Att ha levt båtliv.

 

AT2B9582
 

AT2B9604

 
 

Vi startade med frukost igår och gav oss sen ner till båten igen.

Tanken var att vi skulle ge oss ut på en liten runda, se på öarna och njuta av den lediga tiden. Men molnen ringade in oss som målade med arga penseldrag, tills det tillslut bara var vår lilla plätt över hamnen som inte såg hotfull ut och där solen fortfarande kunde slinka igenom.

Det blir oväder konstaterade vi och sneglade mot himlen.

Och så bestämde vi oss att stanna på båten i hamn och vänta tills det dragit över.

 
 

AT2B9621

 

AT2B9606

 

AT2B9650

 

AT2B9644

 
 

Vi hade hundarna med, och Tant och Tooka som aldrig varit på en båt fann sig snabbt tillrätta. Särskilt Tant som slocknade som en medvetslös av kluckandet och gungandet och den mjuka värmen. Själv satt jag på kanten och metade. Det finns liksom inget mer meditativt. Hel amin uppväxt gick åt att fiska – antingen själv eller med min bror eller med den linblonda grannpojken som hade byns största samling drag och som en gång nästan fick upp gammelgäddan när jag var med. Det var en kamp på trettio minuter som slutade snopet när linan brast nästan precis vid land.

 
 

AT2B9607

 
 

Tillslut hade inte ens hamnen ett andrum för molnen.

 
 

AT2B9619

 
 

Och regnet smattrade ohämmat mot kapellet och gjorde oss glada att vi valt att stanna i hamn istället för att gå ut.

Så vi gjorde det bästa av situationen. Konstaterade att det var förbenat mysigt med regn när man kan sitta inne och lyssna på smatter och när man inte har bråttom någonstans.

 
 

AT2B9630

 

AT2B9642

 

AT2B9657

 

AT2B9647

 
 

Så vi åt lunch och lyssnade på regnet. La oss i bäddarna bland hundar och Busefötter och pratade och surfade fritidshus och började drömma om en liten plats nånstans utan fungerande avlopp och där vi kunde spendera helger och semesterveckor i absolut stillhet. Pratade om saker vi kunde hitta på veckan i sommar då vi kommer tillbaka, skrattade åt Buses uppenbara båtkärlek.

Tog det lugnt, helt enkelt.

 
 

AT2B9661

 
 

Och när regnet lättade packade vi ihop allting, gick med gungande fötter över bryggorna och körde hem –

till lägenheten där ljuset kommer från alla håll och där klockan i gästrummet slår hjärtslag och där flickorna lägger sig som draperade över soffryggens kuddar och bevakar allting som sker.

En lördag på en båt.

Det kunde varit värre.

 

slut

8 kommentarer till “Att ha levt båtliv.

  1. Låter ljuvligt och plötsligt förflyttades jag tillbaka till alla åren med morfar i båten. Höra hur regnet smattrar mot kapellet. Känns doften av sommarregn.

  2. OM du skulle kunna tänka dig att sälja din randiga
    Lexington väska är jag superintresserad;))
    kram

  3. Det är något meditativt över dina texter och bilder. Jag sänker alltid axlarna lite efter att ha fått ta del av ditt liv och dina tankar. Ha en härlig sommar

  4. Vilken under sommar glädje med båt och familj <3. Jag och min älskling firar mer men halva livet tillsammans i september i Barcelona <3 Jag var 16 år när jag träffade min rätta fina gubbe <3 Du har en helt underbar blogg Emma!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg