Att odla tills man kan klassas som tokig.

 
AT2B3460
 
 

Plantagen går en gynnsam vår tillmötes. Iallafall om det här håller i sig.

Jag har nämligen, som jag redan skrivit, kommit in i en våg av odlingslusta. Förmodligen är det solen som gör det, den där rusiga frihetskänslan som infinner sig när dörren mot trädgården kan vara öppen och man kan vara ute utan att frysa ihjäl.

 
 

AT2B3462

 
 

Vi var där i helgen och köpte ett litet växthus och sen dess har det varit full kalabalik här hemma. Både jag och Buse gräver, duschar, planterar, fyller på, pysslar om. I det där växthuset trängs det nu mer eller mindre en fulländad plantskola, och skulle jag känna att jag behövde ett ben till att stå på så kan jag alltid sälja av plantor vid sidan om.

Förutom att jag inte vet hur man odlar, då. Eller pollinerar. Eller knipsar av och allt annat det står att man ska göra.

 
 

AT2B3511

 

AT2B3485

 

AT2B3466

 
 

Vi sitter ute i kvällssolen och läser på fröpaket tillsammans. Buse odlar med stil såklart och sportar leopardfärgade solglasögon. Jag är lite mer Dexter i latexhandskar i brist på trädgårdsversionen, men det går bra ändå.

Tomater, paprika, snittblomsblandning, solrosor, chili, aubergine (den hette moneymaker – ni förstår ju att det var ett måste), kryddor, melon –

allt.

Jo. Gör jag nåt så gör jag ju det ordentligt.

 
 

AT2B3538

 

AT2B3546

 

AT2B3543

 

AT2B3547

 
 

Och sen bärs växthuset in i sovrummet där det får stå i fönstret och suga åt sig sol lika intensivt som jag gör strax utanför, och varje dag är vi där och duschar de små frökrukorna varsamt och undrar hur lång tid det ska ta egentligen. Innan någonting kommer upp.

Så det är sånt vi gör nu. Duschar, pysslar om, kikar, funderar på vad mer man kan stoppa i jord som vi inte redan har. Och konstaterar att jag behöver hitta mig en plantskola i närheten snarast, om det här ska bli hållbart överhuvudtaget.

(Vet ni nån bra så hojta till!).

Vi är odlingstokiga och älskar’t.

 

tröja | maison scotch (köpt till inköpspris)
jeans | supergamla
rullgardiner | sleepo

 

slut

23 kommentarer till “Att odla tills man kan klassas som tokig.

  1. Hej, du bor väl inte så långt från Ystad ? Isåfall Åbergs plantskola, underbart samt Löddeköpinge utanför Lund är som en annan värld. Kram inger

  2. …och där påminde du mig om det jag lovade mina små förra året då det aldrig blev odlat något 🙂

    Stort grattis till ditt ”nya” liv också som egen! Vilket stort steg du tagit och med den drivkraft du verkar ha är jag helt 100 % säker på att det kommer gå alldeles strålande 🙂 Kul att få följa med på din resa

    Kramar
    /Vivvi

        1. Du måste tro att jag är helt ding med världens kortaste kommentarer men hälften klipps bort. Nåja. Lödde plantskola är att dö för. Kör dit med lastbil typ:). Flyinge plantshop är också fint. kram

  3. Tirups örtagård i Staffanstorp! Kombinera besöket med smarrig lunch och kakor to die for. Och sen finns det en kanonfin naturlekplats till Busen där. Jag lovar att du kommer gilla det. Som Rosendahls i Stockholm. Fast mindre. Och mysigare. Och billigare.

  4. Växtloppis! Kolla svenska trädgårdsföreningens program och bli medlem. Kostar typ 200 kr om året och så får man rabatt lite varstans. De har också växtloppisar som jag varit på g till föera gånger men tyvärr inte kommit så långt.

  5. Underbart! Jag dubblar Åbergs! Där hittar man världens bästa plantor odlade med stor omsorg enligt gamla metoder 🙂 Sedan är Flyinge plantskola inte fy skam heller, och Lödde så klart.
    Kram fina!

  6. Jag odlade basilika med dottern förra året (från frö) och vi fick huuuur mycket som helst. Eftersom jag är en sån som tar död på en hortensia på mindre än 24 timmar (true story) ville jag ju så klart ringa alla stora nyhetsbyråer och berätta detta storslagna, typ. Det är så görhäftigt när man lägger ett basilikablad på en macka som började med att ett skakigt finger satte ner ett litet frö i jorden! Jag förstår din iver. 🙂 Ha en fin dag.

  7. Att odla, åh så skoj. Vi har börjat lite smått hemma men väntar fortfarande på en stor fröleverans. Och då, då smäller det rejält här hemma kan jag lova.

  8. Åh, jag känner verkligen igen den där odlingslusten som helt plötsligt ger sig till känna så fort solen börjat värma! Jag har tyvärr inget tips på bra plantskola, däremot ett tips på en superful men finurlig plastgrej som gör det oanständigt lätt att dra upp plantor! Bilder finns på bloggen. Kram!

  9. Jag gillar plantskolan på Västanväg på Limhamn. Bara det att ha en riktig plantskola ”i stan” liksom och deras ”piff- butik” går inte av för hackor heller. De säljer f ö väldigt stora träd. om man nu skulle vara sugen på ett sådant. Jag går dit bara för att bli lugn ibland, det säger väl en del…

  10. Hej!
    Vad härligt att ni vill odla. Måste bara tipsa dig om att det går att klicka hem färdiguppdriva plantor hos klostra.se. Har provat några gånger och det är

  11. Håller med Victoria, Vellinge Plantskola är toppen!
    Jag har redan varit där för många gånger för mitt eget bästa;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg