Att ha business as usual.

 
AT2B8373
 
 

Det var dags för nya visitkort.

Jag har ju ett par bloggvisitkort sen innan, men det blev så tydligt att de inte var tillräckliga. De funkade utmärkt i miljöer där man vet vad blogg är och där det inte anses så knasigt (det finns ett fåtal såna miljöer, jag lovar).

Men oftast är det ju faktiskt så, när man träffar folk ”utanför” den här världen, att bloggandet fortfarande är något som bara småtjejer håller på med, och som man inte kan leva på eller som anses vara ”karriär” eller affärer. En slags ”låt-mamma-ha-något-att-göra-trots-att-hon-är-för-gammal”-sysselsättning, som nästan alltid möts med det där höjda ögonbrynet och det spelade intresset.

Och alltid med frasen:

Jaha, så du bloggar?

Oftast från någon kostymklädd som står bredvid i hotellbaren med en öl i handen och namnskylt på bröstet och höjer det där ögonbrynet.

Så jag gjorde visitkort för de tillfällena. Just de.

 
 

AT2B8375

 

AT2B8379

 
 

Och nu är de här.

Mina ”Jaha. Så du bloggar?”-kort, de som är perfekta för den typen av miljöer där man inte vet vad blogg är och där jag gladeligen och med lugn röst förklarar vad det egentligen går ut på, vad man kan vinna på det som individ och hur otroligt många starka, driftiga, duktiga kvinnor där ute som faktiskt driver eget idag och omsätter bra, väldigt bra. Där jag klär av fördomarna plagg för plagg och där förvåningen oftast ligger kvar på bordet efter att man har gått.

Så det var mer än så?

Ja. Det är mer än så.

Det finns så många där ute som är så slipade både ekonomiskt och marknadsföringsmässigt, som balanserar mellan hjärta och hjärna på ett strålande sätt – lika kompetenta och driftiga som företagsledare i organisationer. De har bara valt en egen väg, och just därför lyckats.

Jag skäms inte för att jag har ena foten i en värld som kanske är svår att greppa, som ger ett höjt ögonbryn och kanske ses som ”oproduktivt”. Jag vet ju att det inte är så.

Jaha. Så du bloggar?

Jajamen, det gör jag.

 

slut

49 kommentarer till “Att ha business as usual.

  1. Så jäkla bra skrivet och vilken bra ide. Stolt bloggare är jag också;). Kram fruvardag

  2. Vilken underbar idé och så oerhört inspirerande! I min jobbvärld är det inte ”politiskt korrekt” att blogga. I många år bloggade jag i smyg; fick massor med bloggvänner och började till och med få lite erbjudanden från företag. Men det var jobbigt att smyga till och med för mina närmaste vänner. Bloggen blir ju en sådan stor del av ditt liv. Ett kort liknande detta hade varit suveränt att sticka fram vid fikabordet nästa gång jag får höra att ” aldrig jag skulle fläka ut mig så där” eller rynk på näsan och ” jag har verkligen inte tid med att sitta och läsa bloggar”!
    Jag är ju dessutom äldre än dig så fördomarna är ännu värre; jag kan inte ens komma undan med att mamman måste ha något att fördriva tiden med för mina barn är utflugna!;) zen här gången tänker jag inte smyga med min blogg men jag känner fortfarande ett obehag med att prata om den i min arbetsvärld.. Jobbar dock på det:)

    1. Jag vet PRECIS vad du menar. I början hade jag ett sånt enormt sjå med att hålla min blogg borta från mitt yrkesliv. Mitt yrkesjag var ju inte samma sak som mitt bloggjag liksom. Men nu ser jag det istället som en stor fördel, vad jag har gjort och vad jag gör, och använder det istället som ett incitament för kompetens snarare än tvärtom.

  3. Nu har du ju en ”riktig” karriär också, det är nog ändå viktigt, skulle jag tro iaf. Jag vill bara säga att min man (o några andra jag diskuterat bloggar med) har reagerat negativt på det namn din blogg har. Själv kan jag tycka det är ett lite konstigt val av namn, men mer än så har jag väl inte funderat. Förrän jag hört andra kommentera. Att identifiera sig med att vara ”någons fru” känns lite, jag vet inte, inte rätt liksom. För dig var det ju jättestort att träffa ditt livs kärlek o gifta dig. Men du är ju DU, du o ditt liv är lika stort ändå. Funderade du över några andra namn på bloggen?

    1. Jag är jätteglad att jag har en karriär att falla tillbaka på, men jag skulle kunna driva eget 100% nu och älska det. För mig är mitt egna bolag lika ”riktigt” som en anställning. Får man betalt är det ett jobb, oavsett. Och namnet – det är ju ingen definition. Tvärtom. Bloggnamnet var inget annat än ett strategiskt val när jag började blogga – något som jag gjorde fullkomligt medvetet och med en baktanke. Just den du berättar om här. Jag ville ha ett namn som började på A, som fick människor att reagera (klicka på) och som man garanterat skulle komma ihåg. Att vara någons fru fyllde precis alla de kriterierna 🙂 Jag är helnöjd med namnet för det gav mig en mycket snabbare skjuts än något annat skulle göra. Och JAG vet ju, och mina läsare vet, att jag helt och fullt har en egen identitet. Det är ganska enkelt att ta reda på tror jag, om man läser. Allt annat är ju bara fördomar baserat på ett antagande utifrån ett namn – precis den reaktionen jag var ute efter 🙂 Människor har så lätt att dra slutsatser utan fakta och det utnyttjade jag helt klart. Jag är helt och fullt trygg med vem jag är och vilken identitet jag har, därför valde jag ett sånt namn. Det är ju bara ett NAMN, inte vem jag är 🙂 Jag älskar min man, inget snack om saken, men han kan nog skriva under på att jag absolut inte lever för honom. Vi lever MED varandra. Det är stort, såklart, men inte det största jag har eller det enda jag har. Bara en del i det pusslet som är jag.

  4. Haha, så mycket Emma i de visitkorten. Klockrent! Jag skulle vilja stå lite bakom dig, helt osynlig, vid den där baren, när du klär av kostymmänniskorna de där fördomarna. Åh vad roligt jag skulle ha!

    Kram Lena

  5. Super !!
    Helt jädra fenomenalt och så otroligt klockrent med glimten i ögat !!
    Du är bara såååå skön 😉
    Kram,Monica i Rom

  6. Wohoo, vilket härligt visitkort!! 😀 Tycker om ditt svar här ovan angående namnet på din blogg. Jag tror själv att det ofta är dom individer som verkligen har en egen identitet, en stark kärna, som vågar bjuda på sig själva i så stor utsträckning att dom även vågar använda sig strategiskt av andra människors eventuella fördomar. I mina ögon är det smart, roligt och modigt! Ha en fin dag!

  7. Mycket bra tänkt, härligt där. Känns väldigt du på något sätt 🙂 Tycker det är fantastiskt bra gjort att ha två sådana karriärer, grymt imponerad. Bra svar där uppe också ang. bloggnamnet. Har funderat i de banorna, om det var därför du valde det namnet. För det här är ju så långt ifrån en hemmafru-blogg man kan komma. Jag skrev om din blogg för ett tag sedan, och nämnde ditt bloggnamn. Smart tänkt alltså!

  8. Du är ju så cool! Vilka underbara visitkort och vilken underbar ask! Älskar fina förpackningar! 🙂

    Och jag läste svaret du skrev här ovan, om varför du valt det namn du valt. Jag har faktiskt inte riktigt reflekterat över det måste jag erkänna, som du skriver…vi som följer din blogg vet ju i högsta grad att du är din egen. Men däremot så fick jag en tankeställare när jag läste att du strategiskt valt att låta din blogg börja på A – så himla smart! 🙂

    Det hade varit intressant att höra hur du förklarar varför du bloggar och vad det går ut på. Jag vet ju hur jag tänker, men det hade varit intressant att höra din verison.

    Kram Jennica

  9. Cool är du! Grymt cool. Klart du ska vara stolt för din blogg, ett imperium. Finns mycket förutfattade meningar där ute om mycket. Krya på dig! Kram

  10. Alltså kvinna! Det är ju så klockrent, satte teet i halsen av fniss när jag såg kortet. Coolt, både kortet och du!

  11. Hej, jag ar inte sa bra med det har med blog, jag hittar Inga kontaktuppgifter?
    Fick ditt namn av en tjej som anvande dig som brollopsfotograf, och nu tankte jag fraga om kanske du kunde fotografera mitt brollop? Kan du kontakta mig ar du snall? Tack och hej! 🙂

  12. Tack för en härlig blogg som gör mig glad varje dag.
    Varifrån kom dina visitkort?
    Har sett asken på ett annat ställe och var inne på en hemsida som gjorde gudafina kort, men kan inte finna på sidan igen.
    Tror att det kan vara samma ställe du fått dina ifrån.
    Så snälla ……….. varifrån?????

  13. Hej Emma! Nu är det länge sedan du beställde dessa visitkort men kommer du ihåg var du beställde dem från? Var du nöjd med kvaliteten (pappret) och trycket? Det är dags för mig att beställa nya visitkort men önskar att hitta en leverantör med lite roligare pappersval. Med vänlig hälsning Annette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg