Att ha lite, lite mer på plats i sovrummet.

 

sovrum2s

sovrum2ss

AT2B6243 copy
 
 
 

Lite, lite mer är på plats i sovrummet.

Ett sängbord (köpt in via Modesto), två stycken tatamiplädar från Mokkasin som fått följa med från Lutande Huset, och så en matta som ligger där och mjukar upp. Och nej, sänglampan är ännu inte ikopplad – det får elektrikern ta när han kommer och gör Buses rum och köket. Det funkar fint utan, än så länge.

Och idag ska jag ut på lite äventyr och botanisera i den vackraste Smålandsbutiken som finns. Jag är på jakt efter några vackra koppar, en matta till Buses rum och kanske, kanske ett skåp om jag hittar något som får plats där det är tänkt.

Det kommer bli en bra tisdag, det här också.

 
 

slut

24 kommentarer till “Att ha lite, lite mer på plats i sovrummet.

 1. Om du far runt i smålandsskogarna får du inte missa fina sockerklaras i Sävsjö. Där finns även Selma & Matilda och såklart Baazar 🙂

 2. Jag är oerhört imponerad över er hastighet. Det är inte helt min stil, men allting blir väldigt enhetligt och passar bra ihop. Måste erkänna att jag blir lite avundsjuk på er uppenbart goda ekonomi. Ni kan fixa allting så snabbt och köpa färg och dyra inredningsdetaljer med en gång. Här får vi hela tiden vänta tills vi har råd. Jag vet att man inte ska vara avundsjuk, men ibland kan man inte låta bli. OBS innebär INTE att jag för den skull är missunnsam!!

  1. Hej Maja! Tycker det här var en intressant kommentar, jag har själv funderat mycket i de här banorna på senaste tiden. Läser många bloggar där jag helt uppriktigt kan känna mig avundsjuk på folks otroligt goda ekonomi (oberoende på om det är tack vara hårt arbete, arv eller annat), oändliga tid och energi. Och kanske framför allt smak haha! Önskar verkligen att jag besatt alla dessa egenskaper och förmåner (i brist på annat bättre ord). Jag känner mig avundsjuk helt enkelt. Dock tycker jag att det ordet används väldigt mycket för att benämna alla dessa obehagliga människor som smutskastar, är elaka och missunsamma på många bloggar idag. Jag tycker liksom inte att att vara avundsjuk per automatik betyder att man är allt detta. Jag kan säga att jag är avundsjuk, men det betyder för mig mer att jag inspireras och drömmer om att en dag kunna leva lite mer som de jag känner den här avundsjukan inför. Är avundas kanske ett bättre ord än avundsjuk? Det är inte lika laddat, även om det har samma betydelse…

   Hursomhelst tycker jag det är konstigt och lite tråkigt när läsare hojtar ”hon är bara avundsjuk!” till alla otrevliga troll och nätmobbare därute. Måste vi kalla dem avundsjuka? Kan vi inte bara kalla dem som slänger ur sig elaka saker för ohyfsade och elaka (och allmänt korkade)?

   Vore jättekul att höra andras åsikter om det här! Är att vara avundsjuk alltid något negativt och dåligt?

   Kram:)

   1. Hej!

    Jag är helt med på vad du menar, fast här inne är det ju ingen som gastar att folk är avundsjuka? Mest för att här inte finns några elaka människor eller kommentarer, snudd på nästan aldrig iallafall. Klart att avundsjuka existerar; jag tror att vi alla är avundsjuka då och då. Det är en del av att vara människa. Jag är också avundsjuk ibland, tänker at ”åh, så skulle jag vilja ha det” eller ”sån skulle jag vilja vara”. Jag tror att det viktiga är bara hur man uttrycker den avundsjukan, eller hur man reagerar/agerar på den, precis som du var inne på.

    Att erkänna avundsjuka, säga den högt – ”jag är avundsjuk” är ju himla modigt, mycket modigare än att vara elak. Och så himla mycket finare.

    Kram

    1. Vad kul med svar! 🙂 Nejnej, du har helt rätt i att här inne är det ju ingen som skriker avundsjuk. Men det är ju rätt vanligt på många andra bloggar. Det bara blev så att jag tog chansen att ta upp ämnet här, det hade ju såklart kanske varit bättre att ta upp det på en blogg där det faktiskt förekommer. Jag blev så till mig när jag såg en kommentar där någon tänkte i lite samma banor bara:)

     Hursom, tack för svar! Nu ska jag gå runt och känna mig stolt som är modig hela dagen:)

     1. Hej Anneli. För min egen del anser jag inte att avundsjuka behöver vara fult. Så länge det inte är kombinerar med missunnsamhet eller önskan om att den man är avundsjuk på ska få det sämre. Det sägs ju att avundsjuka är den mest uppriktiga formen av smicker.

   2. Förstår precis vad du menar Anneli 🙂 Jag upplever den här bloggen som väldigt mycket mjukare & faktiskt mycket mer ”vanlig” & ”vardaglig” än många andra. Här inne ser man inte bara färdigköpta, svindyra & matchande prylar. Älskar denna blogg för den sakens skull 🙂 Har ofta märkt att när man kommenterar & har en åsikt på vissa bloggar, & kanske har en avvikande inställning till inlägget, så blir man påhoppad som bitter, avundsjuk, elak & gud vet vad. Har sett hur andra i kommentarsfältet gett sig på folk med mkt hårda ord & uppmaningar att ”sluta läs här då om det inte passar”. Konstigt kan jag tycka. Man läser väl en blogg för att man tycker om den, oftast till 100%, men om man någon gång avviker från rosor & beundran & inte håller med, ja då kastas man bort. Här inne upplever jag att det INTE är så. Ger Emma all kredit för det. Detta är en underbar blogg att följa. Helt fantastisk 🙂 Kram

 3. ni får det så fint!!! kanonduktiga på att hitta rätt detaljer! men nu blir man ju sjukt nyfiken på vilken butik du ska besöka!!

 4. Härligt att se hur du kombinerar allt. Ikea, loppisfynd, presenter, samt skatter som finns i huset.
  Hur får du till allt? Jag förstår ju att du är begåvad. Men försegås allt av noggrann planering, letande och testande osv. Eller kommer det bara direkt sådär?
  kramisen

  http://mickandialog.wordpress.com
  CELSIUS DRYCK

 5. Selma&Matilda i Sävsjö har en bryggerilåda som liknar er! Den är från Jönköping och där finns bara ett fåtal flaskor.

 6. Alltså. Jag bodde fram till i januari nere i Småland, och tyckte det var såååå tråkigt utbud där nere – längtade bara uppåt i landet där allt verkade mycket bättre. Nu bor jag utanför Uppsala, och det enda jag ser överallt (ÖVERALLT) är tips om mysiga butiker nere i Småland! AAAaaaaa, jag blir tokig 😉

 7. Hej Emma, jag vill fråga om din ”Magic bullet”. Den är alltså bättre än en vanlig mixer? Men fixar den frusna frukter, nötter och is, för jag gissar att behållaren inte är av glas? Jag harvar med en vanlig mixer med glaskanna flera ggr varje dag, ibland bär det emot att diska…..bah! /Vänligen Lisa

  1. Sjuuuukt mycket smidigare! Ha ka nötter, vispa grädde, fixa smoothies – allt. I små behållare kan man göra allt om man vill, som smoothie för en. Så smidigt! Så diskar man den lilla mixerbladsgrejen, så är det klart!

 8. Hej Emma. Vilket ljuvligt ställe ni skapar tillsammans! En liten fråga ang ert sängbord, vad är det för märke. Precis något sådant vi söker. Tack för en fin blogg. Hälsningar Caroline

 9. Åh så fint ni fått till det! Så inbjudande och härligt. Underbart sängbord ju! Helt förståeligt att ni vill vara i Drömmen både sommar, höst, vinter och vår:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg