Att ha firat en småländsk midsommar.

 

AT2B9099
 

ms1

 
 

Och så har vi firat midsommar.

På det bästa sätt vi kunde tänka oss i år; i Småland på en hembygdspark på Bolmsö – omringad av björkar och landsvägar och folkdräkter. Vi började hemma med midsommarlunch (och gräddtårta, såklart – vad är en midsommar utan gräddtårta?) och solen sken vänligt utanför fönstret. Jag hade pimpat Buses hatt ordentligt – det är ju ganska svårt att få kransar att stanna kvar och sitta skönt på barn tycker jag, så att göra en på hatten istället var en smidig lösning.

Efter att ha ätit satte vi oss i bilen och begav oss ut till hembygdsparken, där vi var en av de första och firandet ännu inte riktigt börjat mer än några tombolor, en fiskedamm och ett obligatoriskt släp som stod uppställt vid midsommarstången och där ett litet band spelade dragspel och gitarr till Buses stora lycka.

 
 

AT2B9172

 

AT2B9138

 

AT2B9153

 

AT2B9163

 
 

Buse hade sovit skönt i bilen på väg ut, men var snart på benen igen och utforskade området. Vi fiskade i fiskedammen och fick ett litet gosedjur, klättrade över slätterna och fastnade sedan framför det lilla bandet som just hade fått sitt livs största fan.

Buse.

Han var trollbunden.

Ooooo ett djagspel! mumlade han och stirrade blint på farbrorn med dragspelet. Han hau ett djagspel.

Och så satt han där och vinkade förälskat till den förtjusta farbrorn, som vinkade och blinkade tillbaka så fort han hade tillfällighet. Och så applåderade Buse efter varje låt, högt.

Det här var livet.

 
 

AT2B9260

 

AT2B9328

 

AT2B9176

 

AT2B9320

 

AT2B9234

 

AT2B9248

 
 

Och vi kände oss fasligt midsommarfina.

Jag hade en gammal klänning från Med Demoiselles som jag älskar, Arnhem-”kimonon” från KyssJohanna och en krans från Wild and Free (även den från KyssJohanna) som minst sagt drog blickarna till sig. De äldre kvinnorna i folkdräkter stannade mig när jag gick förbi, strök mig över axlarna och beundrade kransen med mjuka röster.

Buse hade randiga snickarbyxor från H&M, sina minnetonkas och en kofta jag hittade i Stockholm sist jag var där.

 
 

AT2B9338

 

AT2B9363

 

AT2B9366

 

AT2B9316

 

AT2B9344

 

AT2B9377

 

AT2B9373

 

AT2B9370

 
 

Ser ni? Idyllen?

Denna plätt som fylls med folk, musik och barn – och där sjön glittrar mellan träden och solen är framme och där allting nästan känns som på film. Det var ringdans och Buses älskade dragspelsmusik och skratt och picknick-mummel och blomsterkransar i ett ljuvligt huller om buller.

Det enda som fattades var en Astrid Lindgren-röst som kunde berättat i örat på alla vad som pågick och hur vackert det var.

(På vristen hade jag ett halsband från ICON, och runt armen ett halsband med snäckor från CozyRoom jag virat några varv och så ett fjäderarmband från ICON det också).

 
 

AT2B9395

 

ms

 
 

Det här. Det här tycker jag är så enastående fint.

 
 

AT2B9443

 
 

Och när dansen var slut och solen börjat sänka sig gick vi tillbaka till bilarna och körde ner till hamnen, för att avsluta kvällen ombord på båten – metandes och med vattnets kluckande vart man än vände örat.

Det var höjdpunkt nummer två för Buse. Båt.

Typ det bästa som hänt på ett halvår, efter dragspelet då.

 
 

AT2B9565

 

AT2B9455

 

AT2B9530

 
 

Och så spenderade vi vår midsommar.

Tillsammans, bland dragspel och björkar, och avslutade med sjö och fiskespö och Buselycka och en vind som lugnade sig över sjön medan vi satt.

Den finaste midsommar vi kunde tänka oss.

 

slut

16 kommentarer till “Att ha firat en småländsk midsommar.

  1. Ser ut som en härlig midsommar. Själv hade jag en skrattfylld midsommar så till den milda grad att jag har träningsvärk i magmusklerna idag. Underbart!
    Kram

  2. Härligt att se bilder från Bolmsö hembygdspark! Är det månne på Bolmsö som din mamma bor?
    Jag är lite nyfiken eftersom min bror hittade sin fru på ön och sedan flyttade dit 🙂
    Kram

  3. Dina bilder är så otroligt vackra! Var tvungen att hämta maken och visa. ”Titta, vad fina bilder hon tar. De är ju som tavlor”. Han kunde inte annat än att instämma… Hi hi…

    Låter som att ni har haft en underbar midsommar! Härligt!

  4. Å så fint allting, särskilt du och Buse♥
    Din klänning är en dröm och han är så söt så man tappar andan;)
    Hoppas resten av din helg har varit minst lika bra=)

    Kramar
    Adela

  5. Awwww Emma!!! Midsommarstången, folkdräkterna, äkta järsgård <3 Jag dör!! Tack snälla för att du delade lite äkta midsommar med en som tillbringade dagen i Norge utan något som helst firande.
    Du gav mig en liten dos midsommar känsla.

    Underbara bilder som alltid

    Kram

  6. Åh, jag blir alldeles varm i själen av det här inlägget. Är uppvuxen på Bolmsö och jag ser minsann min far bakom en av gitarrerna! 😀 Jag firade min midsommar i Dalarna, men dina bilder och din text fick hela hjärtat att längta hem lite extra. Snälla bästa Emma, kan du inte hojta till i förväg nästa gång du ska vara på ön, för då vill jag banne mig också vara där så jag kan få säga hej. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg