Att vara en glasdröm rikare.

 
AT2B2322
 
 

Vad vi fick med oss hem från Fröjd af Sverige?

En dröm.

En makalös dröm i vitt och glas; ett växthus stort nog att nå mig till hakan men inte så stort att det krävs en halv sommar att få det på plats. Det ska stå intill husväggen och bara vara vackert, och när tid finns ska vi mura upp den på en tegelgrund.

När mamma skickade ett mms på det här växthuset för några veckor sen fanns det liksom ingen återvändo – särskilt inte när de hade 30% rabatt och bara ett fåtal kvar. Då var det bara att hyra det där släpet och åka upp.

Och jag är så lycklig!

Det är perfekt.

 
 

AT2B2329

 

AT2B2331

 
 

Genast när vi kom hem satte jag mig på gräsmattan och planterade om alla mina grönsaksplantor i större terracottakrukor och med ekologisk jord – det doftade ko i hela trädgården och jag hade jord överallt och hjärtat tickade lugnt, lugnt i bröstet och det slog mig hur mycket det gör för själen det där.

Pysslandet. Jordandet.

Och att få ställa in alla krukor i en glasdröm när jag var färdig, stänga dörren om dom och veta att de har det bra.

 
 

AT2B2324

 

AT2B2337

 
 

Och ser ni lagerträdet?

Smäller av.

Det hittade jag i en liten blomsterbutik i Ljungby (Janssons Blomster-nåt?) för ungefär en fjärdedel av vad vi skulle fått betala om vi hade köpt det här hemma. Det är tvåochenhalv meter högt och helt fantastiskt och den snurrade stammen är en dröm den också.

Så nu är vi redo för sommar här hemma. För en frodig, grönskande, härodlad sommar full med grönsaker och bär och väldoftande kryddor som jag kan tassa ut på morgonen och hämta strax utanför dörren, och miljoner av jordgubbsplantor åt Buse att plocka i när gubbarna mognat och när hallon dignar från buskarna.

Trädgårdslycka.

Det är vad det är.

 

slut

19 kommentarer till “Att vara en glasdröm rikare.

  1. åh så vackert …kommer bli toppen .Har själv köpt på mig växter idag som om jag har ett helt orangeri ..( vilket jag inte har ) ….:) .Ha en fin kväll / Pernilla

  2. Åh vilket växthus!!! Förstår att det är en dröm! 😉 får man fråga vad du fick ge efter rabatten? / josse

  3. Wow!! Så himla himla fint! Men du, hästhuvudet då!!! hur fint var inte det! Kommer d från samma ställe? Kram Lisa S i H-viken

  4. Ohhh, det var VÄLDIGT fint det där växthuset! Jag skulle ocksa vilja ha ett här uppe vid vart hus, men da vi odlar grönsaker i stora växthus (och friland ocksa naturligtvis) sa känns det lite överdrivet. Tänk bara pa att lufta ordentligt da det blir varmt! De är luriga de där; det blir snabbt FÖR varmt. Som jag ser det pa bilderna kan du nog öppna upp vid taket.

    1. Hej Åsa! Ja precis, man kan öppna taket 🙂 Tror det kan bli för svettigt annars. Avis på dig som har ett stoooort växthus, men detta var perfekt för nu. Ska sätta ut lite av grönsakerna i odlingsbänk när värmen kommer mer kontinuerligt tänkte jag.

  5. Vacker trädgård!
    Du som har så mycket fint,
    har du tips på present till en nyfödd baby?
    Ska bli moster <3

    1. Åh grattis till att bli moster! I det dyrare segmentet finns det ju alltid Beach House baby, annars tycker jag att den där sköldpaddan som ger en stjärnvägg i taket när den lyser är fantastisk, eller en Jellycat-kanin (en sån som Buse släpar runt) eller en nyfödd-tavla från Polyfield? Kram

  6. Underbart, ljuvligt och helt fantastiskt!!!! Får jag fråga vad höjden är på detta makalösa ”hus”? (kan man gå där inne, om man hukar sig) Kramar

    1. Det är nog runt 1,50 högt i högsta toppen. Så visst skulle jag komma in, men det är nog inget jag skulle rekommendera ha ah, känns inte så ergonomiskt 🙂 Men Buse skulle kunna gå där obehindrat, jag skulle kunna sitta. Kram

  7. Ä.L.S.K.A.R ditt nya lilla glashus Emma, så vackert & så lagom stort liksom (om man som mig inte har jätte massa plats till ett stort…)

    Jag är som dig, känner hjärtslagen lugna sig & får en så ro i själen när jag påtar med mina små plantor ute & inne. Det är något med det där att se att man får det till, att spira & gro. Mmmmm helt underbart!!

    Njut maj kära du
    Kram Sessan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg