Att ta det där med trälådorna.

 

AT2B6195

 
 
 

Trälådorna, ja.

De som står vid fotänden av sängen och som liksom kom med Drömmen. Ja lovade ju att jag skulle visa vad de innehöll.

 
 
 

AT2B6244

 
 
 

Ovanpå ligger en kudde som jag brukar dra fram om Buse somnat i vår säng och vi inte vill att han ska ramla ner – den är perfekt som stöd. Och så har den snäckor. Allt blir vackrare med snäckor.

Men iallafall!

Under locket hittar man:

 
 
 

AT2B6247

 
 
 

Jamen, hur fint?!

Ett helt hav av gamla glasflaskor i prydliga fack. Jag kunde inte hålla mig för skratt när jag såg det första gången. Någon har varit törstig här en gång i tiden.

 
 
 

AT2B6249

 
 
 

Det är sånt här jag tycker är så himla fint; när man hittar små undangömda skatter här och där, bara man lyfter på lock och letar lite. Och det är så häftigt att tänka att den här, den tillhörde en läkare från Ystad som släpade med sig hela baletten upp till Drömmen för en herrans massa år sen när han hyrde den under somrarna. Och så satt han här och drack sin öl och lyssnade på tystnaden, precis som vi gör nu.

Han trivdes nog bra här, tror jag.

 

slut

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “Att ta det där med trälådorna.

 1. Känner igen det där, att hitta gamla skatter i sitt eget hus – underbart! Och ja, allt blir finare med snäckor 🙂

 2. Vilken tur, för den gamla skolan och doktorssommarhuset, att du är den, som är ”härskarinna” nu. Huset gonar sig.

 3. Förutom att jag är väldigt imponerad av både Drömmen och sättet du förhöjer känslan i detta fantastiska hus så är jag även nyfiken på vilken av de olika varianterna av Enjoy Candels som du tycker bäst om , vilken som är din favorit? Smooth nordic, Classic Ivory Destressed eller Classic Ivory Smooth? Ska själv beställa med velar inför vilken av de olika jag ska välja! Ha det gott!

  1. Hej! Jag har en blandning av Classic Ivory Smooth och Nordic White Smooth. Jag gillar de där vita, släta nyanserna absolut bäst. Ivory är liksom mer gräddig i färgen, White är mer vit 🙂

 4. Vi har också tagit över ett gammalt hus efter en gubbe, enstöring var han och kallades kapsylmannen eftersom han satte kapsyler på staketet… Han lämnade också en massa fina saker som vi har bevarat – vi hoppas än idag hitta någon skatt som han kan ha grävt ner i
  trädgården.. Gud, vad jag blir avis på din tysta tillvaro i Drömmen och jag älskar gamla gubbar
  på cyklel.

  Hälsningar Madeleine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.