Att ha kvällsro.

 

20140720_224339

 
 

Där, längst ute på bryggan, sitter jag och metar.

Det där är nog det absolut bästa jag vet, alla kategorier. Total tystnad, solnedgång, ett fiskespö och så jag. En chans till eftertanke och nervarvning, nästan som meditation. Och den där spänningen när flötet rör sig, den som sitter i sen barnsben, gör att det känns som om det inte alls var tjugo år sen jag fiskade aktivt och bodde vid sjö – och när jag plockar upp abborre efter abborre och krokar av dom för att slänga i dom igen finns det liksom inga moln i bröstet.

Jag vet, det är så uttjatat det där med livskvalitet och njutning, men ändå.

Det är min stund och jag älskar den.

 

slut

9 kommentarer till “Att ha kvällsro.

  1. Läs gärna om catch and release-fiske i Djurens Rätts rapport ”Under ytan” (punkt 5.2). Den metod du använder dig av är mycket stressande för fisken och medför ofta att fisken dör trots att den har släppts tillbaka. Överlever den är ändå risken att den har åsamkat sig stora skador i mun eller på gälar, vilket försvårar livet för den. Kvällsro för dig, men knappast för fiskarna du plockar upp. http://www.djurensratt.se/sites/default/files/fiskrapport_web_0.pdf

    1. Jag följer bara sjöföreningens regler och släpper tillbaka de fiskar som inte är inom vissa mått…

  2. Ser meditativt ut! Jag vet ju känslan men har fiskfobi så det blir mest att sitta och njuta…
    Lite tråkigt att det alltid ska behöva vara så PK tycker jag…
    Fiskat har vi ju gjort i relativt många tusentals år och eftersom det varken är en enorm trål du kör med eller granatkastare så meta på du…
    Fint med upplysning om våra djurs rättigheter men sådana upplysningar kan framföras på andra sätt än den anklagande kommentaren du fick som första kommentar.
    Själv kommer jag göra en av mina favoriter, ipad, hammock, sovande barn och läsa den absolut mest underbara feelgood och inspirationsblogg jag vet; Att vara någons fru!
    Tack för allt du ger oss läsare!!!

  3. Att meta är absolut total avkoppling. Jag kan sitta i timmar och titta på flötet och filosofera till skillnad från min man och son som bara vill kasta och röra sig till nya ställen hela tiden. Hm.
    Vilket paradis du/ni har skaffat. Det ser verkligen helt underbart ut och det kommer antagligen bli fantastiskt när du har målat klart och inrett färdigt. Du är ju enastående och det är så roligt att få se hur du förändrar och förskönar.
    Kram!

  4. Såå fint det blir! Men hur lyckas du? När hinner du?Var hittar du tiden? Köpte en tapet i höstas till EN vägg som fortfarande inte kommit upp 🙂 har en son som är lillgammal som din buse och en dotter på 6 månader. Tycker det är svårt att hinna med att duscha liksom?! Haha…underbart härlig blogg har du iaf!

    1. Det stora rummet gjorde jag ju typ på det dygnet Buse och mannen var hemma. Det blev måååånga timmar men färgsprutan gjorde det möjligt. Nu när Buse är här jobbar vi i skift 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg