Att dö lite för Fröjd af Sverige.

 
AT2B1943
 
 

På vägen upp hämtade vi ett släp i Hässleholm och stannade sen på Fröjd af Sverige. Det stället, alltså. Jag hade beställt en sak som mamma mms-hetsat mig med och som de hade lagt undan och som definitivt behövde släp, och väl där skulle jag kunnat ta med mig halva butiken.

Där. är. så. vackert.

Fullt av gamla, ljuvliga möbler, burar, porslin, pynt, mattor.

Allt.

Och precis allting är sånt som suger tag i magen.

 
 

AT2B1978

 
 

Ni har ju sett bilder därifrån innan; men kom igen. Hur fint? Förstår ni att man blir lite tokig?

Vi började med att äta lunch, för mat är bra. Och Fröjds mat får man avnjuta inne i butiken (eller som i vårt fall; ute på baksidan) och deras pizza är fantastisk. Perfekt kombination om ni frågar mig; mat och vacker omgivning.

 
 

frojd

 

AT2B1962

 
 

Och sen gick jag runt med stora ögon och undrade vad som mer skulle kunna tänkas få plats i ett släp. Tyvärr inte särskilt mycket med tanke på storleken på det vi hade beställt, men jag var beredd att utmana fysikens lagar litegrann för att verkligen kunna dra nytta av det där släpet som vi för en gångs skull hade hyrt.

 
 

AT2B1952

 

AT2B1970

 

AT2B1976

 

frojd2

 
 

Men inget mer än en liten sak till kunde vi klämma in med hjälp av fyra personer, och sen var det dags att styra kosan vidare mot Ljungby (där vi gick lite bananas på träd, men mer om det senare).

Men återigen; har ni vägarna förbi Osby så kika inom Fröjd och känn hjärtat klappa lite hårdare (de har en webbshop också HÄR men flest saker finns absolut i den fysiska butiken) och prova en av deras pizzor ute på baksidan där solen står varm och man kan blicka in i butiken. För deras sortiment liknar liksom ingen annans, och det är en upplevelse att vara där.

Nu vankas det middag här hemma hos Mommo och sen ska jag och Buse bada i det stora badkaret och blåsa bubblor och doppa huvudet under vattnet.

Fin valborg, allihop.

Så glad att ni följer med.

 

slut

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “Att dö lite för Fröjd af Sverige.

 1. Så mycket vackert. Huset på första bilden hade gärna fått flytta hem till mig, helt underbart! Pariserhjulet beställde jag från en annan butik till min dotter, när jag skulle hämta paketet var det gigantiskt. Trodde inte den skulle vara så stor *haha* Har sett nu senare att det fanns storleken mindre som skulle passat lite bättre 😛 Jaja, dotter var nöjd och de är lika vacker i båda storlekarna 🙂
  Ha det fortsatt skönt.

 2. Åh så mycke fint 🙂 jag förstår dig, känner ofta så i olika butiker, att jag skulle kunna köpa alltihopa hahha.
  Hur gör ni när ni shoppar? Delar ni på allt eller är det du som tar det mesta?
  Jag får ofta plantera idén 1 månad innan, sen shoppar vi loss..med ibland viss motvind men alltid lika nöjd när det är klart 🙂
  Kram Åsa

  1. Det beror lite på vad det är, vår ekonomi är ju till stor del delad. Men när det är pynt och kuddar och sånt är det jag, större grejer tar vi tillsammans, saker som är mer ”praktiska” köper mannen. Så efter intresse skulle jag säga 🙂 Men eftersom vår inkomst är ganska lika men vårt spenderarmönster väldigt olika (hrm) så betalar jag mycket av mina fix idéer själv.

   1. Det låter som oss 🙂 vi delar på allt, och alla större inköp, men lulllull tar ofta jag, då jag ser behovet 😉
    Alltid intressant att höra hur andra gör 🙂

 3. I hear you! Fröjd ligger 200m från min arbetsplats och jag hänger där lite oftare än vad som är bra för plånboken… Ska bli spännande att se vad du har köpt! Med tanke på ditt nyvaknade trädgårdsintresse, så gissar jag på det fina vita miniväxthuset! =D
  Må så gott!
  /Anna-Karin

 4. Åh herregud, jag smäller av och dör! Vilken tur att jag INTE har särskilt nära dit, då hade det blivit Lyxfällan nästa för mig, men gud så mycket vackert!
  Jag känner bara VISA VISA VISA vad du köpt, jag dör av nyfikenhet. Den där växthusburen eller va katten det är för något hade jag gärna haft i min lilla garden, ljuvligt.

  Kram och ha en fin Valborgsmässoafton,
  Catta

 5. Åh dit måste jag o min vän som har exakt samma smak i inredning som mig. Så mkt fint de verkar ha där. Vi bor en bit bort, men det får bli en road trip. Sen så dör jag av nyfikenhet på vad du fick med dig hem:). Misstänker kanske något stort o super fint att ha i trädgården. Så roligt o inspirerande att få följa din vardag genom bloggen. Kram Gabriela

 6. Men vad var det då som ni köpte? 🙂 Dööör ju av nyfikenhet!! Något av det på bilderna? Det är ju jättemycket fint där! Men som täcker ett helt släp…? En soffa? Ni har ju redan en vråksnygg soffa. Ett bord? Ni har ju redan ett vrålsnyggt köksbord… snälla fina Emma, visa snaaart…? 😉 Om det är fågelburen/västhuset dör jag lite av avundsjuka. Det var bara så vackert.

 7. då väntar jag med spänning det är liksom det växthuset som skulle få mig att tvinga ut min man o barn på en tre timmars resa och som skulle avslutas att jag skulle sitta med en kopp kaffe o klappa det ömt varje kväll:)

 8. Jag har nöjet att bo ett kort stenkast från denna underbara butik!!! Håller med om att man vill ha ALLT! Väl värt ett besök. Lika härligt är det att besöka din vackra blogg med alla magiska bilder. Du är en verklig inspirationskälla!

 9. Mmmm….såg det fina du köpt och det måste ju passa hur bra som helst hos er nu med ditt nyfunna intresse;) Jaaaaa…håller bara med….bästa butik jag någonsin besökt.

  Kram
  Adela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *