Att baka med kärlek.

 

AT2B7142
 
 

Igår bakade jag ju till pojkarna i mitt liv.

Jag tycker att det är rofyllt det där med att baka, nästan meditativt. Och jag hade några mixer från Kungsörnen kvar – så varför inte? Dessutom får jag inte nog av choklad. Och så hade jag en burk kondenserad mjölk i skafferiet – redo att användas.

Så jag satte igång.

 
 

AT2B7930

 

AT2B7964

 
 

Jag gjorde två satser kladdkaka –

ju mer desto bättre liksom. I smeten blandade jag riven mjölkchoklad och vit choklad, därför ser de lite ljusare ut än vanligt. Den ena gjorde jag i en enkel form, den andra i en som skapar ett hål i mitten (finns på IKEA) och jag lät dom vara inne lite längre så att de skulle vara mindre kladdiga, det är oftast lättare att arbeta med dom då.

Samtidigt fick burken med kondenserad mjölk stå och puttra, och efter två timmar ungefär kastades den in i kylen för att svalna snabbare.

Det är ju så gott med dulce de leche!

 
 

AT2B7963

 

AT2B7943

 
 

Sen bredde jag ett tunt lager dulce de leche över den ”hela kakan”. Tant övervakade det hela mycket noga som ni kan se. Sen la jag på kladdkaka nummer två, den med hål i mitten. Det hålet fyllde jag sen med dulce de leche, det också. Så det blev ett segt minilager mellan bitarna och sen en stor bomb av dulce de leche i mitten.

M-hm.

 
 

AT2B7981

 
 

Sen var det bara att spritsa kalaset!

Kladdkaka är ju som godast med grädde enligt mig, så jag vispade grädde som jag sötade med vaniljsocker och sen spritsade ut i mönster över hela tårtan.

Och så blev det såhär:

 
 

AT2B7986

 
 

Kladdkaka på dulce de leche på kladdkaka, med en stor klick härlig, seg fyllning i mitten. Behöver jag säga att det var en sockerälskares dröm? Bara choklad och seghet och kola och så den lena grädden till det. Fantastiskt gott.

Ikväll äter vi nog upp det sista, men först ska grillen tändas och ”riktig” mat tillagas. Men sen! Varför spara allt det göttiga till helgerna, liksom?

När man kan njuta vilken dag som helst.

 

slut

14 kommentarer till “Att baka med kärlek.

  1. Jaha, och här sitter jag och dreglar… O inte kan jag kontra med något heller… Här blir det rimmad torskrygg och nypotatis med citronsås till middag, ja det är inte så illa iaf;-)
    Ha en fin kväll!
    Kram Anna

  2. vi har också satt på grillen. Kycklingfilé med en frisk mangosalsa/couscous grej. dör! jag gjorde också lite göttigt häromdagen. Jag gjorde rabarbersorbé. DOG! så gott!

  3. Visst är det meditativt att baka och laga mat. Själv fylls jag av ro och trygghetskänslor.
    Idag har jag haft besök, så jag gjorde en jättenyttig variant av blåbärspaj. Dessutom hade jag besök av en fyramånaders ursöt valp..
    kramis

  4. Ohohohoooo… det där gav mig både sug och inspiration! 🙂 Jag är inget dulce de leche-fan faktiskt, men det går ju att smeta på annat klet…. kommer direkt att tänka på en mängd gottigheter faktiskt 😉 Kramar!

  5. Ohohohoooo… det där gav mig både sug och inspiration! 🙂 Jag är inget dulce de leche-fan faktiskt, men det går ju att smeta på annat klet…. kommer direkt att tänka på en mängd gottigheter faktiskt 😉 Kramar!

  6. Jag bara ÄLSKAR både kladdkaka och dulce de leche…!
    Den här varianten bara måste jag testa…:)
    MEN ni vet att det finns en burk FÄRDIGKONDENSERAD dulce de leche precis bredvid den andra!! (I alla fall på vårt ICA) Alltså samma grej, från samma företag med samma etikett. Bara att DE har kokat den och jag slipper…spar massor av tid och energi på spisen. Kostar även lika mycket… 🙂
    Ha det gott!

  7. Låter svingott! Och ser vackert ut.
    Synd att jag inte kan äta sådant här utan att gå upp i vikt. Det känns som att ”alla andra” fikar och bakar och fikar och bakar – hur kan ni vara så smala? Ja, jag är avundsjuk.

    1. Men alltså, jag fattar inte heller. Socker är förvisso svårslaget och himlans gott, men dels är det inte bra för hälsan, inte för formen och suget bara ökar ju mer man äter. Äh, jag håller mig undan så gott det går. Men nästa gång det blir ett tillfälle värt att fira lite extra kanske jag ger mig på denna, för gudars vad gott det lät..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg