Att förstå varför folk åker till Lalandia.

 
AT2B1375
 
 

Igår checkade vi in i en liten stuga på Lalandia.

Ja, som ni har förstått är det ett ganska högt tempo den här resan. Himmel vad vi hinner med mycket om dagarna. Men igår var det iallafall ankomst Lalandia och det blev ganska snabbt tydligt vilket barnparadis det där stället är.

Allting är liksom byggt runt barn. Vintercenter, hoppgrejer, karuseller, spelhallar, lekplatser – vart man än såg fanns det något att göra. Och på väg till stugan fanns en gigantisk hage full med getter och deras bäbisar som man, självklart, fick gå in och klappa.

Buse var i himmelriket.

 
 

AT2B1377

 
 

Vi startade med att åka skridskor.

Absolut första gången för Buse, för övrigt. Och kanske sista på ett tag för han blev skitförbannad på att han inte kunde på en gång och tyckte att mamma och pappa skulle släppa honom så att han fick snajda loss där på isen. Men ungen kunde ju inte stå på benen en sekund, så det fanns inte ens chans att jag skulle knuffa in honom på isen och stå vid rinken och vinka medan han gjorde dundervurpor, så då fick han bli precis hur förbannad han ville.

Så just skridskor blev vi inte så långvariga vid.

 
 

AT2B1392

 
 

Vi hittade en mycket roligare aktivitet.

Pat the Postman.

Den var fantastisk, tyckte Buse och åkte nöjt med i postbilen i sisådär en kvart innan vi fick slita honom ifrån den för att gå och äta middag.

 
 

AT2B1435

 
 

Till och med restaurangen var så barnanpassad att de knappt hade saltat maten, det fick man göra själv – allt för att barnen skulle komma i första rummet och kunna äta precis allt som bjöds.

(Kavajen är en gammal Maison Scotch, och klänningen en aningen ostruken men ack så skön och älskad från Vintage by fé; en sån man kan bo i liksom. Den finns här).

Så Buse glufsade i sig med god aptit och ville sen prompt gå och åka mer postbil.

 
 

AT2B1408

 

AT2B1459

 
 

Så då gjorde vi det,

dock mer varvat med nån form av onnie-karusell och ett mycket invasivt spel där man skulle drämma hamstrar i huvudet med en klubba. Kändes pedagogiskt och fint, tyckte jag, men Buse skrattade så han tjöt så det fick va.

Och sen lommade vi tillbaka till stugan och förberedde oss på den här dagen, vilken skulle innehålla det Buse längtat efter mest – badhuset!

Och hemfärd, vilket han inte alls längtat efter.

Men det får vi ta i nästa inlägg, som vanligt. Tills dess hoppas jag att ni får världens absolut bästa fredag och att den där sommaren som nu är konstaterad i Sverige håller i sig tills vi kommer hem.

Jag har en odlingsmani att underhålla.

 

slut

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att förstå varför folk åker till Lalandia.

 1. Jag gillar de där ställena där barnen får vara barn rakt igenom, från aktiviteter till restauranger.

  Önskar dig och de dina en trevlig fredagskväll.
  Kram Linda

 2. Det är alltså inte bara jag som reagerar på att de där spelen inte alls är så pedagogiska utan går ut på att slåss. Skönt att veta!
  Den där ilskan av inte kunna själv känner jag igen från min lille snartsexåring som nu vägrar cykla för att han inte klarade det direkt. Dummafegispruttfiscykel är den numera kallad. Haha

  Ha en härlig helg!
  Kram

 3. Tack för din härliga blogg, läser den regelbundet 🙂
  Undrar att varifrån är Buses pingvin mössa? Den är förtjusande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *