Att kunna välja själv.

 
AT2B2010
 
 

I söndags var jag vaken sent och hann arbeta undan en hel hög med bilder och göra klart den uppföljning jag ska ha nästa vecka, så igår bestämde jag mig för att vi skulle vara hemma jag och Buse och bara ha måndag tillsammans.

Det där är en av anledningarna till att jag är så svindlande tacksam över att jag vågade ta steget till att vara helt egen – möjligheten att välja själv. Visst blir det sena nätter ibland och visst är osäkerheten alltid närvarande nånstans i horisonten; men friheten går det inte att lägga lock på. Möjligheten att ta en måndag när man tycker att det behövs och bege sig till stranden med en av kärlekarna i sitt liv.

Det är så jag får gåshud.

 
 

AT2B2054

 

AT2B2013

 

AT2B2019

 

AT2B2052

 

AT2B2053

 
 

Stranden var snudd på öde förutom mig och Buse och en klunga pensionärstanter som satt i sina fällbara stolar med hud som är solbränd året om och pratade med varann med glada röster.

Och solen var snäll och vinden stilla, och jag strök ut en stor filt på sanden där vi slog oss ner och grävde i matkassen efter godsaker vi handlat med oss på vägen – juice och ost och frallor och kex och jordgubbar och smoothie stod snart uppradat och Buse växlade mellan att sitta ner och tugga, och att klättra i en repställning som en apa med händer och fötter kupade runt de hårda repen.

Och så gick vi på bryggorna och letade fisk med håven, och hans lilla hand grep tag i min när bryggorna gungade svagt under fötterna och mitt hjärta slog dubbelslag varenda gång.

 
 

AT2B2057

 

AT2B2072

 

AT2B2079

 
 

Och så badade vi, nästan. Vilket innebär att Buse bestämt skulle bada och jag fick klättra ner för en stege och stå på bottnen i det minst sagt uppfriskande vattnet och ta emot honom. Han klängde som en varm koala i min famn och det räckte med att doppa tån för att han skulle konstatera att det där var för kallt, och att vi skulle gå upp istället. Så Buse badade höger stortå och jag badade halva kroppen.

Men iallafall.

Det låter kanske inte så spännande med en förmiddag på en strand tillsammans med en tvåochetthalvtåring en vanlig måndag, men för mig är det gigantiskt – för det var vår måndag att göra med vad vi vill

och vi valde tid, med varandra.

Och att jag fått möjligheten att i större utsträckning välja tid, det är där det svindlar.

 

slut

29 kommentarer till “Att kunna välja själv.

  1. Hjertet mitt sprekker av glede for hvordan dere har det, så underbart!

    Sånne dager håper jeg også at jeg kan få snart!

    Fantastisk tekst og underbara, klara, friske bilder! <3

    klemmer

  2. Vilket härligt klart vatten, i Hagaparkens Brunnsviken är det allt annat än klart…. Men hunden gillar det så det är ju tur det 🙂

  3. Känslan av att styra sin egen tid slår den ibland lite hissnande känslan av osäkerhet om man kommer ro det i land. Skulle den dagen komma, så löser det sig alltid!
    Underbara tvååringar och fantastiska bilder som alltid.
    /Becca

  4. Å det är precis så det känns, det är en orolighet att vara sin egen , men också en oerhörd glädje…mest glädje. Kloka fina du, jag tittar alltid in och inspireras av dig och nu blev det några rader också. Kram

  5. Igar började min första vecka med mindre arbete. Har eget, men har nu börjat dela upp arbetet och har mycket mer fritid (naja, fritid och fritid, men jag KAN välja vad jag vill göra med dagen). Det var som du skrev nagon gang; trycket över axlarna blir mindre och man kan andas lättare. Det är bra att du kan sätta namn pa det till mig!

  6. Förstår precis vad du menar. Jag läser hemifrån nu under en period och att fösa undan lite plugg kvällen innan för att få ha en tillsammansdag dagen därpå betyder ju massor! Underbara bilder som vanligt. Du inspirerar! Ha en fin dag!

  7. Åh, vad jag känner igen mig i det du skriver. Även om jag aldrig hade kunnat formulera mig lika fint i ord som du kan. Just att vara egen företagare och samtidigt ha små barn, är även för mig helt fantastiskt. Att kunna vara ledig alla klämdagar, ta sovmorgon som vi vill, hålla en dag ledigt då och då och så vidare – guld värt flera gånger om!
    Snart kommer nästa barn och då känns det också fantastiskt, att kunna kombinera föräldraledigheten med företaget. Att ha möjlighet att spara föräldradagar och/eller en del av inkomsten som kommer in etc. och därmed kunna vara hemma länge, ha kortare förskoledagar för barnen framöver, att ge barnen långa jullov och sommarlov känns så lyxigt.

    Tack Emma, för att du så ofta sätter ord på mina känslor och tankar!
    /Fanny

  8. Njuter av dina härliga bilder och ljuvliga texter !! Gillar färgerna och tonen, känslan i bilderna! Några frågor .. Vad använder du för objektiv ? Vilken typ av redigering ??
    Samla på glädjehögen ! solig kram J

  9. Det verkar underbart. det är något jag själv drömmer om. att få den där friheten. men inte nu. inte än. just nu så räcker det med att bara få vara och låta livet flyta på som vanligt. men drömmen finns. och att sen kanske få ta steget. underbart med sommar och buse och det är något speciellt med alla dessa tanter i klungor i solstolar…=)

  10. Den där friheten du skriver om, det är precis den jag drömmer om och jag förstår dig i vart enda ord du skriver. Strand och barn är fint. Jättefint!

  11. Måste vara en härlig känsla!
    Vilken sagolik strand, vilken är det? Dit måste jag ta min guldklimp någon dag!!
    Kram

  12. Låter alldeles alldeles underbart! Är det stranden i Limhamn? Tycker jag känner igen mig…Badar ofta där när jag besöker pappa. Åh vad jag saknar havet! Kram!

  13. Ljuvligt! Efter att ha fått barn så önskar jag också att vara min egen, kunna arbeta var och när jag själv vill. Ska bara klura ut med vad först.. Byxorna Buse har på sig är så fina, var kommer de ifrån?

      1. Tack för tips! Får bli en sväng till Zara nu i veckan 🙂 Och hör av dig om du tänker anställa en distansarbetare… 😉

  14. Det ÄR spännande att vara med sitt barn, oavsett ålder, men lite extra kul när mamma fortfarande betyder himmel och jord.
    Den där friheten du skriver om, det är den jag vill ha.
    Kram

  15. Jag blir nästan tårögd och jag blir alldeles varm i magen av din beskrivelse av din kärlek till eran Buse. Att du alltid är så närvarande med din lille kille och ändå hinner med så mycket. Det fascinerar mig. Du som person och mamma fascinerar och inspirerar mig. Tack Emma!

  16. Det är det bästa – friheten! Jag kommer aldrig ta ett ”vanligt” jobb så länge barnen är små! Lycka är att en solig dag bara hänga med de små, baka, bada vad som! Jobben finns kvar men småbarnsåren går så fort så fort!

    Kram till finaste lillkillen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg