Att ha en oas under äppelträdet.

 

AT2B3648
 
AT2B3682
 
AT2B3715
 
 

Igår lämnade vi det här;

lata dagar på ett trädäck med sjön bara ett stenkast bort, en värme så intensiv att det nästan var svårt att tro att vi ännu var i Sverige. Buse var på sitt gladaste semesterhumör och klättrade precis överallt, och jag hittade den gamla klassikern Grodspelet på Ica vilket gav några timmars nostalgi och Buse-fokus i kvällssolen.

Tänk att barn fortfarande gillar samma saker som vi gjorde när vi var små.

(Byxorna är ett par Spell från KyssJohanna – fantastiska, och mjuka som pyjamasbyxor – och tröjan är en ChillNorway).

 
 

AT2B3523

 
 

Och hemma väntade den vildvuxna trädgården, med det gamla äppelträdet bakom huset. Där har vi ställt upp trädgårdsmöblemanget vi tog med från Lutande Huset (men det visade sig att vi glömde själva stången till parasollet, så den får vi hämta) och tyckte att det där – det där blir en bra plats att äta vid.

Och det blev det. Gamla äppelträd är oftast inte fel till nåt.

(Den mönstrade pläden och kudden är från Day, de har i ju sett innan).

 
 

AT2B3531

 

AT2B3535

 
 

Så där står nu bordet och stolarna, och där hänger kojan/sänghimlen som vi tagit med från Lutande Huset också, Buse älskar ju den där (kommer från Mokkasin, precis som den ljuvliga, enfärgade kudden med en tofs på) och där ute blir den ett litet tält att gömma sig i när det ska vara extra mysigt. Och det ska det ju oftast.

När det är lite bris fladdrar det i öppningen på det vackraste av sätt, och då vill jag också vara snart tre år och sitta där inne och ha det skönt.

Älskar saker som man kan använda precis lika mycket inne som ute.

 
 

AT2B3586

 
 

Ja. Den där kojan funkar för fler än en i familjen.

Så där har ni baksidan på Drömmen, en liten del av var vi sitter och äter lunch och konstaterar hur tyst det är – jag tänker aldrig på ljud omkring mig förrän de är borta – och hur vansinnigt skönt det är med sommar.

Och tänk. Det kommer bli många somrar där.

Det är det bästa.

 

slut

15 kommentarer till “Att ha en oas under äppelträdet.

 1. Vad mysigt ni har det!
  Jag funderar lite på en sak…. Vad gör eran son när ni renoverar? Vi har själva en son på 2,5 år och jag tycker aldrig att jag och mannen kan få gjort något hemmaprojekt effektivt. Är han hemma hos andra släktingar eller kommer det hem någon till er och passar honom?
  Ursäkta om jag är nyfiken, du behöver inte svara.

  1. Vi arbetar i skift 🙂 annars skulle det inte gå. Han och hans pappa gör något när jag målar, och när mannen gör något är Buse med mig 🙂 och är det saker han kan vara med på, som när jag målar möbler tex, så får han en pensel och hjälper till.

 2. Jag håller med föregående skrivare. Det verkar vara så himla lugnt och harmoniskt hos er. Det är som en oas, ÄVEN för mig att komma hit.
  Medans det bråkas och skriks hemma hos mig, så kommer jag hit för en stunds lugn o ro o harmoni.

  Hälsningar
  Yohanna

 3. Älskar bilden där du håller i Jack Russeln när ni spelar grodspelet. Kan tänka mig att lite jaktlust väcktes i den lilla kroppen, ha ha.
  Mysigt ni fått till det i trädgården.
  Kram Helén

 4. Hej!
  Alltid så vackra och härliga bilder! Dom fina blommiga byxorna, hur är dom i storlek?
  Ha en fortsatt härlig sommar!

 5. Alltså gamla äppleträd är ju bara så vackra! Jag förslog för Kniv-Henrik att man skulle kunna typ plantera om gamla äppleträd som de inte kunde använda längre. Typ adoptera ett och ha det hemma bara för att det är vackert. Behöver jag förklara hur Henrik såg ut när jag sa det? haha
  Men jag hade älskat det! Ett gammalt krokigt äppleträd att få sin ’pension’ i min trädgård där jag kan gå och klappa på det och berätta hur mkt jag tycker om det. Ja det hade jag velat ha!

 6. Hej! Du / ni gör allt så vackert;) Undrar vilken storlek har du på tröjan? Beställde precis en på rea men undrar om den lite oversize?Deras kläder är inte jämna i storlekar; tycker jag i alla fall.
  Kram, Magdalena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg