Att hålla tummarna.

 
AT2B5381
 
 

Och så har vi vattkoppor hemma. Kanske. Förmodligen. Svårt att säga än så länge.

Men halleda.

Tio dagar innan vi ska åka så bestämmer sig kopporna för att nu är det nog läge va? och placerar sig på en Buse-mage i små, ojämna mönster.

Stackars liten.

Inte för att han är värst påverkad, snarare tvärtom, men om det ÄR koppor så hinner det ju bli värre innan det blir bättre, och det sista man vill är såklart att ens barn ska vara sjuka. Eller ha klåda eller blåsor eller nånting i den stilen överhuvudtaget.

 
 

AT2B5395

 
 

Men tio dagar.

Det kan fixa sig. Det vanligaste är ju max en vecka som det smittar, så vi har några dagar tillgodo att hålla andan på. Har han koppor och mot förmodan inte är smittfri tills dess så är han inte, och då är det inte mer med det. Då får vi ha en hemmasemester istället. Men går det som det ska så är han redo för Grekland, precis som vi är, nästa torsdag.

Så nu håller vi tummarna, okej? Håller tummarna.

Och så hoppas vi att det är en fasligt lindrig variant av eventuella koppor han fått, stackaren, så att han inte har det alltför jobbigt av det här.

 

slut

30 kommentarer till “Att hålla tummarna.

  1. Hur funkar det att sola med koppor? Fast det spelar kanske ingen roll. Jag hade det en vinter för några år sen och efter det har jag inget pigment där kopporna satt vilket innebär att jag har små vita prickar här och var. Men jag solade ju inte dem så det kanske kvittar helt. Det var bara min första tanke.
    Jag håller tummarna för att ni kommer iväg iaf

    1. Han är ju bara 2 så han ska ju inte sola i vilket fall 🙂 men jag tvivlar på att det är koppor, det är vääääldigt små prickar bara.

        1. Håller tummarna för att det inte är något, iaf inte något som tvingar er att stanna hemma. Visst funkar det med hemmasemester men ändå trist när man längtat 🙂

  2. Hoppas att det inte är koppor, men om det är så borde ju det värsta vara över. Min yngste son hade det som riktigt liten och var knappt sjuk, min äldre var i skolåldern när han hade det och för han blev det mer och mycket jobbigare. Jag håller tummar och tår. Kramar

  3. Oj, hoppas det är lindrigt. Och var glad det kom innan och inte när ni är i Grekland. Hände oss. På bröllopsresan

  4. Håller tummar och tår!!!!

    Som små finnar/plitor har jag för mig att de såg ut i början. Innan man var säker på att det var koppor. Inom ett dygn borde ni veta.

    Är det vattkoppor, så hoppas jag på en mild och snabb variant!

    Kram

  5. Oj, oj, oj – stackars lille Busen – min son hade det i februari… Han var helt prickig men han led inte så mycket av det förutom de tre första dagarna och då var det mest febern som var besvärlig. Hoppas att Busen får det lindrigt….

  6. Åh, nej! Om det nu är vattkoppor så hoppas jag att de snabbt torkar ut så att ni kan åka iväg! Verkar gå överallt nu. Går på min sons avdelning också och vi skall på semester om 17dagar. Håller alla tummar och tår för att han inte skall bli smittad men känns rätt kört 🙁

  7. Är det smått och knottrigt och upphöjt kan det vara s k mollusker, kolla det. Mollusker är också virus och kan hålla på i månader dock brukar det inte vara så besvärligt och det smittar inte tror jag. Vi har vattkoppor på vår treåring just nu, hon var dålig i fyra dygn sen lugnt. Nu väntar vi på att storebror ska få det.

  8. KLART vi håller tummarna!! Han grejar det, det är jag säker på! Kramar <3

  9. Vår äldsta fick vattkoppor för två år sedan ungefär. Från första tecknet till koppor så var det över (=torkade skorpor) på en vecka. Hon fick en lindrig variant men vi hade räknat med att VABa i två veckor… Värst var tredje dagen men sen vände det.
    Om det är vattkoppor han fått så håller jag tummen för att det går över snabbt. Såklart ni kommer iväg på resan! (Pepp, pepp och positivt tänkande) Kram till hela familjen

  10. Håller tummarna att det inte är koppor. Vaccinerar man inte barn i Sverige mot vattkoppor? Kramar och hoppas det blir Grekland nästa vecka

  11. Jag arbetar på förskola och så fort kopporna torkat men inte fallit av är barnen välkomna om de bara orkar. Badda honom med potatismjöl så kliar det mindre och torkar snabbare. Klart ni ska på semester 🙂

  12. Vilken dålig tajming 🙁 Som så ofta med sjukdomar… Men jag kan nog trösta dig med att det bör vara över till er resa. Båda mina söner hade det i höstas, och båda behövde vara hemma nästa exakt en vecka. Så jag håller tummarna att det blir så för er också!!

    Kram Nina

  13. Nä men oj vilken osis! Klart vi håller tummarna! Och min syster efterlyser någon som HAR vattnoppor för hennes 4,5 åriga son har inte haft det än!! Som det kan vara! Håller tummarna. Kram Lisa S i H-viken

  14. Det brukar ju normalt vara lindrigt med vattkoppor när man är liten så det går förmodligen precis så som ni hoppas. (Själv fick jag vattkoppor vid 38 års ålder och det är inte att rekommendera om man säger så…. ;-))

  15. Min loppa har också vattkoppor just nu men den har nog varit otroligt mild för hon har bara kliat liiite men jag har varit flitig att badda med alsolsning på varje prick MEN…
    När det väl brutit ut så smittar det inte utan det smittar innan det brutit ut vilket jag varken visste eller trodde. Så länge han inte får infektion i blåsorna, är feberfri & go och glad så borde er semester vara i hamn
    Hälsningar från mig & sjukvårdsupplysningen 🙂

    1. Det stämmer inte. Man är smittsam några dagar innan det bryter ut och fortsätter vara det fram tills kopporna torkat men de behöver inte ha fallit av. När jag hade vattkoppor för några år sen så behövde jag besöka VC och fick då komma sist på dagen för att inte riskera smitta någon i väntrummet.
      http://www.netdoktor.se/barn/artiklar/vattkoppor/

      1. Hmm…ja exakt så som du skriver trodde jag oxå att det var men konstigt att både dagis och sjukvårdsupplysningen sa så. Ja, man lär så länge man lever 🙂

  16. Rekommenderar också potatismjöl, tyckte att de torkade snabbt hos oss då, vet då. Vi hade koppor för ett år sedan, och bara en natt som var riktigt jobbig och vi turades om att se på film och strök potatismjöl i hela soffan nästan. 🙂 Man lider enormt med dom små jobbigt när det kliar finns också salva som man kan sätta på för de ska klia mindre. Hoppas verkligen att ni slipper på resa!

  17. Det jag upplevt med mina barn är att första barnet oftast får ganska lite vattkoppor på kroppen, medan det andra syskonet som får efter oftast får en större reaktion. Så har det sett ut även bland vännerna.
    Hoppas verkligen att ni hinner med semestern. Annars är det ganska skönt att ha det överstökat, brukar jag tänka. Nån gång måste de ju få det.
    Ha en riktigt fin dag
    /Helena

  18. Går också och väntar på att min dotter ska få vattkoppor eftersom det är många barn på hennes förskola som har det just nu. Det är lite dubbelt det där med vattkoppor, å ena sidan vill man att de ska få det eftersom det är en fördel om de har haft det som barn, å andra sidan vill man inte att de ska ha det jobbigt med klåda och feber…. Och såklart vill man inte att de ska ha det när man ska åka på semester 🙂 Hoppas på det bästa för er!

  19. Japp. Håller mina och bebisens tummar, fyra hundtassar och 16 kattassar! Haren ute vägrar vara med och trädgårdssniglarna..ja, de har ju liksom inga tassar..Det kommer gå vägen detta! Kram

  20. Hoppas det går vägen med resan. Min mellanson fick vattkoppor strax innan vi skulle till Florida. Han fick värsta storten med en miljard prickar. Stackarn, som han grät av klådan. Som tur var hann prickarna torka precis nån dag innan så vi kunde åka.

    Kram Lena

  21. Örnis bilar – den kan jag utantill…..små lågor i chokladhyllan…det måste vara en av de bästa ”små pojks böcker”, vårt exemplar är helt sönderläst, nu är ”pojken” 23 år, och det var väl 20 år sedan han hörde den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg