Att ha någon som fattas oss.

 
IMG_7761
 
 

Det är fredag och veckans egentligen bästa dag.

Men här hemma är huset tomt, tomt och känslan av att någon fattas oss väldigt påtaglig. I morse var jag nämligen tvungen att lämna Tooka på djursjukhuset och låta henne stanna tills imorgon, efter att hon hade kräkt från 01 till 05 i morse. Som en kaskad.

Redan vid fem ringde jag till dom för att höra. Testa att ge henne lite kokt kyckling sa den underbara jourkvinnan.

Så jag gjorde det, stod i köket med morgonhår och kokade kyckling innan halv sex på morgonen, serverade Tooka ungefär en tesked av utsöktheterna där hon låg i sängen och såg förtvivlad ut med slokande öron.

Vad kan det ha tagit? Fem minuter? Sen gick hon upp för att dricka vatten och sekunderna efter det la hon ut herregud jag vet inte vad från bakdelen på vardagsrumsgolvet. Det var det absolut värsta jag upplevt i luktväg – jag frös till halvt böjd över med en rulle hushållspapper och började klökas. En gång, två gånger. Mannen fnittrade vilt åt mig där jag satt på huk och sa blöööörp blöööörp och försökte täcka över vad i helskotta det nu var med papper. Men nej.

Minuten efter stod jag böjd över toalettstolen och kräktes jag också, men av helt andra anledningar, och Buse stod överförtjust i badrumsdörren och gastade HA HA HA! Mamma kläks!

Och så startade alltså vår fredag. Med vinthundskräk, nån form av diarré jag aldrig sett maken till, en egen morgonkräkis, och sen en färd till djursjukhuset där jag med tungt hjärta fick lämna min älskade lilla Tookis. Förhoppningsvis bara till imorgon, de trodde att hon fått hundversionen av vinterkräksjukan, men ändå.

Vår skrutta, alldeles ensam där inne.

Ni må tro att hon fattas oss.

 

slut

Rekommenderade inlägg

30 kommentarer till “Att ha någon som fattas oss.

 1. Men Skruttan då! Hoppas verkligen hon piggar på sig. Det kvittar hur mycket djur och folk man har hemma, fattas det en så märks det, enormt.

 2. Usch!
  Förstår precis hur du känner. Har tyvärr varit många rundor på djursjukhus med min hundar.
  Hoppas att hon blir bättre fort och att hon får komma hem till sin fina familj.

 3. Usch så jobbigt när de är sjuka! Här hemma är det 3 av 4 av de tvåbenta som har vinterkräksjuka, bara jag kvar….. Hoppas ni får hem Tooka imorgon och att hon är kry då!

 4. Åh…krya på henne. Klart det känns tomt, hoppas hon kommer hem, frisk och kry igen. <3
  Och av din text "Minuten efter stod jag böjd över toalettstolen och kräktes jag också, men av helt andra anledningar, ….." så vet jag inte hur jag ska tolka det. Men håller tummarna på vad jag tror du menar… <3
  Kram

  1. Nej nej nej 🙂 Det var på grund av stanken. Den var vidrig. Jag är INTE känslig men det där var något utomjordiskt!
   Kram

 5. Men lilla stackarn. Det gör så ont i hjärtat när de små liven mår dåligt och inte kan berätta vad det är… Hoppas hon får komma hem i morgon och får tillbaka sina krafter. Min lilla vovve ligger bredvid i soffan och drömmer så det sparkas i de små benen. Han har oxå haft problem m magen o veckan men inte så intensivt att vi behövt veterinär, men kan ihålla med om att den stanken som kan komma vissa ggr är obeskrivlig, rengöringsmedel och doftljus är det som gäller då 😉

 6. Hej Emma! En kompis hund har varit sjuk för tre månader sen och dom trodde
  också att det var vinterkräksjuka fast hundversonen men det var det inte utan
  en infektion. Dom gav deras hund medicin/ antibiotika + kokt ris + special burkmat .KRAM

   1. Stackars liten. 🙁 Hoppas hon känner sig lite bättre imorgon och att hon kryar på sig snart.<3
    Min kompis hund tog det ca 3 veckor . Kram

 7. Nä men fan vilket inferno. Och stackars liten puff. Och stackars dig. Och stackars vardagsrumsgolvet. Himmel kvinna. Drick något starkt och ät något sött. I morgon är en ny dag och hoppas att hon mår bättre snart.

 8. Fina fina Tooka! Jag ver hur det känns. Kommer så väl ihåg när vi fick lämna vår hund över natten första gången. Inte roligt. De fattas en, helt klart. I morgon så får ni säkert hämta hem henne igen! 🙂 Hoppas hon kryar på sig! Kram

 9. Men neej! Stackars flicka! Hoppas att hon repar sig snabbt, det gör så ont i en när ens djur blir sjuka.. man blir så maktlös, man kan inte heller fråga hur dem mår. Precis som med sitt barn <3

  många kramar!

 10. Ja, fy sjutton vad jobbigt det är när de små liven är sjuka! Och inte kan de säga vad som felas heller! Förstår att du kräktes du också, det är nog det värsta jag vet, att torka upp efter magsjuka barn och djur. Hoppas hon får komma hem snart igen och att hon mår bättre kvickt!
  När jag kräktes en gång när Hannah var ungefär 2, så stod hon bredvid och skrattade, och sa ”Haha, mamma HOSTAR!”. 🙂
  Kram o ha nu en skön helg i vårvärmen!

 11. men stackars lilla Tooka då! hoppas att hon kryar på sig snabbt <3 det är banne mig bland det värsta som finns när ens små lurviga älsklingar inte mår bra 🙁

 12. Usch förstår att det måste vara jobbigt o att det känns tomt. Vilken morgon, fy o bl ä. Kram Lisa S i H-viken

 13. Fyyy fy fy stackars lilla fina Tooka. Nu ör hon i goda händer och är nog så trött och färdig att hon mest sover. Men visst gör det ont att lämna dem ”ensam”.
  Hoppas verkligen hon återfår sina krafter snart och att Tant och ni andra klarar er <3

 14. Åå..lilla strumpan..Varma KryaKramar till fina Tooka <3 Min dam hade också haft en ordentligt tarminfektion för ett par år sedan..vi bodde i lägenhet..på tredje våningen..stackars hund och stackars grannar. Den stanken var obeskrivligt hemsk! Hoppas att hon snart är hemma bland duntäcken och buse mys.

 15. Stackars lilla Tooka! Hoppas hon blir bättre och få komma hem i morgon. Förstår er saknad så väl! När Lykke har kräkts och varit dålig i magen har jag fått rådet att svälta henne i minst 24-48 timmar innan någon mat ges. Och då börja med precis det rådet du fick, kyckling och ris.
  Kram Maria

 16. Usch stackars vovve. Själv vaknade jag i morse efter 36 timmars sjukdom. Diarre, krökningar och kramp i hela kroppen usch, hoppas inte jag smittar våran lilla nakenhund med något sådant.

  Trevlig helg på er

 17. Usch och fy! Lämnade våran valp på djursjukhuset i höstas av samma anledning, henne behöll de i tre dygn och SOM jag grät när de gick iväg med henne! Hon var så uttorkad när vi väl kom in men usch vad det var jobbigt.. Dessutom en liten bebishund (som att det spelar någon roll?!) 😉
  Hoppas hon kryar på sig fort!

 18. Nämen åååh lilla fina vovven, å du är så fin med henne <3 och jag hoppas du piggade på dig oxå 🙂
  Kram på dig

 19. Det där låter som när min hund fick parvo. Det var ungefär så där det var hemma hos mig. Fast i 5 dagar. Hoppas hon kryar på sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *