Att vakna upp en torsdag.

 
AT2B8370
 
 

I morse var det hostan som tyckte att vi skulle gå upp.

Tidigt.

Ungefär vid fem sa den att det var dags, och det fanns inte så mycket mer att göra än att dra på sig morgonrocken och följa med. Hostan ville ha vatten och en bit sockerkringla som tinats upp från frysen och nu bara behövde micras ljummen och doppas i smör och socker för att fungera (okej, det sistnämnda kanske var mer jag än hostan i och för sig, men i vilket fall) och sen ville den ha frisk luft.

Om det finns någonting jag njuter av så är det känslan i luften sådär tidiga mornar. När man är vaken utan att vara medvetslös och man öppnar ytterdörren och går ut på trappan, och det är bedövande tyst och sådär vackert att det liksom knyter sig i magen.

 
 

AT2B8366

 
 

Ibland går jag fram till grinden och står där och tittar ut över åkrarna i bara morgonrocken, men sen kommer jag på mig själv och går in. Innan eventuellt morgonpigga grannar börjar undra.

Det är magiskt.

Särskilt när månen bara är en liten skärva, och det svävar en stjärna strax ovanför ena mån-vingen. Som om månen håller i ett trollspö som nyss vaknat till liv.

 
 

nus

 
 

Men den tidiga morgonen gick över och byttes till en senare morgon;

en där hostan dämpat sig och Buse klätt på sig Mumin-byxor (från Lindex, deras Mumin-kollektion är ljuvlig) och vägrat släppa taget om den stenåldersgamla mobiltelefonen han har fått ärva och som på sin höjd går att få att lysa med ett ilsket sätt i sim. Han är lika glad ändå, sim eller inte. Han är inte så nogräknad.

Och den här lite senare morgonen när alla är vakna ska vi äta yoghurt och flingor och prata om hur månen såg ut i morse när bara jag var vaken, och sen blir det en torsdag för mig och hostan och en feber som inte längre finns.

Jag är så glad att ni är här.

 

slut

15 kommentarer till “Att vakna upp en torsdag.

 1. Hej!

  Läser här varje dag och känner att jag måste berömma lite. Tack för en väldigt hemtrevlig och skön blogg. Väldigt fina texter som genomsyras av kärlek och underbara, vackra bilder. Tack för att vi får följa dig och din fina familj. Du verkar vara en väldigt härlig person

 2. Åh Emma! det är så mysigt att läsa din blogg. Jag sitter med ett leende på läpparna o känner lugnet o tryggheten sköljas över mig! din ord förmedlar mycket, känslor, ja allt!
  Ha en fin dag

 3. Go morron Emma!

  Det är Venus som hänger på månen! Man känner ena stillheten och den magiska luften änna hit upp te Götet!
  Fortsätt krya på dig! 🙂

 4. Igår var det älsklingen som pratade om månen med trollspöt. Och jag sörjde att jag missat den. Vackert.
  Muminkollektionen är underbar. Har inhandlat ett par byxor i det mjukaste materialet och den finaste färgen.

 5. Underbara morgnar som kommer med ljuset.

  En annan sak, mobilen han leker med, tänk på att 112 går att ringa även om simkort saknas. Vår dotter lyckades nämligen med det när hon var lika liten. Hörde plötsligt en röst som ropade ”hallå” i telefonen och vi fick förklara och be om ursäkt 100 gånger. Bara en tanke alltså, så ni vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg