Att ha dille på lampor.

 

AT2B6242

 
 
 

Jag har dille på lampor.

Just nu känns det som om det finns få saker som ger ett sånt lyft till ett rum som just lampor, iallafall här i Drömmen. I många fall har lamporna varit en av grundstenarna till hur rummet ska bli. Som ett litet körsbär på toppen, liksom.

Taklampan överst har ni ju sett. Den skaffade vi först till Lutande Huset, men sen påbörjades mäklarresan med Drömmen och då visste jag – att det var här den skulle vara. För den gamla skolsalen kräver sin lampa på något vis. Och den här, den är verkligen en skönhet. Alla som kommer hit kommenterar den, älskar den lika mycket som jag.

(Den är ju slut typ överallt men såg att man nu kan förhandsboka den hos modesto för leverans i höst).

 
 
 

AT2B6272

 
 
 

På kontoret hänger den här; DIY Lamp från House Doctor.

Den köpte jag på Holmbytorp, men den verkar vara slut. Dock fattade jag inte att själva glödlampan inte följde med, utan att man behövde köpa till en sån. Så egentligen är den väl mer en Buy More Yourself Lamp än en Do It Yourself Lamp.

Men det gick ju bra ändå.

 
 
 

AT2B6241

 
 
 

Och till hallen? Den här skönheten.

Jag tycker så mycket om lampor som har karaktär, och det har den här. Underbar form, vaxad yta och så lite tingeltangel som hänger och dinglar längs kanten. Ännu en Emma-lampa med andra ord.

Och till köket har jag två stycken lampor som ännu ligger i en kartong och väntar otåligt; två stycken som jag tror kommer göra hela rummet när de väl är på plats. Och till Buses rum håller jag på med en lite annorlunda lösning som kräver väntan på att elektrikern ska komma hit och göra om uttagen lite, förhoppningsvis nu på torsdag.

Lampor, ja.

Tänk att det kan vara så förbenat roligt.

 
 

slut

Rekommenderade inlägg

13 thoughts on “Att ha dille på lampor.

 1. Ja du…en sådan lampa är nu förbokad MEN…
  Hur är ljuset i den? Förstår ju såklart att det har att göra med vilken glödlampa man väljer men tror du förstår 🙂
  Kram

  1. Det blir ett ganska mjukt ljus. Jag tycker om när lamporna är ganska “starka” så vi tog en kraftig jäkel från IKEA och då fyller den på riktigt bra!
   Kram

 2. Ah, nu ser jag ju att glödlampan jag tipsade om på Instagram inte skulle ha passat din DIY-lampa. Jättefin blev den ju! Ja, alla tre lamporna är ju fantastiska =)

 3. Jag är egentligen inte så mycket för lampor, däremot ljusslingor. Men jag måste säga vilka härliga lampor du hittat dig! Kul med lite olika annorlunda lampor:)

 4. ÅH, den där första lampan är så fin!
  Har jag drömt eller gjorde inte du en lampa nyss? En kopia av koushi lamp? Letade efter det inlägget, men det är spårlöst borta.
  Nåja, kanske var det en dröm trots allt..!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *