Att göra en förbaskat god skaldjurspasta.

 

AT2B7945
 
 

Som ni vet så älskar vi pasta här hemma. Det är ju så gott att man dör. Gärna med mycket sås, mycket parmesan eller pecorino och mängder av kärlek.

Men jag har nog aldrig köpt en ”färdig” pastasås nån gång. De känns liksom inte så aptitretande. Vi gör våra med creme fraiche, vitlök, ostar, chili och annat gott och har aldrig nånsin plockat hem en burk. Förrän nu. Jag så de där fantastiskt vackra burkarna på Ica (Emporias ICA, finns säkert på andra större butiker också) och kunde inte låta bli. Enbart på grund av att den var så snygg.

(Det är först nu att jag fattade att Paolos innebar den Paoloa, alltså Roberto. Där ser man).

Men iallafall.

Igår lagade jag pasta på de där burkarna och oj! så gott det var. Så här kommer ”receptet”:

Saffranspasta på färdigsås i snygg burk

 
 
AT2B7950
 
 

Du behöver för tre portioner:

2 burkar Paolos Zafferano
En riktigt schysst färskpasta (jag tog en med ost i såklartI
Obs! Gå inte efter de mesiga portionsanvisningarna. Jag gjorde 2 förpackningar vilket skulle vara 8 portioner. 8 Buse-portioner kanske, men jag och mannen får ihop tre lagom portioner på det där).
Pecorino eller parmesan
1-2 chili
1 burk kräftstjärtar eller skalade räkor

Gör såhär:

Koka upp vattnet och släng i pastan, låt den koka efter anvisningarna. Fräs samtidigt chilin som du hackat fint (i olivolja). Töm ner burkarna med sås och värm i några minuter samtidigt som du rör om – såsen ska bli jämn och len.

Lyft av pastan när den är klar, skaka av vattnet i ett durkslag och släng ner den i stekpannan med såsen. Rör om så all pasta blir täckt. Nom nom.

Häll upp på tallrik, släng på kräftstjärtarna eller räkorna och riv över groteska mängder ost.

Njut!

 
 

AT2B7956

 
 

Tidsåtgång? Kanske en kvart, max 20 minuter.

Perfekt när du vill ha lite pastalyx mitt i veckan och inte orkar göra allt från grunden.

Tjahapp, det var dagens mat-tips! Nu ska jag ge mig i kast med lite bilder, tappa upp ett bad och fundera på vad det blir till sen efter-bröllops-middag ikväll.

 

slut

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Att göra en förbaskat god skaldjurspasta.

  1. Men åhhh, mums!! Är superhungrig och så kikar jag in till dig, blev ju inte mindre hungrig:) Tur sambon är och hämtar mat;)
    Ha en fin kväll, kram!

  2. Åhh gud det där såg himmelskt gott ut, tror minsann att jag ska ge mig på det själv imorgon..ja, du ser vad lättpåverkad jag är av sponsrade inlägg 😉

    1. Ha ha fast detta är inte sponsrat. Tror inte Paolo jobbar med spons 🙂 Egenköpt pastasås som var god bara, så testa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *