Att ha en stilla söndag.

 

AT2B4939
 
AT2B4948
 
 

Så skönt med söndag. Inte sant?

Att kunna starta långsamt med sömn ännu kvar i kroppen, kunna sträcka på sig och inse att man har en hel ostörd dag framför sig att göra med precis vad man vill.

Ljuvligt.

Här njuter jag morgon, går runt i morgonrock och gosar vaken Buse med radions låga musik som en slags gardin mot omvärlden. Solen skymtar fram då och då där ute och jag har plantor som väntar och ett träd som ska grävas ner, men de får vänta ett litet tag till.

Först ska vi ha söndag.

 
 

AT2B4941

 
 

Och frukost.

Den godaste frukost jag vet; en stor skål med turkisk yoghurt full med blåbär, granatäpple, tranbär, goji och silkeslen honung på toppen – en sån frukost jag kan äta i en evighet utan att tröttna, gärna med en kopp rött té till och på trappan när värmen tillåter.

Idag tillåter inte värmen det, inte ännu, men det är okej.

För gårdagens bröllopsbilder blev klara inatt, allt arbete är färdigt och idag har vi en söndag utan måsten.

 

morgonock | beach house

 

slut

14 kommentarer till “Att ha en stilla söndag.

  1. Go morron vackra!
    Menar du att du även redigerat bilderna och allt?! Hjälp, så duktig och ambitiös du är tös! Själv vågar jag knappt stoppa in minneskortet i datorn efter bröllop. En grej bara. Får för mig att jag inte klarat plåta bröllopet. Ha ha. Har inte hänt än, men oron släpper aldrig. Sen är jag så trött i huvudet etter bröllop så jag behöver en/två dar innan jag tar mig an fotona.
    Men du… du är fantastisk och om du visste hur mycket du inspirerar mig!
    Ha en redigt goer söndag med de dina! <3

    1. Jag är likadan, därför måste jag ladda in bilderna direkt så jag vet att allt är okej 🙂 sen tycker jag om att ha det klart, så jag sitter oftast på natten och blir klar så att paret får sina bilder och jag vet att allt ser ut som det ska 🙂

      1. Så skönt och kunna lämna ifrån sig sitt arbete till paret med – känns betydelsefullt att få föreviga en så viktig dag… det är en ynnest att ens få förtroendet känner jag! 🙂

  2. Låter som en perfekt söndag =)
    Den där frukosten äter jag varje dag och skulle kunna äta hela dagen med =)
    Men jag har utan honoung och med massa valnötter och cashewnötter krossade i.
    Prova det.Supergott!
    Ha en fortsatt skön söndag =)
    Kramar

  3. Och här vaknar vi upp i stugan mitt ute på landet och njuter av ömsom fågelsång, ömsom tystnad efter gårdagens grisfest. Sen fortsätter arbetet med huset, mååååånga beslut att ta och mycket som ska tas i beaktning men så är det ju när man renoverar gamla hus.
    Ha en riktigt fin söndag!
    Kram

  4. Mm – håller helt med. Jag brukar dessutom toppa med chia, solros och pumpafrö. De senaste dagarna har jag även tagit torkade nässlor. Nässlor är godare än det låter och sprängfyllda med vitaminer och järn.

  5. Hej! Tant och Toka är ju bara helt underbara. Har själv haft greyhounds som jourhundar och vet hur mycket vinthundar uppskattar att få mysa.

  6. Hej Emma!
    För en tid sen skrev du om en fotoapp där man kunde beställa bilderna man tagit…Vet du vad jag menar? Det var en kompis till dig som rekommenderat den tror jag. Jag undrar vad appen heter?
    Kan inte hitta det.
    Hälsningar
    Maria

  7. Hej Emma! Jag vill börja med att komplimera dig för en blogg som är vacker för ögat, inspirerande och må braig. En sak som jag har funderat på är dock att du visar så otroligt mycket konsumtion här, mycket shopping av både stort och smått. Skulle vara intressant att få veta om det är något du refelkterat över alls, om det är för att bloggens karaktär är shopping eller om det är ett stort intresse, kanske både och. jag tänker själv en hel del på detta med konsumtion av kläder och prylar, produktionsvillkoroch arvet till våra barn.
    Sen blev jag så full i skratt när jag såg den urhärliga bilden på dig och din lilla buse och upptäckte att du står på tårna, ser för roligt ut ju! Varför i hela fridens namn gör du det? Underbar bild på familjelycka och kärlek i alla fall!
    Hoppas du får en fortsatt skön och avkopplande söndagkväll!

    1. Hej hej! För mig följer ju bloggen mina cykler och min vardag. Just nu är både mannen och jag extremt inne i trädgård och hem, och då blir det liksom det som visas. Och där har vi fått köpa till växter och växthus mm. Så jag får väl säga att det är ett intresse? Visst kunde jag struntat i att visa växthuset till exempel, men för mig var det en jättestor grej som jag blev riktigt lycklig över – och då hamnar den här. Det blir ju så. Däremot försöker vi även göra saker själv, som att snickra odlingsbänkar eller måla möbler/dörrar/väggar och så vidare.

      Så det är ingen ”taktik” eller har någon djupare psykologisk mening, det är bara vi.

      Och tårna ha ha. Jag står nog så för att lyfta upp Buse högre på höften så att vi ser fåglarna på gräsmattan som vi tittade på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg