Att fortsätta med sommaryran.

 
AT2B0589
 
AT2B0592
 
AT2B0596
 
AT2B0602
 
AT2B0608
 
AT2B0609
 
AT2B0622
 
AT2B0636
 
AT2B0624
 
AT2B0680
 
AT2B0696
 
AT2B0672
 
AT2B0707
 
AT2B0724
 
AT2B0732
 
AT2B0761
 
 

Värmen.

Den är kvar, omfamnar oss, förvandlar trädgården till en liten oas av sol och nyklippt gräs. Buse blir varm och vi tar fram vattenslangen och sen är den där

lyckan

när han springer med bara fötter fram och tillbaka över gräsmattan och försöker fånga en vattenstråle, fullt påklädd. Det där skrattet alltså. Det där djupa, klingande som ligger som moln i luften och trollbinder mig, denna energi som sprutar likt vattenslangen och får benen att gå fort, fort utan stopp.

Efteråt, när allting är dränkt i vatten, när Buses kläder klibbar mot kroppen och gräset kippar efter andan när man går, fångar jag in honom i en handduk precis som mormor en gång i tiden gjorde med mig; när jag var liten och hade badat i hennes badkar.

Jag minns inte riktigt vad hon sa, den där ramsan som var samma varje gång – jag var för ung – men jag minns så väl hennes varma händer och handduken och hennes svaga doft av Nivea –

och jag försöker återskapa det till Buse, säger det enda jag kommer ihåg;

som en liten kåldolme

och virar in honom likt ett paket i handduken, som hon gjorde med mig, tills han är en trygg liten mumie i frotté och hans hår är det enda som sticker upp för att kittla mig i näsan. Som en liten kåldolme, Buse och hans skratt vibrerar där inne i paketet, jag känner det i händerna, och jag tänker att om det är något jag vill föra över från min mormor till hans lilla barnahjärta så är det just det.

 

Vinnaren i tävlingen med Johan P blev Tova – grattis! Du har mail.

 

slut

20 kommentarer till “Att fortsätta med sommaryran.

  1. Åååååh, vilka underbara bilder!!! Helt fantastiska och man riktigt känner hur roligt den lille busen har! Det är precis så där kul man ska ha det jämnt, eller hur?

    Kraaaaaaaaaaaam

    Angelica

  2. Vilka fantastiska bilder, och vilka fantastiska sommardagar Norden bjuder på just nu. Tycker mig ana ett svagt minne av föräldrar som sveper in mig i torra handdukar, det är sannerligen en trygg känsla som förmedlas där!

  3. Underbare buse! Kåldolme, jag hade glömt att min öappa sa det till mig när han lindade in mig i badlakanet när jag var liten! Min tystlåtna pappa som visar omtanke inte genom ord utan genom att lämna havskräftor ❤️ Kram på er

  4. Hej och tack för en fin blogg! Man blir helt glad av alla fina bilder. Och av den anledningen är jag lite nyfiken på vad du har för kamera? Du kanske har fler, men jag tycker t.ex att bilderna här var så fina och jag går i tankar på att köpa en ny själv!

  5. Allvarligt. Detta var verkligen ett riktigt riktigt fint inlägg. Gick rakt in i mitt hjärta. Det är inte så ofta det händer.

  6. Som du skriver… vilken gåva du har Emma. Sista meningen made me cry. ”Precis så” tänker man. Precis så är det – utan att man själv kunde hitta orden.

  7. Vilka fantastiska bilder! Särskilt de två längst ner.
    Ja nu är det dags att säkra vår galna blomma till vattenslangen och låta ungarna sköljas av Crazy Daisy.

  8. Alltså. Jag fullkomligt ÄLSKAR dina bilder. Och buse… Och hela hans fantastiska utstrålning som liksom strålar genom bilderna. (Detta trots att jag faktiskt inte gillar barn generellt). Men han har något, den där busen.

    Kram

  9. Wow, detta måste vara de absolut bästa bilderna som du visat här på bloggen! Magiskt fina!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg