Att förverkliga en livsdröm.

 

AT2B1598
 
 

Idag, mina vänner, förverkligade vi en livsdröm.

Efter två veckors vånda och nagelbitande och turer fram och tillbaka och ett sista dygn som tagen ur nåt Norén skulle producerat när han var i toppform (nån gång, när tid passerat och jag kan skratta åt det, ska ni få höra – men jag är inte där ännu) skrev vi idag på papperna till vårt fritidshus.

Vårt. En livsdröm.

Vi skulle inte alls ha ett fritidshus. Men den där regniga midsommardagen på båten surfade mamma stugor och konstaterade att här finns något fint. Och det var en byggnad jag drömt om. Så länge jag kan minnas; sen jag var gammal nog att leta boende. Exakt en sån.

Där var den. Ett hus med en takhöjd som aldrig tar slut, med gamla golv och fönster så höga att det hisnar, med kakelugnar och knarrande trappsteg. Och med allt det där andra som liksom blivit sekundärt; som eldningsförbud och tapeter som lossnar i stora sjok och avsaknaden av avlopp. Och just det; bara vatten på sommaren. Sånt som vi konstaterade att vi kunde ta, att det fick bli ett projekt över något år, när vi stod hand i hand utanför och såg den blåa dörren. För det spelade ingen roll.

Det. där. var. vårt. hus.

Det var vårt, med sin gamla vedspis och sin oinredda vind och sina skrymslen. Med eller utan avlopp.

 
 

AT2B1595

 
 

Och nu är det vårt.

Papperna är signerade, avtalen återsända till mäklaren, handpenningen betald, tillträdesdatum spikat till näst-nästa vecka. Och det är så stort att jag kan gråta; att vi blivit med det vackraste, vackraste gamla hus man kan tänka sig – fullkomligt nedgånget och fullt av arbete som ska till,

men det är vårt och det väntar nu i en skog i Småland på att vår semester kan börja så att vi kan åka dit och påbörja renoveringen. Rum för rum, del för del. I mitt huvud har jag redan renoverat färdigt och målat mig trött och ställt in möbler och rivit tapeter och målat lite till. För jag älskar ju sånt där. För mig är det inte jobbigt utan som meditation, särskilt när känslan av att inte behöva stressa ligger under ytan och lugnar. Och mannen är likadan, sitter bredvid mig i sängen och surfar – fast helt olika saker; som en trimmer till gräsmattan och en mast som ger 4G så att jag kan blogga. Han är så fin med sånt.

Men går det ens att greppa?! Vi har ett sjuhelsikes äventyr framför oss, och det börjar nu. I sommar.

Och ni ska få följa med, såklart, och ni ska få se allting, och ni ska få se hur det ser ut nu. Snart. Jag ska bara suga på den här karamellen ett litet tag till, bada i känslan, glädjas tillsammans med den jag älskar innan jag visar fler bilder.

Men idag!

Idag förverkligade vi en livsdröm.

Och det finns knappt ord för glädjen, för all den förväntan och iver och tacksamhet och ren och skär passion som rymdes i våra signaturer när vi skrev på.

Jag vågar knappt tro att det är sant ännu.

 

slut

53 kommentarer till “Att förverkliga en livsdröm.

  1. Åh det låter helt underbart och jag vet precis hur du känner. Precis! Stort grattis!

  2. Åh underbart! Känner känslan ända in i märgen för det är så jag kommer känna när jag och min man hittar vårat hus. Och det är nästan så jag känner inför lägenheten vi ska flytta in i nu. Det är svårt att förklara i ett litet inlägg så här då det är en lång historia. Men hur som haver så fylls jag av liknande känsla när jag tänker på hur jag ska inreda alla rum med alla tusen ideér man velat testa och hur solen kommer värma i den efterlängtade trädgården. Ljuvliga ljuvliga känsla.

  3. Å så fantastiskt!!!! Längtar så att få följa erat äventyr!!! Är det precis utanför Ljungby typ då? Bor i värnamo själv! Fina fina Småland!

  4. I´m so happy for you guys, dreams really do come true!
    But please open the gate and let us in… soon 😉
    Until then, enjoy your new summer house Emma and co 🙂

  5. Gud så härligt! Ska verkligen bli ett nöje att följa. Det kommer att gå åt mycket Kalklitirfärg antar jag, i olika härliga nyanser;)

  6. Men shit, vilken häftig grej! Så spänd på att få se bilder! Alltså, bara grinden och grindstolparna! Grattis!

    Kram Lena

  7. Stort grattis! Alltså, jag satt och läste med ett stort leende på läpparna och tårar i ögonen. Så vackert du skriver, dina ord griper tag i hjärtat och man kan nästan ta på din glädje. Förstår du hur mycket jag älskar din blogg? 🙂 Den är tamejsjutton det bästa man kan hitta på nätet! Kram på dig! Och grattis igen 🙂

  8. Grattis! Vad roligt! Stort att det gick vägen och blev ert när ni nu förälskat er i huset. Det är ju inte alltid det blir som man vill. Det ska bli så roligt att få se och veta mer om det och att få följa er resa.
    Grattis igen!

  9. Men grattis! Givetvis i Småland. Vart annars kan ett hus kännas så innerligt i hjärtat!
    Som sagt, stort grattis!!!

  10. Åh Grattis till er!!! Det låter helt underbart!!! Ska bli spännande att följa.
    Förstår känslan – jag hade också den drömmen fast min dröm var ett hus nära havet i Skåne.
    När jag kunde förverkliga den så var det helt magiskt.

  11. GRATTIS!!! Låter ju helt underbart. Det kommer att bli ögongodis för oss alla det här, det ser jag fram emot! 😀

  12. Härligt det blir ju hur spännande som helst att följa…kram Lena i Färjestaden

  13. Gratulerar!! Det låter helt underbart! Ska bli himlans fint att få följa denna resa med dig/er. Du har så otroligt fin smak så kanske jag får lite inspiration till huset mitt oxå! Lycka till med allt!

  14. Åh men grattis grattis grattis! Vilken grej. Jag blir glad av att kunna sätta mig in i er lycka bara av att läsa texten. Alltså grattis!!!!! Shit grattis!!!

    //den något avundsjuke!

  15. Grattis! Med din entusiasm och handlingskraftighet kommer det väl vara klart typ i augusti… 😉

  16. Grattis! Så underbart! 🙂
    Var bombsäker ni hade sålt lutande huset och köpt ett nytt först när jag såg bara bilderna!
    Ser fram emot att få ”vara med” framöver! Grattis igen!!!

  17. Grattis, vad härligt! Blir alldeles varm i hjärtat av att läsa det! Hoppas huset kommer att skänka er många fina stunder! ❤️

  18. Grattis! Blir dimmig i ögonen när jag läser detta. Vilken känsla det måste vara att kunna förverkliga en sådan dröm. Ser fram emot att läsa om ert stundande äventyr 🙂

  19. Åhhhh men jättestort GRATTIS till er. Man kan ju läsa er kärlek till huset mellan varje rad du skriver. Verkligen grattis till er och jag ser så mycket fram emot att få följa detta med renovering och allt vad det innebär. kramar från Helén i Göteborg

  20. Åh men… GRATTIS till drömmen. Det låter heeeelt fantastiskt! Och så grymt skoj att vi kommer få följa med på hela renoveringsresan. Tjohooooo!!! Jag blir alldeles pirrig med er- bara det att huset har en blå dörr säger allt i min värld <3 Massa kramar till er!

  21. Hej fina du! Oj vilken lycka, jag läste texten så snabbt att jag höll på att svimma…ni är så himla modiga, jag avundas Er i positiv mening och känner att jag själv fick en eld gaffel i baken!! Det är ju faktisk bara att köra, vet inte riktigt vad som stoppar oss vanliga dödliga från att göra det man går och drömmer om

  22. Grattis!! Följt dig ett tag på Instagram men tänkte börja kolla här också. Du har en superskön blogg!! Vackra bilder och härliga texter! Ska bli spännande att följa ert drömhus-förvandling. Bor i Småland och vet hur vackert här är.
    Lycka till med allt!!
    /emma

  23. Ar fodd i Smaland sjalv och drommer om en som stuga i skogen ocska. Det tar nog sin tid da jag bor har i England och mannen ar fransman. Men man kan dromma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg