Att få göra en efterrätt med smak av sommar.

 
AT2B2478
 
ctd
 
 

När jag fick frågan om jag inte kunde sätta ihop en efterrätt med hjälp av Carte d’Or var svaret ganska givet. Som ni vet är jag en sucker för sötsaker, och glass är inget undantag.

Och så gör det ju inget om en efterrätt kan gå på snudd på nolltid, heller. Perfekt att servera om man har vänner över, eller om man vill bjuda någon älskad på nåt gott en helt vanlig veckodag. Bara för att liksom.

Carte d’Or med mjuk våffla, lönnsirap och blåbär

 
 

AT2B2497

 
 

Detta är världens enklaste ”recept”.

Du behöver:

Mjuka våfflor
Blåbär
Vispad grädde
(antingen sprutgrädde om du vill göra det tokenkelt, eller en sprits till).
Lönnsirap
Carte d’Or Strawberry & Merengues

Gör såhär:

Rosta våfflorna lite lätt i en brödrost så att de blir ljumma och frasiga. Gröp ur en av ”topparna” från förpackningen med Carte d’Or (har använde jag Strawberry & Merengue – en helt fantastiskt sommargod glass med små bitar maräng) och lägg ovanpå två staplade våfflor. Fyll igen ”hålen” mellan glass och våffla genom att spritsa ganska hårt vispad grädde.

Strö över blåbären och avsluta med att ringla över lönnsirapen (vill man ha extra vuxen smak kan man blanda ner någon tesked whisky i sirapen, gärna en riktigt rökig sådan).

Färdigt!

Tidsåtgång? Ca tio minuter skulle jag tippa.

 
 

AT2B2502

 
 

Och sen har ni en enkel, vacker efterrätt med smak av sommar! Det behöver ju inte vara svårare än så.

På Smartson kan man just nu testa de nya smakerna från Carte d’Or här, och fler recept och förslag på efterrätter hittar man här.

Nu ska jag gå och tugga i mig en av de här skönheterna innan de smälter! Det är ju trots allt det bästa momentet. Ätandet.

Inte sant?

 

Inlägget är i samarbete med Carte d’Or.

 

slut

var tsCsId=17506790;

5 kommentarer till “Att få göra en efterrätt med smak av sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg