Att ta några till av de där 100 bilderna.

 
AT2B5053
 
AT2B4912
 
 

Sederbladskans fördelsedagsfirande, ja. Var var vi nånstans?

Jo just det – vi hade alla fått varsin behandling och var möra och nyplockade och sådär härligt småfrusna som man bara kan bli när man har legat stilla på en värmedyna och låtit någon annan ta hand om en.

Och så var vi hungriga, riktigt hungriga, så det var skönt att svida om till något utan massageolja och bege sig till lunch.

 
 

AT2B5096 copy

 
 

Jag hade en blus jag älskar (härifrån) eftersom den får mig att känna mig som en pilot. Ladies and gentlemen vill jag gasta när jag har den på mig this is your captain speaking! Men det gör jag såklart inte. Inte högt iallafall. Men inuti! Inuti är jag en pilot, och det räcker.

(Kjolen är en gammal, finns på rea här).

 
 

AT2B5011

 

AT2B5016

 
 

I restaurangen hade vi bokat ett bord för tre – det var vackert dukat med levande ljus och blommor och vikta servetter.

Sitt nu där och se lite romantiska ut! bad jag och pekade på stolarna.

 
 

AT2B5023

 
 

Banditen ser ju ganska romantisk ut, iallafall, det får man ge henne.

 
 

AT2B5036

 

AT2B5039

 

AT2B5020

 
 

Ser ni smöret där på bordet?

Det är världens i särklass godaste grej. Tryffelsmör.

Från början fanns där ett vanligt smör men jag pekade upphetsat på det åt servitrisen och frågade om det där var tryffelsmöret jag drömt våta drömmar om sen julbordet sist, och det var det tyvärr inte. Men hon trodde att de hade lite i köket sa hon, och sen pep hon iväg och kom tillbaka med detta fantastiska fluffade smör. F-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a.

Vi tre klämde en hel korg med bröd och tryffelsmör redan innan soppan kom in. Vi hade inte ens behövt mer mat. Hade de gett oss ett lantbröd och en hink tryffelsmör så hade vi kunnat dra oss tillbaka till rummet och vara lyckliga i alla våra dagar.

 
 

AT2B5045

 

AT2B5043

 
 

Men vi fick annan mat också.

Först en kantarellsoppa och sen en wallenbergare gjord på vildsvin. Tokgott. Och eftersom brödet tog slut fick vi deras hembakade knäckebröd istället, för att kunna äta upp resten av tryffelsmöret.

Salt, segmjukt, enastående knäckebröd med tryffelsmör!

Dog.

 
 

AT2B5196

 
 

Men det kunde ju inte sluta där.

Vi var tvungna att smälta maten enades vi om, och gick tillbaka till rummet för att svida om till morgonrockar och bege oss tillbaka till spaområdet (eller ja; jag hittade ingen morgonrock så jag gick i bikini, primeboots och ytterrock. Jag såg ut som förstaklassens blottare där jag svepte fram genom hotellområdet).

 
 

AT2B5118

 

AT2B5113

 

AT2B5101

 
 

På spaområdet väntade en jacuzzi på terrassen; något vi alla såg vansinnigt mycket fram emot. Först duschade vi av oss och Fru Sederblad var mycket förvånad över att duscharna inte stängde av sig själv. Sådär är det när man är bortskämd; då stänger de av sig själv eller så kommer någon annan och stänger av dom åt en.

Banditen skrattade rått och pikade Sederbladskan för detta resten av dagen.

 
 

AT2B5143

 

AT2B5166

 

AT2B5157

 

AT2B5185

 
 

Förstår ni hur skönt det var?

Att sitta ute tillsammans i varmt, varmt vatten och bara prata. Vi pratade så länge att den tillslut slutade bubbla, och då ryckte vi bara på axlarna och fortsatte att prata. När vi sen efter mycket om och men kikade på klockan tappade vi hakan – vi hade suttit i över två timmar!

Inte konstigt att vi var skrynkliga både här och där och törstiga som kameler.

Det var nog dagens absolut bästa stund om jag är tvungen att välja.

All denna tid i varmt vatten, alla dessa samtal med två kvinnor som jag håller så nära.

 
 

AT2B5218

 

AT2B5247

 

AT2B5236

 

AT2B5230

 
 

Vi avslutade dagen tillslut, såklart, även om det tog emot.

En tallrik tapas (mest ost i mitt fall), en kopp té och en näve rotfruktschips fick sätta punkt för födelsedagsfirandet; vi satt i sofforna vid baren och tittade på varann med trötta, nöjda ögon och nickade.

Det var fint det här enades vi om. Det var fint.

Och det var det verkligen; på det där ”krypa in i själen och stanna kvar”-sättet, det som gör mig lättare i hela kroppen och tacksam. Över att jag har de där två så nära och över att vi nån gång för vad som känns som en evighet sen faktiskt träffades och nånstans på vägen bestämde oss för att det var vi.

Och för att vi fick fira Fru Sederblad på det bästa sätt vi kunde komma på, utan avbrott.

En fredag som stannar kvar.

kjol | prey of london       skor | gamla primeboots
blus | fever london     halsduk | malene birger
solglasögon | le specs (fanns i goodiebagen)
kavaj | filippa k

 

slut

10 kommentarer till “Att ta några till av de där 100 bilderna.

  1. Du, den där blusen bär du verkligen upp med bravur! WOW!!! Som gjord för dig! Bra val 😉 Superfina bilder!

    Förstår din pilotfeeling och kunde inte låta bli att skratta rakt ut, då det påminde mig om när vi skulle flyga från Wien i ett litet plan som man fick promenera ut till själv och gå uppför en trappa till. Min kära sambo iförd pilotbrillor och dokumentportfölj såg ju tillfället och krävde att jag skulle fota honom vid planet när han poserade som en pilot (skulle bli den nya profilbilden på facebook då såklart). Sagt och gjort. Då kommer det ploötsligt fram flera passagerare och börjar ställa frågor om resan till honom, på tyska, som han inte kan alls. Någon (inga namn) skrattade rått åt hans tappra försök att försöka förklara att han inte var piloten utan bara låtsats…

    Ha en fortsatt härlig helg!!!

    Kram!

  2. Emma, jag vet att jag har sett din förlovningsring och vigselring skymta förbi nån gång, och jag minns att jag tappade andan lite då av den råa skönheten. Bilden av dem har dock bleknat och det jag kommer ihåg nu är hur vackra jag tyckte att de var, inte hur de faktiskt såg ut.

    Jag och min sambo ska förlova oss snart, men jag har letat och letat och letat men jag hittar ingen ring som jag ögonblickligen blir kär i. Så nu sitter jag här bland skisspapper och tänker att jag ska få ut den där bilden jag har av ringen i hjärnan. Men det är ju åh så svårt!

    Kan inte du visa dina ringar och berätta lite om hur du tänkte när du valde dem? Vore så himla fint att läsa om nu!

    Kram!

  3. Åh Pilot. Absolut. Jag som flugit med dig kan intyga att pilot hade varit det PERFEKTA yrket för dig. Det är inte bara ladies and gentlemen du kommer att gasta utan även ” nu dör vi nu dör vi”. Och sånt. Micket rogivande för samtlig resenär

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg