Att ha tro till mänskligheten.

 

AT2B3590
 
 

Igår var jag trött.

Jag hade målat hela hallen och gången upp till övre plan, och gav mig även på att börja pensla kontoret med Kalklitir. Det är ett stort rum, och ännu större när man står där med sin pensel och är trött i armarna och klättrar på stegar, och hoppas så man blir blå att ett lager ska räcka.

Men det gör ju inte det. Inte om det ska bli bra.

Och då får man ibland känna att nä-ä nu skiter jag i det, nu lägger jag ner och gå ut och sätta sig på trappen istället, och bestämma sig för att fortsätta en annan dag.

 
 

AT2B3589

 
 

Och vad händer då?

Då förstår de där fantastiska islänningarna att bägaren nästan är full, dom hör det i orden på mina sms. Mellan raderna. Att jag är trött nu. Att det var ett stort rum. Så då skriver dom vi kommer imorgon, farmer-girl och sen sätter dom sig bannemig i sin bil och kör upp. För att kramas och säga att dom saknat mig, för att äta lunch under äppelträdet. Och för att sen öppna dörrarna till sin skåpbil och myllra ut med stegar och färg och penslar. You rest, we paint säger dom leende och drar på sig målarförklädet.

Sen står dom där, Viktor och Hjörtur, i mitt framtida kontor. Och målar. Berättar att jag bör blanda färgen med mindre vatten när jag ska måla på trä, så blir den lättare att hantera.

 
 

AT2B3591

 

AT2B3592

 
 

Och jag hjälper till såklart, sitter på golvet och målar timret längst ner medans de tar takhöjden och det mitt emellan, och på en knapp timme är vi klara och jag är så tacksam att jag kan gråta. För att de är så fina människor och för att de känner igen sig så mycket i mig (du är som Audur, säger dom, och skrattar) och för att det liksom gör en såndär grej. När de egentligen inte alls behöver det, utan bara för att de vill.

Så ja, jag har tro till mänskligheten. Inte bara här inne där ni alla, varenda en, är så förbenat fina och aldrig vassa i kanterna – jag vet ingen som är så förskonad från elakheter som jag och det är jag också tacksam för, så det inte finns ord. Men också när det finns människor som de där islänningarna man förälskat sig i, som sig sätter sig i en bil och kör upp till Småland för att prata med mig under ett äppelträd och måla ett rum en eftermiddag när jag dagen innan varit lite för trött.

Det är vackert, det är ju det.

 

slut

42 kommentarer till “Att ha tro till mänskligheten.

 1. Åh vad fint!
  Nu blev jag riktigt gråtit hör jag också.
  DET är vänner det.
  Vart har du fått tag på dem? Vänner till hårfrisören?
  Tat lite lugnt oxå. Annars försvinner glädjen <3

  Hälsningar
  Yohanna

 2. Som man behandlar andra blir man bemött! Du verkar vara en fantastiskt fin och god person själv och därför blir du nog behandlad därefter. Underbart att få ta del av allt detta fina!

 3. Otroligt vackert! Man blir så rörd av sådan osjälvisk omtanke!
  Ert sovrum var också otroligt vackert! Så rofyllt! Insåg när jag såg dina bilder att det måste vara en likadan säng man använt i min gamla hemstad för att pynta på ett lite annorlunda sätt. Bilden är en väns och jag hoppas länken funkar. Tror du kommer tycka om det.
  https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t1.0-9/10456007_10203673790021226_3350125676057574792_n.jpg

  Slit inte ut dig helt nu. Njut av allt det fina du skapar också. Kram!!!

 4. Det är verkligen inte konstigt att du är förskonad från elakheter för det finns inget, absolut inget som du skriver om , delar med dig av eller visar som på något sätt kan vara grund för elakheter. Allting är bara så naturligt, ömsint, skildrande och givmilt i din blogg så det finns helt enkelt inget som lockar till elakheter. Visst kan man vara otroligt avundsjuk i bland, tänk allt vad du är med om, men du är så generös så det känns som vi är med om det tillsammans med dig. Hade du inte varit tvungen att pausa lite nu i er renovering så hade jag i det närmaste trott att du var overklig, så tack för att även du behövde lite vila och vilka otroliga vänner du har. Du inspirerar mer än du anar! Kram

 5. Oj herregud! Det var riktigt generöst och omtänksamt! Tror definitivt du behövde det där. Blir alldeles rörd.

  Kram Lena

 6. Alltså Emma! Du är fantastisk! Jag har läst din blogg i vad som känns som nästan hundra år och jag bara störtälskar den. Och du sen då, bloggen är ju bara en liten del. Du verkar vara helt magisk, eller det är bara förnamnet. Underbart att det finns såna vänliga godhjärtade människor som dina islänningar, man får vad man förtjänar.

  Glöm inte att andas och fortsätt med vad du gör. Du förgyller mångas vardag med det du delar med dig. Dunderkram och lycka till med drömmen<3

 7. Åh såna härliga människor! Och så underbart fint ni gjort det! Har läst ikapp lite och sett fantastiska bilder på Drömmen. Som jag förstår är er dröm. Hoppas det går bra med lull-lullet sen!
  Kram Maja

 8. Underbart, man blir varm o glad i hela hjärtat när man läser detta. Det är osjälvisk vänskap och så himla fint tänkt och gjort av dem <3 Älskar din blogg, alla vackra foton och beundrar dig för all din härliga energi och företagsamhet!! Önskar jag hade hälften hihi 🙂 Att följa dig, mannen, Busen och flickorna när ni fixar iordning detta ljuvliga sommarhus är ju så spännande och roligt. Önskar så att jag hade något liknande hus, det ser underbart ut kommer bli helt fantastiskt i slutänden när du fixat o trixat klart!! Kram <3

 9. Det är fantastiskt! Kanske låter lite märkligt men jag är inte speciellt förvånad, jag tror stenhårt på uttrycket ”what goes around comes around” du får tillbaka allt du ger❤️Bara en sådan sak att du tar dig tid att svara på alla frågor på Instagram och även här. För dig är det en självklarhet men inte för alla bloggare som har lika många följare som du. Och där finns mycket av receptet till din framgång tror jag

 10. Men ååhhh vad fint och omtänksamt av dem! Det är riktiga vänner! Du är säkert också väldigt fin och omtänksam och man ”får vad man förtjänar”. Njut av er underbara dröm! Jag älskar att följa framstegen 🙂 Kram

 11. Kan bara nicka instämmande i kommentarerna ovan. Tänker att din blogg är ett litet stycke magi och så mjuk i kanterna i sig att elakheter inte kan ta fäste. Älskar att följa din blogg med allt vad den innebär. Du verkar vara en genuint härlig och snäll människa och jag tänker ofta att det hade varit härligt att ha en människa som du i sitt liv. Keep up the good work och lycka till med Drömmen!

 12. Men ååh! Det finaste som finns, människor som är omtänksamma o delar med sig av sin tid o kärlek! <3

 13. Är jag förvånad… Nej, inte det minsta. Dig kan man bara älska, Emma!
  Var rädd om dig!!

 14. Vad är det han säger där, direktören i Karl-Bertil Jonsson…. ”Det var fan-i-mej det vackraste jag hört sen jag konfirmerade mig”? Ja, nu är jag ju inte religiös eller speciellt troende, men det är väl sådana gärningar som får en att nästintill bli! 🙂 Underbart. I ditt fall skulle jag tro att det handlar om karma – utifrån det jag läst tror jag att du är just precis likadan själv. Som en gummiboll, som finnen sa… 😉

 15. Men åh så underbart! Det är fina vänner det. Och alla behöver vi fina vänner, speciellt när orken tryter. Var rädda om varandra!

 16. Det blir fantastiskt fint i eran dröm:)
  Vad gäller fina människor är jag övertygad om att vissa är änglar här på jorden. ( låter väldigt kyrkligt men helt ärligt vissa kan man känna energier runt). Kan tänka mig att islänningarna är som så för dig. Idag när vi reste hem från Spanien träffade jag ett gammalt par från Ungern som var runt 80 år. De va magiska! Så omtänksamma o gulliga, jag är så glad att jag fick träffa dem om det nu bara var för en flygtur. Underbart sällskap förgyller tiden<3

  Fortsätter följa ert arbete med spänning!

 17. Du är SÅ värd hjälp efter allt slitgöra du gjort! Att du bara orkar! Glöm nu bara inte återhämtningen. Drömmen (huset) står kvar så bränn inte ut dig!

 18. Så fint gjort av dem! Omtänksamt! Om rummet inte hade behandlade väggar tidigare, antar jag att det gick åt mera färg/strykningar också? Eller den kanske inte funkar så den här kalklitr, utan mättar träet fortare än ”vanlig färg”? Roligt att ni fått ert sommarhus 🙂

  1. Det gick nog åt lite mer färg eftersom de under andra strykningen blandade 1 påse i 1 liter vatten istället för i 1,7 liter. Men så mycket snyggare det blev!

 19. Tänk vilka fantastiska människor det ändå finns i världen. Skönt att du fick lite hjälp! 🙂

 20. Underbart !!!
  Vilka människor. förstår att du är rörd <3
  Nu tror jag ju också att du är en väldigt fin person, inifrån och ut och då kanske det inte är så konstigt att du får litet eller stort tillbaka 🙂
  kram på dig <3
  Monica i Rom

 21. Jæja – det känns så fint att veta att vi isländingar är lika överallt – så klart vi hjälper, vem skulle inte göra det? Och det blir ju fint….lycka till på resan mot drömmen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg