Att vara varm i hjärtat efter gårdagen.

 

AT2B6143
 
 
 

Jamen godmorgon!

Lite, lite senare och lite, lite segare än vanligt – men med hjärtat varmt efter gårdagens besök. Det var så himla härligt att ha vänner i huset i några timmar, att inte koncentrera sig på färg och hammare och sågar, utan bara sitta ner och prata och ha det sådär jäkla trevligt.

En helt perfekt torsdagspaus.

 
 
 

AT2B6171

 
 
 

Jamen där står vi ju, Tooka och jag, och väntar på att en bil full med islänningar ska rassla upp på tomten och välla in.

(Klänning från malene birger).

 
 
 

AT2B6153

 
 
 

Här ser ni hur matdelen blivit också!

Det där stooora bordet vi hittade på gårdsauktion, en bänk jag fyndat, en fårfäll, lampan jag älskar och som numera hänger i Drömmen (en olsson&jensen), några färgglada ramar står på listen och väntar ännu på fotografier och på bordet dukat med loppisporslin och de där ljusen från Enjoy Candles som ni sett överallt hos mig innan. Jag tycker så mycket om dom där; man behöver aldrig tänka på att de ska släckas eller att Buse ska bränna sig – och de tänds varje kväll vid samma tid och sprider mjukt, fladdrande ljus. Och så funkar de så vansinnigt bra som rekvisita vid fotograferingar, därför har jag ett gäng.

 
 
 

AT2B6155

 
 
 

Jo, där satt vi bra.

 
 
 

AT2B6178

 
 
 

Och så äntligen kom dom!

Jag är så himla, himla dålig på att fotografera när vi har besök. Jag glömmer liksom bort det, är så uppslukad av samtalet och sällskapet. Men lite bilder fick jag iallafall.

Där åt vänster ser ni mannen såklart, och sen Hjörtur och Fanny. Mitt emot Fanny sitter Audur, och bredvid henne Viktor. Det är alltså det här som är team Kalklitir.

Ett förbenat bra team om ni frågar mig. Mjuka och vänliga och varma som ytan på en kakelugn när den fått stå med glöd ett tag.

 
 
 

AT2B6181

 
 
 

Viktor djupt inbegripen i något samtal om antingen bastubad eller fiskebåtar. Och bredvid honom Audur som jag kärleksfullt kallar the Gemma of paint eftersom det är vad hon är, på nåt sätt. Minus det våldsamma och elaka och alla käftsmällar, då.

 
 
 

AT2B6184

 

AT2B6185

 
 
 

Vi åt pulled pork! Bästa bjudmaten när man knappt har ett kök.

Med hickorysås som var supergod, och en habanerosås som typ brände bort gomseglet på en när man åt den – så den var det bara Viktor och jag som provade mer än en gång.

Mumma var det iallafall.

 
 
 

AT2B6192

 
 
 

Och jag fick en hej vad kul att vi fick komma-present!

En vacker plåtlåda full med rosa bubbel, rosor och körsbär som Buse hade inventerat redan när bilden togs. Och sen blev det inga fler bilder, men det blev en väldigt trevlig kväll. Vi åt länge och sen stack killarna och bastade vid sjön, medan Audur och Fanny och jag satt kvar vid bordet och pratade om livet.

Och sen kramades vi hejdå framåt småtimmarna och det blev återigen tydligt hur mycket vi tycker om de där islänningarna, och hur några timmar bara kan flyta förbi som vatten när man pratar och pratar och pratar och ser sig själv i varandra.

En riktigt, riktigt bra torsdag i Drömmen med andra ord.

 

slut

21 kommentarer till “Att vara varm i hjärtat efter gårdagen.

  1. Så underbart vackert ni har gjort det! Vad duktiga ni har varit! Ser hur underbart ut som helst, men förstår att det ligger mycket jobb bakom. Du glömde ju tala om vart den fantastiska hänglampan kommer ifrån… Gissar Nordal men är inte säker 🙂 Ha en F A B frida! Kram

  2. Ganska många foton fick du ju till ändå, vilket vi tackar allra djupast för. För vi vill ju vara med på ett hörn och se hur mysigt ni hade det. Ha en fin fredag. Kram Annika

  3. Jag tycker det är en bra egenskap att du lägger undan kameran när du har gäster. Själv tycker jag det är jättesvårt att koppla av och bara ha trevligt när folk springer runt och fotograferar hela tiden. Allting behöver inte dokumenteras på bild, vissa saker gör sig bäst i hjärta och minne.

  4. Tack Emma, jag älskar din blogg! Jag tänker på den fina taklampa du har. Måste man ha högt i tk för att den ”ska göra sig”?

    1. Hm… Ja ganska högt tror jag, den är ju så stor :/ i de vanliga rummen hemma har vi kanske 2 M till tak och då skulle man ju gå in i den, liksom.

  5. Åhhhh så vackert det blir! Du är så duktig eller ni är duktiga allihop, ni är ju ett team 🙂
    /Hanna

  6. wow, säger jag bara. Allting är så klockrent. Sedan föll jag för ramkontellationen på väggen. Hade jag varit billjonär hade jag anlitat dig, som fotograf, designer och klädinköpare, hihih.
    kramis

  7. Alltså det är så fint så fint så fint! Tror Sverige kommer få ett uppsving i sommartuge-försäljning nu 🙂 Man kan ju inte bli annat än sugen när man ser dina fina bilder. Kram

  8. Åh, det låter verkligen underbart! Att få sitta och äta med vänner, bara vara och utbyta tankar, så härligt. För övrigt blir jag så inspirerad av alla dina vackra bilder från Drömmen. De tar andan ur en, det ser så ljuvligt ut där.

  9. Härlig kväll med vänner! Vilket fint vitrinskåp du har fått tag på. Var har du hittat det? /Lisa K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg