Att ha gjort Skånes Djurpark.

 
AT2B9447
 
 

Vi begav oss till Skånes Djurpark igår.

Det var den absolut bästa dagen man kunde tänka sig; främst för att det var snudd på folktomt men också för att dimman låg mjukt över landskapet och gjorde allting liksom inbäddat i ett vackert skimmer.

Tyst, vackert, mjukt.

Perfekt för några timmars vandrande och pekande och skrattande.

 
 

AT2B9453

 finaste halsbandet från the jewelry

 

AT2B9456

 

AT2B9467

 

AT2B9492

 
 

Där finns så mycket att se för en liten;

får och kaniner och onnisar och fåglar och kor, några som man får klappa och några som man bara får se på tryggt avstånd med stora ögon och pekande fingrar, där finns små djur och stora djur och luddiga djur och sträva djur.

En dröm helt enkelt.

Väg efter väg med något att upptäcka och förundras av.

 
 

AT2B9505

 

AT2B9515

 

AT2B9528

 

AT2B9531

 

AT2B9557

 
 

Tyvärr var restaurangen stängd, Buse hade sett fram emot att ”äta nang”, men vi hade med oss juice och mackor och frukt och kunde stanna då och då och knapra på något gott och prata om allt vi sett hittills. Som storkarna som flög lågt över våra huvuden, sälarna vars morrhår klöv vattenytan och hästarna som stod med runda rumpor och vilade på kullarna.

Den där stillheten, alltså.

Magisk.

 
 

AT2B9572

 

AT2B9588

 

AT2B9590

 

AT2B9561

 

AT2B9633

 
 

Vi såg Bison och Lodjur, besteg höga kullar och sprang oss varma över löven, Buse var ett lyckligt yrväder mellan stammarna och hade klingande skratt i bröstet och pratade snubbelfort. Det är sånt som känns så bra i magen. När han är så påtagligt lycklig över världen runtomkring och sänder ut det som nån slags vattenspridare av glädje. Det smittar av sig, gör att vi står fånigt leende bredvid varann och säger

gud vad mysigt att åka hit

och rättar till mössorna i kylan.

 
 

AT2B9641

 

AT2B9623

 

AT2B9666

 

AT2B9663

 

AT2B9709

 

AT2B9725

 
 

Och så avslutade vi besöket med gungor, grävmaskiner och en stor röd traktor i plåt som man kunde sitta på och känna sig stoooor medan dimman fortfarande låg tät och kronhjortarna betade strax intill.

Och sen gick vi inom shoppen på vägen hem och köpte med oss en stor, fluffig råtta som Buse höll tätt tryckt mot kroppen och pratade mjukt med hela vägen, i bilen slocknade både han och jag och sov med fladdrande ögonlock och öppen mun tills bilen rullade in på uppfarten och mannen skrattande berättade att vi var hemma.

Bästa lördagsutflykten var helt klart en tur till djurparken, med en lycklig liten lockig och hans två lika glada föräldrar. Det behövs så lite för att göra en helg.

jacka här, jeans gamla rein, skor ugg och underbart, lövformat halsband från the jewelry här.

 
slut

 

14 kommentarer till “Att ha gjort Skånes Djurpark.

  1. Skånes djurpark, vad mysigt. Många minnen därifrån från när jag var liten! Perfekt väder för sådant, när det inte är för soligt brukar djuren vara framme…. Fina bilder!

  2. Bilden på hjortarna var sagolik! Jag blir så glad när jag läser om hur härliga era dagar är, ni är en otroligt fin liten familj – så tack för att du delar med dig av er 🙂 kram!

  3. Vilken mysig dag ni verkar ha haft. Här har vi inlett sportlovet med magsjuka, men förhoppningsvis är det över nu så att vi kan ha mysiga, härliga familjedagar hela den kommande veckan.

  4. Helt underbart att besöka Skånes Djurpark. Det gjorde vi ofta förr, när barnen var mindre och när vi bodde i Sverige. Tog bara 40 minuter för oss att köra dit. Kram Annorlunda Underbara

  5. Ja vi har ju det förträffligt vackert här Höör. Synd att jag inte var hemma igår för då hade ni ju kunnat fått ngt gott här. 🙂
    Kram

  6. Lika vackra bilder som alltid! tänkte fråga en kamera fråga! Vi behöver en ny och har fått erbjudandet att för 3500 köpa en sony a 33 har googlat den säljs ju inte mer.. men ska vara bra. men känns som ett överpris? 18-55 objektiv, minneskort och väska men kamran är ju 2,5 år. vad tipsar du om?

  7. Härligt! Och du, bilden med hjortarna i diket, med spegelbilden i vattnet – beskär och förstora. Den blir ju helt galet snygg som tavla!! En underbar bild.

  8. Men herregud vilken bild du har tagit!! Den med hjortarna! Det var den vackraste bild jag har sett på länge, jag är helt tom på ord…så jäkla vackert! Vilket ljus, vilka färger, vilket djup. Emma, ser du hur bra den är?? Vilken vacker tavla det skulle bli. Du vet att man kan ladda upp bilder på en app som heter Foap? Så kan folk i hela världen köpa den och få njuta 🙂

  9. Letade inlägg om parken eftersom jag jobbar där och alltid är nyfiken om jag är med på någon bild, och måste bara säga att vilket mysigt inlägg! Du skriver så fint och bilderna är lika fina! Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg