Att ha den finaste av ritualer.

 
AT2B7179
 
 

Vi har en ritual, Buse och jag, som jag aldrig kommer att rubba på sålänge han fortfarande tycker om det.

Kvällsmassage.

Det är så fantastiskt mysigt att efter et varmt bad plocka upp den där lilla krabaten och torka honom rosig med en handduk och sen bära in honom i sängen för några minuters avkoppling och massage och han-och-jag-tid.

Har ni testat L:a Brukets kroppsolja med lavendel och rosmarin? Om inte är den ett hett tips! Den är helt oemotståndlig, jag brukar själv dränka mig i den efter en dusch och den där lena doften av rosmarin och lavendel går inte att låta bli att älska (finns bland annat här).

 
 

AT2B7183

 

AT2B7191

 

AT2B7209

 
 

Ibland blir det tio minuter, ibland tjugo, lite beroende på hur mycket ro han har att ligga och hur mycket spännande som väntar strax runt hörnet. Men han ligger platt med ansiktet ner i alla sina överkast och mumlar mjukt åt mig hela tiden och när vi är klara har han lämnat en fläck med dregel på kudden och ser nästan i kors av avslappning.

Och jag förstår honom.

Vem tycker inte om massage?

 
 

AT2B7218

 
 

Ja.

Vissa rutiner och ritualer kommer liksom för att stanna.

Som några älskade minuter varje kväll med en nybadad, varm Buse som andas långsamt under mina händer och sen doftar lavendel och rosmarin i timmar.

 

randig blus | här

 
slut

24 kommentarer till “Att ha den finaste av ritualer.

  1. Underbart! Jag har gått babymassage med alla mina tre 🙂
    Fortfarande får jag massera min yngsta… en liten stund.
    Mera massage till människan, det är välgörande för kropp och själ.
    Ljuvligt, helt enkelt.

  2. Det ser ju jättemysigt ut. Har så svårt att se hur min Skorpan skulle kunna ligga sådär still bara:) Fast jag ska definitivt köpa oljan och testa och framförallt ska jag testa den på min torra vinterkropp.
    Och du Emma, visst hade det varit kul om du ordnade en bloggträff igen? Det blir lite mer sting i det om någon stor bloggaren tar tag i det. Det skulle vara kul att träffa lite bloggare och snacka skit och så. Tyvärr tror jag inte att min genomsalgskraft är lika stor som din. Värt att fundera på!

    Kram

    1. Det är så himla, himla, himla mycket jobb bara :/ jag hinner helt enkelt inte nu med både jobbet och företaget och familjen 🙁

  3. Visst är massage helt underbart, både att få och att ge =) Mina barn är förvisso 17 och 14 år nu, men både sonen och dottern älskar fortfarande att få massage (vi började med babymassage) och vi fortsätter att sätta av tid varje vecka till detta. En ”tillsammansstund” att slappna av från skola, läxor och aktiviteter och få spänningar i axlar och skuldror att försvinna/minska betyder så mycket. Ha en fin dag! Kram

  4. Stum av förvåning. Vilken cool rutin och ritual. Hur kom den sig? Måste liksom ha blivit invand tidigt för att lugnet ska finnas? Min E har för mycket sprall skulle jag tro, men det vore onekligen roligt att testa. Bad varje kväll palkar vi nog inte iofs…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg