Att visa lite före och efter.

 

AT2B28021

 
 

Så, vänner, är ni redo för lite före/efter-bilder?

Nu är det ju långt ifrån klart, men det kan kanske vara kul att se hur det tagit form iallafall. Först; minns ni hur den stora salen såg ut? Ganska mörk och lite murrig, och gulnad.

Före:

 
 

AT2B28071

 

AT2B28051

 
 
 

Och så ska vi kanske kika på efter?

För 35 liter väggfärg och 6 liter golvfärg senare så blev det såhär:

 
 
 

AT2B2985

 
 
 

Här är fönsterna inte riktigt målade färdigt ännu som man kan se på spröjsen, men allting annat har fått de strykningar det ska ha.

 
 
 

AT2B2971

 
 
 

Där är soffan vi hittade via Blocket, och korgen från PB Home ni sett stå där hemma innan.

 
 
 

AT2B2968-2

 
 
 

Buses lite ljuvliga stol, och en matta från Af Swedala. I soffan ligger den där fantastiska pläden/överkastet från CozyRoom som ni också sett innan (finns här). Kuddar med tofsar från DAY.

Och så ett fikonträd som fick följa med flyttlasset upp, för att ha lite av trädgården med mig hit.

 
 
 

AT2B2989

 
 
 

Och så en större helhetsbild.

Skåpet hittade jag på Blocket och det står perfekt där inne, behövdes något för att ta lite yta av rummet. Det ska ni få se mer av sen, ska bara pynta upp det lite. Åt höger i bild står delar av ett bord och väntar på att få komma upp, men vi får ta en sak i taget. Och taklamporna ska såklart bytas ut, ljusrör gör inte mycket för känslan. Och så ska bordet vi ska ha till soffbord fixas till, och en himla massa andra småsaker fixas.

Och färgen då?

Ja herregud vad jag höll på för att få tag i rätt nyans av vitt, både till golv och snickerier och väggar. Det finns ju verkligen en miljon olika versioner av vitt! Men jag ville inte ha en obruten vit till väggarna, jag tyckte att det skulle bli för hårt och för stelt på något vis. Så där blev det en bruten, gräddig nyans som ger lite värme och fortfarande bryter mot den obrutna vita som är på foder och snickerier. Men tillslut blev det den här eftersom jag ville ha något helmatt men inte alltför ömtåligt, i en kulör som heter LS 08, Pale Light – Nordic Light NS Light & Space. Den färgen har jag valt till samtliga rum som inte ska ha Kalklitir.

Till golven ville jag inte heller ha helvitt (vi har ju barn och hundar) så där blev det den här i en kulör jag bannemig inte hittar numret på nu, men ska se om jag kan leta fram det. Snickerierna (listen i mitten på väggen, fönsterfoder och lister) är målade med den här – äntligen en snickerifärg som är matt.

Och ja, där ser ni starten, den första förvandlingen.

Vi är så himla glada över hur det börjar växa fram.

 

slut

Rekommenderade inlägg

53 kommentarer till “Att visa lite före och efter.

 1. Vilken otroligt jobb ni har gjort på så kort tid. Det blir verkligen så vackert som vi visste du skulle göra det och det är så kul att följa steg efter steg.

 2. Det blir verkligen jättefint! Du har en förmåga att verkligen ”få till det”.
  Det kommer att stå många fotografer från inredningsmagasinen i dörröppningen framöver…!! 🙂
  // Linda

 3. Men jäklar du, det kallar jag att gå undan, wow! Fantastiskt fint, gillar att skåpet är svart, bryter av fint. Ett enormt jobb du gjort där, har du gjort allt själv eller har ni hjälpts åt du och mannen? En stående ovation från mig iaf!

  Nu längtar man tills man får se ännu mer.. =))
  Kram

  1. All målning gör jag 🙂 han sätter staket och river ner tapeter som inte kan räddas. Kram

 4. Underbart vackert! Skulle kunna flytta in direkt!
  Ska bli spännande att följa resten av projektet.

 5. Ni och ert ställe gick nog bara runt och väntade på att äntligen finna varandra! Huset står för basen och ni har redan lärt känna det, lyssnat på det och gör nu det som huset bara längtat efter. Sweet.

 6. Åh Emma. Så himla vackert. Jag blir helt mållös. Vilket fantastiskt rum. Ska bli kul å se resten av huset sen.. Kram vackra du. ♡

 7. Åhh, man blir alldeles varm i kroppen när man ser hur fint det blir!! Underbart sommarställe ni får. Stor kram

 8. Å maj godd – jag dööööör! Såååå fint! Ska bli jäkligt spännande att se meeeeeeeeeer!
  ”Drömmen” – känns som ert ”place in heaven”…och för Busen – vilka upplevelser och minnen ni ger honom!
  Kram

 9. Jättefin ,vilket hus ni kommer få!!
  Hur va golvet behandlat innan ni måladede?
  Har själv ett gammalt missionshus i eran stil å där är golvet fernissat.

 10. Jag som kan vara mamma till dig kan inte nog beundra hur duktig och arbetsam du är. Vilken dröm ni ha fått helt otroligt.
  Kram från en som följder dig varje dag.

 11. Jäklars vad fint det blir!!!!! Vilket underbart ljus!!
  Å vad inspirerande det ska bli att träffa dig på eventet den 30/8 i Enköping alltså:) Förstår ju vilket energiknippe du är:))
  Ha en fin onsdag!
  Kram Anna

 12. Meeen hallå!!! Vad går du på?? Vilket energikniknippe!! Rustar, bloggar, är mamma, lagar mat, njuter och är någons fru, helt otroligt, skulle inte hinna hälften av vad du gör! Men det blir otroligt bra, vilket otroligt vackert hus och guuud så fint det blir.
  Kul att vara med, men glöm inte att Rom byggdes inte på en dag!
  Kram Helena

 13. Sååå himla fint. Följer förvandlingen…..men såååå bra det blir.
  Sommarkram Margareta

 14. Herregud! Så fint vilken skillnad man kan ju inte ens ana att det är samma ställe! Wow! Förstår att ni trivs där allihopa!

 15. Vilket underbart rum! Det svarta skåpet är fantastiskt snyggt mot det vita! Vet du vart skåpet kommer från? Ser fram emot att se mer. Så inspirerande.

 16. Åhhhh Emma!! Jag blir alldeles pirrig! Vilken dröm!! Ni är så duktiga!! Åh vad ni kommer njuta där! Och helt otroligt vad fort det går! Så effektiva! Kraaaaam!

 17. Åhhh va fint. Vilket fantastiskt ljus det är i rummet. Jag kan bara säga: åhhhh va fiiint.

 18. Åh så fint, vilket paradis ni hittat! Underbart m den vita färgen, så vackert du gör det! En liten åsikt bara: så synd att du målat golven, de är så vackra som de är! Testa att lämna resten omålat ett tag, du kan ju alltid gå över dem med färg senare om du vill. De har såvacker patina, och det är ju ofta det du eftersträvar (tex m Ikeasängen). Det har tagit många år och många små fötter att få golven så där vackra, omöjligt att uppnå m oljor och grejer (har försökt själv).
  Lycka till med resten av renoveringen i er ljuvliga hus!
  Kram
  Mia

 19. Å vilket slit jobb ni gör- men såå himla underbart vackert det blir-förstår att d ä helt klart värt allt slit! Ser förväntansfullt fram emot att fortsättas inspireras av din blogg! Njut att den härliga sommaren ! / soliga o varma hälsningar Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *