Att definiera vardagslycka.

 
AT2B7131
 
AT2B7134
 
 

Om någon skulle be mig definiera vardagslycka just nu så måste jag nog svara;

det här.

Att kunna komma hem och sitta ute där trappan ännu är varm av solen, och äta körsbär ur en skål och bli alldeles röd om fingrarna av saften. Att dricka flädersaft med så mycket is att det inte ens klirrar, och med förtjusning se hur det växer i rabatterna. Pionernas stora huvuden, ranunklerna som fått knoppar och snart kommer veckla ut sig, jordgubbarna som mognar i klasar i odlingslådan.

 
 

AT2B7121

 

AT2B7124

 
 

Att varje dag kunna ta en Buse i handen och sen gå runt odlingslådorna och plocka de gubbar som mognat sen dagen innan och låta honom äta dom, en och en, medan han berättar vad som hänt under de timmar vi varit isär.

Det är de där små sakerna som tillsammans blir så stora och som på nåt sätt är själva kärnan i vardagslycka för mig.

 

slut

 

12 kommentarer till “Att definiera vardagslycka.

  1. vardagslycka för mig är att varje kväll, oavsett hur dagen har varit, få somna nära den jag älskar. Omslingrad, varm och som bomull i magen. Det är vardagslycka för mig.

  2. Åh… känns som man sitter bredvid dig på den solvarma trappen! Underbart! Och dina foton… rene porren för mig, älskar snyggt foto, korta skärpedjup och lek med ljus! Kommer inte ut så mycket själv o fota, då är det en fröjd o komma in te dig! Älskar ditt seende genom linsen! <3

  3. Hej Emma, jag har precis hittat din blogg via en annan blogg. Efter ovan kommentarer vill jag bara säga att du skriver sååå fantastiskt och jag tror att du inspirerar människor att ta till vara på dom små stunderna, nåt som vi oftast är rätt dåliga på. Jag blir glad av att läsa om dina dagar, det hjälper mig att hitta mina egna ljuspunkter mitt i vardagen …. en vardag som förstås har både bra och mindre bra stunder. Keep on :o)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg