Att visa lite före/efter sovrum.

 

872e33f9849a5bd1f37e9d0173aa26541
 
 
 

Jo. Såhär såg ju det som skulle bli vårt sovrum ut.

Mörkt och obehandlat men med världens potential. Enligt oss iallafall. Ska vi kika på hur det blev?

Så lång jag hunnit hittills.

 
 
 

AT2B3419

 
 
 

Och såhär blev det!

En herrans massa färg senare. Samma kulör som i den stora skolsalen, samma snickerifärg på fönsterlisterna. Det gick nog åt nästan 40 liter här inne. Men det var det värt.

 
 
 

AT2B3454

 

AT2B3416

 
 
 

Från höger och från vänster.

Och där ser ni ju sängen också. Blev den inte fin? Jag älskar den där gröna Annie Sloan-färgen, den är så mjuk på något vis.

 
 
 

AT2B3440

 
 
 

Och i fotänden ställde jag koffertarna, de som stod och dammade här uppe innan.

En annan dag måste jag visa er vad som finns i dom! Man kan inte tro vad de där två gömmer.

 
 
 

AT2B3385

 

AT2B3313

 
 
 

Och sängknopparnas Ice Champagne.

 
 
 

AT2B3303

 
 
 

Och jo, det är fjädrar jag hängt i taket. Istället för drömfångare, tänkte jag. Det är så himla rofyllt att se dom vaja där uppe i brisen på kvällarna. Och så berättar jag för Buse att de där fjädrar fångar mardrömmar, förstår du, så här kan man bara drömma fint och så tänker jag att han nog sover lite extra gott då. När han vet.

Fjäderslingan hittade jag på Love Warriors och de vackra sängkläderna med monogram är från Af Swedala såklart. Jag tycker att de passar in så väldigt, väldigt fint här.

 
 
 

AT2B3314

 
 
 

Ja, lite såhär är min vy om kvällarna.

 
 
 

AT2B3316

 
 
 

Och såhär.

 
 
 

AT2B3464

 
 
 

Och en lampa har fått följa med från Lutande Huset och står just nu på golvet i väntan på att sängborden ska komma. Där står den ju fint så länge.

Och ja, detta var vad jag hunnit med så här långt uppe i sovrummet.

Vi sover skönt här.

 

slut

Rekommenderade inlägg

32 thoughts on “Att visa lite före/efter sovrum.

 1. Makalöst vackert!! Fortf helt förundrad över din framfart. Bara en sån sak som hur hinner färgen torka mellan alla lager? Tar dagar för mig att måla ett fönster el dörrkarm med alla lager och torktider… Kanske man kan hyra in dig som hantverkare? 🙂 /Lottie

  1. Äsch jag är inte mycket för torktider 😉 känns det torrt är det torrt 🙂 annorlunda med snickerifärg, dock, den tar längre tid på sig att torka.

 2. Hej Emma! Vilket fint projekt ni har på g. Hur stort är huset? Jag menar, att salen och sovrummet är väl bara en bråkdel av det hela? Otroligt snabba är ni på att fixa, men är dte så att ni ”bara” målar? Inte isolerar, eller gör nåt elarbete eller liknande. Det är jättefint och skoj att få följa med här på bloggen! Håller själv på med ett gammalt hus, men det bor vi i året om så renoveringen är lite grundligare 🙂

  1. Nej detta är ju ett fritidshus, så de större sakerna har vi inte råd med att göra på en gång. Vi ska isolera när vi känner att vi har råd, men vi kommer att isolera utvändigt för att inte tappa den gamla känslan. Huset har ju stått sen 1920 såhär och klarar sig ett tag till, med kaminerna igång kommer det även funka fint på höst/vinter. Elen är nydragen redan, och elektrikern kommer och drar om lite nya uttag i veckan. Huset är 100 kvm, de största rummen är skolsalen och detta. Sen är det kontoret som jag håller på med för fullt, köket som ska påbörjas nästa vecka (lite större projekt) en hall och Buses rum. Och så ett rum som nån gång är tänkt att bli badrum.

 3. ”Äsch, jag är inte så mycket för torktider”…. finaste Emma, förstår du själv hur underbar du är, och hur du läker själen på oss icke-perfekta varelser, som inte alltid har orken, pengarna eller tiden till att göra allting helt perfekt? Att du visar oss att ibland får det bara vara ”good enough” och att resultatet ändå är det vackraste, det som berör och det som uppvisar sådan kärlek. Tiden stannar liksom upp, och jag kippar lite efter andan när jag ser på dina magiska bilder, och jag känner kraften, lusten och orken återvända liiiiite, lite i taget. Tack Emma för att du påminner oss om att det lilla kan vara det stora, att det inte helt perfekta kan vara det helt rätta, och att våga… framför allt att du inspirerar till att våga <3.

 4. Herrejösses , vad vackert !!!
  Har alltid gillat din stil. I hemmet ni redan har är det så himla , himla fint , även där är det en sån fingertoppskänsla för allt som är vackert och en sådan varm personlig känsla som bara vissa har 😉
  Men här , med dessa fönster och takhöjd och denna rymd, så blir det magiskt, nästan lite sakralt , om du förstår vad jag menar ……:)
  Heja dig, underbart att följa er i detta äventyr och se en dröm växa fram 🙂
  Kram,
  Monica i Rom

 5. Du har väl koll, men i ivern att göra fint i huset så kanske du glömmer bort att det inte är speciellt nyttigt att sova i nymålade rum, speciellt inte för små barn. Bara en påminnelse alltså :-). Lycka till! Lisa

   1. Tja, du ser, att jag ens behövde lägga en sådan kommentar, antar att jag har tråkigt just nu :-). Anade att du har koll! Fast jag propagerar ju fortfarande för linoljefärg på fönstren längre fram, men tveksamt om du har tålamod till det, hihi! /Vänligen Lisa

 6. Så himla fint tycker jag och väldigt inspirerande. Jag tänkte försöka mig på att måla om min säng så som du har gjort och undrar ungefär hur mycket av varje färg som gick åt. Räcker det tex att köpa ett par provburkar av den gröna färgen eller är det mer grönt än vitt i blandningen?

 7. Såg min gamla ikea järnsäng inne hos min mor och fars lada och tänkte då genast på hur fint du gjort med din. Aldrig hade jag tänkt på att måla den grön, men nu liksom bara jag måste skaffa en plats till den och måla den grön. Emma, du är bannemej bäst på det där med helt igenom mysig inredning. Och så har ni gjort det fantastiskt fint :))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *