Att ha haft en perfekt avslutning på Danmark.

 
AT2B1476
 
 

Igår var det en mycket trött och aningen sliten mamma som stod och svajade utanför Lalandia när det var dags för avfärd.

Tempot hade varit ganska så högt som ni vet och vi hade just avslutat Lalandia med att bada i det gigantiska Aquadome-centret; där fanns en miljon pooler och vattenrutschkanor och en perfekt barnpool för Buse med en liten rutschkana i och små clowner i plast som sprutade vatten. Ni må tro att han trivdes där.

Men solen hade äntligen kommit efter två dagars kyla och vi hade ett stopp kvar innan vi skulle till Kastrup, så jag njöt av att kunna gå utan jacka och jag njöt ännu mer av att se Busens energi och uppsluppenhet.

(Blusen är en NoaNoa – nu på 20% som allt annat med koden emma här som ni minns – byxorna de där Malene Birger med hög midja och hårbandet som räddar en riktigt bad hairday är ett gammalt från H&M).

 
 

AT2B1487

 
 

Och nästa stopp var verkligen värt att vänta på!

Vi svängde in på Knuthenlund – en stor ekologisk gård, full med getter och får och några grisar. De producerar mejeriprodukter av får och get och sätter stor stolthet i det ekologiska och det var fantastiskt att få gå runt och höra hur de till och med hittat sticklingar av gamla äppelsorter och rabarber och blommor som nästan inte finns kvar på Lolland/Falster och planterat igen i samarbete med olika botaniska universitet för att säkra iallafall ett litet bestånd.

Och djuren.

Djuren hade det bra.

 
 

kl2

 
 

Omgivningarna, alltså.

Vidsträckta ängar, betande djur, lummiga vägar.

Det var lite som på kosafarin; det la sig bakom bröstbenet som ett lugn och jag hade kunnat strosa runt där i en evighet med Buse i handen och bara tittat.

 
 

kl3

 
 

Och tillslut blev vi insläppta i de gigantiska stallen och där dog vi nog alla litegrann.

Överallt fanns små nykläckta lamm och getter och stora får med snälla ögon; alla med underbara uttryck och nyfikna blickar – vi gick tyst omkring och hälsade, svepte med blicken över denna klunga av glada fyrbenta och skrattade åt barnen som var med och som blev överrösta med möjligheten att hälsa, klappa, prata.

Buse och getterna och fåren var en kärlekshistoria.

 
 

AT2B1535

 

AT2B1552

 

AT2B1540

 

AT2B1629

 
 

Om man bortser från stressen och det hårda arbetet och maktlösheten när det kommer till naturens makter, så måste det ändå kännas bra i magen att arbeta på ett jordbruk? När dagen är slut och skörden varit gynnsam och kroppen är trött.

Att ha närheten till alla dessa djur och all denna vidsträckthet.

Men jag antar att det är som med det mesta; att man blir hemmablind tillslut. Att man slutar se det på samma sätt som när man för första gången släpps in och upplevelsen tar tag i en med full kraft.

 
 

AT2B1579

 

AT2B1560

 

AT2B1556

 

AT2B1662

 

AT2B1697

 

AT2B1631

 
 

Jupp. Buse är fab även i stallet.

Men sen var det dags att börja tänka på de som skulle med flyget, så vi fick dra oss tillbaka mot bussen med motvilliga steg. Först fick vi dock se både när getterna hämtades hem för mjölkning och så fick vi provsmaka fåryoghurt (galet gott) och Buse drack den godaste saft han någonsin smakat.

Han vägrade släppa den.

 
 

AT2B1751

 

kl

 

AT2B1814

 
 

Så köpte vi med oss lite fåryoghurt hem och bussen skumpade vidare mot Kastrup, och så blev resan slut för den här gången och jag och mannen och Buse landade i soffan med varsin Vapiano och med gäspningar rakt ut i luften.

Och idag har vi vaknat i vår egen säng, solen står redan högt och jag har varit ute tre gånger och tassat runt mina små plantor och konstaterat att de alla lever och frodas.

En helg hemma – med sol och värme och vår trädgård – är precis vad som perfekt rundar av en tredagarstripp på Lolland/Falster som kommer hålla Buse snabbpratande i veckor.

 

slut

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att ha haft en perfekt avslutning på Danmark.

  1. Härlig resa men intensivt. Blev nyfiken på en hel del av det du skrev om men… Lalandia var inte vi så imponerade av. Vi var på Lalandia (rödby) för några år sen. Vi tyckte poolerna var så kalla och inte så mycket mer än typ aqvakul i malmö… Nere i källaren var det ju ok men tröttnade inte Busen? Och ni på att det var just en källare? Ja barnen hade ju kul då men vi tänkte att de faktiskt kunde gjort lite mer…

    Välkomna hem iaf!

    1. Alltså det kan inte ha varit samma ställe? Tror inte de hade en källare? Här var vattenlandet i en stor bubbla liksom. Buse tröttnar ALDRIG om han får bada, och han var ju på tok för liten för 99% av bassängerna, men barnpoolen hade små vattenrutschkanor där han hade kunnat åka i en evighet om det var upp till honom. Spelhallarna (eller ja; de små åkturerna för hans del, typ postbilen) älskade han också, samma sak med hagen som hade getter. Det är ju inget ställe för vuxna, såklart, men han hade kunnat hålla sig aktiv där i fyra, fem dagar utan problem 🙂

      1. Hmmm konstigt. Bubblan känner jag igen men vi fick som gå ner en trappa till barnpoolen. Fast vi kanske missade något i bubblan… Hur som. Vi hade supermysigt när vi var där men jag minns det som kallt. Fast det var i stora poolerna. Kram på er och välkomna hem till solen

  2. Hej Emma, jag tackar för att du har låtit mig få följa med på en underbar resa, så fina härliga foton och din berättelse. Vilken upplevelse för Er, och vilken gåva av kärlek ni har givit Buse att få se, känna, vara nära djur. Jag är själv uppvuxen med närhet av djur och föräldrar som givit mig möjligheten till närheten av djur, det är bland det underbaraste i livet. Ha de gott! Kram Ninni. PS. Emma jag känner inte dig på annat sätt än genom det du delar här i bloggen, men du känns så jordad och naturligt vacker, jag beundrar dig för det.

  3. Jätte härliga bilder…. men jag måste få fråga var du köpt Buses underbara byxor med små pilar på ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *