Att göra en schlagerbakelse.

 

AT2B2240
 
 

Och så ar det sista veckan i Kungsörnens tårtutmaning, och temat var schlager. Vi har ju varit tre bloggare som i samarbete med Kungsörnen tolkat tre teman under tre veckor, och det har varit fasligt roligt att få stå och svära i köket över utmaningar jag annars säkert inte skulle gett mig på.

Här visste jag på en gång vem jag ville porträttera; mycket för att jag har noll koll på schlager men den här personen kommer jag ihåg. Kanske för att personen sjöng på min systers bröllop? Eller bara för att det är omöjligt att inte komma ihåg en sådan personlighet.

Kan i gissa vem det är redan nu, kanske?

 
 

AT2B2509

 
 

Jag ville göra en rustik bakelse, för personen känns rustik under fluffet. Så det blev en morotstårta med snabbmix (hade inte så mycket tid) och där jag smälte vit choklad, blandade med röd karamellfärg och målade ut på bakpapper för att få till den karaktäristiska ”toppen” när det hade stelnat.

 
 

AT2B2241

 
 

Lite glitter och glamour fick vara med på toppen också – det är ju trots allt schlager.

Och så lite mer vit choklad för att täcka det rustika med lite ”tyger” och ett grovt hushållssnöre för att knyta ihop paketet.

Tadaaa!

Och så var ”Emmas Pontare-Puff” född.

 
 

AT2B2311

 
 

Bara morotstårta jag stansat ut till små, runda lock och varvat med glasyr. Vit choklad, smält och färgad och stelnad igen, hushållssnöre och lite schlagerströssel. Rustik, god och i lagom storlek att äta.

Vill du vinna ett tårtogram med en schlagertårta så kikar du som vanligt HÄR inne. Där röstar man på våra bidrag och den med bäst motivering får ett tårtogram hem till sig själv eller någon annan.

Själv ska jag sätta i mig en Pontare-Puff till och förbereda mig för att ha kväll.

 

slut

9 kommentarer till “Att göra en schlagerbakelse.

  1. Precis min reaktion!! Har du en syster??!! Visste att du har en bror! Visst är det härligt med syskon, har två systrar (varav den ena är kollega med din man) o en bror!! Kram Lisa S

  2. Rolig du är !!! 🙂 Tänk vad Pontare skulle bli glad av att se din bakelse! 🙂 🙂 🙂

  3. Eeh, jag gissade på Charlotte Perelli… varför det undrar jag förstås nu. Förlåt Emma, det är mig det är fel på, inte din bakelse. 😉 😀

  4. Samma reaktion som ovanstående, HAR DU EN SYSTER?! Visste att du hade en bror men systern har jag missat helt!

  5. En syrra?? V kul!! Hade jag ingen aning om 🙂
    Jättefin bakelse, du är så grymt kreativ 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg