Att ha en ocean av saknad på sovrumsväggen.

 
AT2B9451
 
 

Igår hade mamma med sig en sak.

En stor, guldramsbeprydd tavla i olja som fick mitt hjärta att stanna när jag vek undan filten som omsorgsfullt skyddat den under transporten.

Det är mormors tavla.

Min mormors. Min klippa, min älskade, den som fattas mig varje dag – varje – hon som var fast mark för mig, som stod stilla när allting annat rusade.

Mormors.

 
 

AT2B9452

 
 

Jag har sett den där tavlan tusentals gånger, tusentals.

Den hängde i hennes lägenhet, den som doftade vaniljpulver och möbler och hade trädörrar med glas – lägenheten med balkong över torget och tjocka mattor och en säng med snirkliga sängstolpar och ett litet spegelbord fullt med pärlhalsband och parfymer som jag tror hon slutat använda för evigheter sen men fortfarande hade kvar för att minnas.

Den tävlan är så mycket mormor för mig och det enda verkliga jag har kvar av en kvinna som alltid funnits där, alltid.

Den är kärlek för mig;

kärlek och tröst och trygghet och barndom och en ocean av saknad, om det ens räcker – ett världshav eller två, lika långt som det är djupt

och nu på min sovrumsvägg.

 

slut

8 kommentarer till “Att ha en ocean av saknad på sovrumsväggen.

 1. Saknad och kärlek kan nog inte beskrivas bättre än så <3
  Kram,
  Monica i Rom <3

 2. Ah, du beskriver din mormor på precis samma sätt som jag skulle beskrivit min morfar. Världens bästa morfar, som gick bort dagen efter att jag berättat för honom att jag var gravid med mitt första barn.
  Jag känner saknad fortfarande, och i morse kände jag doften av honom när jag öppnade vitrinskåpet som jag ärvt efter honom. Det var längesedan jag kände den doften, och jag ville så gärna att det skall betyda något bra.
  Kram till dig, Emma.

 3. Helt underbart, jag har en tavla som jag känner likadant för. Den har jag transporterat ner med försiktighet till huset i Spanien. Kram Jess

 4. Elsa lever vidare, och jag är glad och stolt över att få vara en liten pyttedel av det! Kram! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg