Att njuta söndagsfrukost.

 
AT2B7831
 
 

Jag är trött idag, tungtrött, bröllop brukar ha den effekten på mig –

satt vaken länge igår och redigerade bilder och gnuggade mig i ögonen och hade en hand på en sovande Buse som har lite feber och ont i örat igen vilket får mammahjärtat att värka i bröstet. Nu verkar han må lite bättre, iallafall, och det verkar som om trumhinnan bara buktar men inte har spruckit.

Så, med efter-bröllops-trötthet och feber-Buse var det dags för en riktig söndagsfrukost idag.

Varför inte starta dagen på bästa sätt, liksom.

 
 

AT2B7852

 

AT2B7855

 
 

Jag ställde fram smoothie med randiga sugrör för att locka Buse att dricka, och hans absoluta älsklingstallrik i plast som har en fågel tryckt över hela och som han äter i princip allt ifrån, feber eller ej. Oooooo min öjja-tallrik! sa han och lyfte den nöjt. Jo, fågel = öjja.

(Tallriken hittade jag här).

 
 

AT2B7843

 

AT2B7850

 
 

Och så blev det nybakade croissanter (såna man köper i en liten rulle ni vet och bara poppa upp – toksmidigt) och ciabatta och marmelad och smör och ost och det absolut godaste jag vet – grekisk yoghurt med torkade tranbär, physalis, gojibär och lite ringlad honung på toppen. Galet.

Så nu är vi redo för vilken vändning den här söndagen än må ta; en allt piggare Buse eller en feber som tar över och ber oss stanna inne i sängen bland varma lockar och kuddar.

Frukost, alltså.

Ibland får jag inte nog.

 

slut

16 kommentarer till “Att njuta söndagsfrukost.

  1. Usch o fy för öronont 🙁 Med en son som hade 15 öroninflammationer på 1 år så har jag fått tips hit och dit. Gammalt husmorsknep som hjälper på riktigt är en skalad vitlöksklyfta som man tejpar fast med vit kirurgtejp och en kompress när barnet sover 🙂 Hoppas ni får en supersöndag oavsett

  2. Stackars liten! Örvärk är nog bland det hemskaste att ha som liten . 🙁
    Hade själv problem när jag var liten.
    Hoppas det vänder fort och att ni får en mysig söndag tillsammans!

    Tok gillar din blogg <3.

  3. Uuh, inget roligt att vara febrig och ont i öronen. Men hoppas frukosten (som såg så galet god ut) gör honom friskare och en gladare Buse. Ha en fin söndag.
    Kram // Therése.

  4. Här blev det också croissanter i morse, men med nutella i..så sjukt gott.. Kan ha råkat äta fyra stycken själv…

  5. Usch och fy för ont i örat! Läste husmorstipset om en vitlök i örat, ögnade ned genom texterna och såg något om mörk choklad. Tur att jag läste det mer noggrant då eftersom jag hann tänka att det var ytterligare ett husmorstips om att stoppa något i örat, denna gången mörk choklad. Men så var det naturligtvis inte 🙂 Jag har hört om vitlökstipset tidigare och att det faktiskt kan hjälpa …. Krya på sig till lilla Buse

  6. Den frukosten gick inte av för hackor!
    Barnen är roliga med sina uttryck. Min minste pojke (nu 20 år!!) kallade fåglar för uhla när han var liten. Vi bor så vi har Göta kanal på ena sidan och Motala ström på den andra, så det finns gott om fåglar här, änder, svanar och allt möjligt. ”Titta mamma, uhla, uhla, sa han.

  7. Stackars Buse. Har de tänkt på att lägga in rör i hans öron? Vår halvårsbebis har haft tre öroninflammationer och om hon får en fjärde denna vår så sätts det rör. Inte kul med små som e sjuka 🙁

  8. oh vilken frulle! Hoppas att Busen piggnar till snabbt! Feber här med igår, och hans första kruppanfall – usch så hemsk! Men nu mår han bättre.. bara mammor förstår den smärtan när ens barn inte mår bra 🙁

    trevlig kväll!

  9. Hackad lök, invirad i en näsduk, som hålls mot örat. Hjälpte jättebra på min son, enkelt och värt ett försök?! Hjälper säkert inte på fullt utvecklad öroninflammation, men om det kan stoppa något från att bli en, är det ju också bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg