Att ha ett filmtips eller två.

 
grand-budapest-hotel-title
 
 
 

Nu börjar det ju bli riktig filmsäsong, och jag har lyckats plöja en hel del den senaste månaden. Men det finns två filmer som jag tyckte stod ut lite extra, och tänkte tipsa om.

Den första är The Grand Budapest Hotel.

Finns att hyra på Viaplay till exempel, och är en mycket, mycket märklig film.

 
 
 

a_560x0

 
 

grand-budapest-hotel-mendls

 
 
 

Den är så vacker, på det sätt som Wes Andersons filmer ofta är, och precis lika udda. Den handlar om Gustave – en legendarisk concierge och pojken som växer upp och blir hans vän; Zero. Den är på något sätt mer ett stycke konst än en film får jag väl säga, men jag mår bra i magen av den. Rekommenderas.

 
 
 

Caza_al_asesino-540016864-large

 
 
 

Nästa tips är däremot verkligen en film.

Inga konstigheter, raka puckar, begriplig story och lagom spännande. Frozen Ground (finns på Netflix) är en thriller baserad på en sann historia och handlar om en sjuttonårig prostituerad tjej i Alaska som överlever en attack från en seriemördare – och så den klassiska jakten som följer.

 
 
 

screenshot_00029

 
 

bajo-cero-2

 
 
 

Jag är svag för seriemördarfilmer över lag, och den här var inget undantag. Alldeles lagom när man inte vill engagera hjärnan alltför mycket, och ett extra plus för att den är verklighetsbaserad.

 
 
 

2006_lady_in_the_water_wall_001-1024x819

 
 
 

Och så kanske den vackraste film jag vet.

Detta är ingen ny film, tror den kom ut runt 2006, men jag älskar den – precis som the Village som M Night Shyamalan också gjort.

Den handlar om en fastighetsskötare som heter Cleveland, som räddar en flicka från att drunkna i komplexets pool. Eller ja. Det är vad han tror.

 
 
 

600full-lady-in-the-water-screenshot

 
 

600full-lady-in-the-watesr-screenshot

 
 

lady_in_the_water_2006_1024x768_840217

 
 
 

Detta är en mycket märklig film, det också – gillar ni inte The Village så kommer ni förmodligen inte tycka om den här. Men den är som poesi på något vis, en såndär film som det är ontskönt att titta på och som sitter kvar länge efter att man sett den. Udda, lite knasig – om Grand Budapest Hotel är artsydartsy-knasig så är denna sago-knasig – och enligt mig alldeles underbar. Den går att hyra på typ Hemmakväll, har tyvärr inte hittat den som streamalternativ nånstans.

Och japp, det var kvällens tips. Hoppas ni hittar någon ni tycker om.

 
 

slut

13 kommentarer till “Att ha ett filmtips eller två.

  1. Men tack gulle dej!!!!! Precis vad jag behövde just nu. Gick glad i hågen till jobbet imorse, äntligen frisk, trodde jag. Där blev jag inte länge, febern tillbaka, bihålorna dunkar, så nu väntar antibiotika kur nr 2. Tur det finns såna bra filmtips här då. Kram o trevlig kväll

  2. Åh, Grand Budapest Hotel! Ja, den var lite märklig, men bra ändå! Har redan sett den två gånger. Kan tipsa om Secret life of Walter Mitty, en ganska enkel film – men ändå väldigt bra när man tänker tillbaka. Otroligt vackra landskapsscener!

  3. Hej fina du!
    Nu är det såhär att jag kärat ner mig i några kuddfodral du har. De gråa, vet inte om det är tofs på dem eller ej, men de är mönstrade. Vart är dessa från? Letat med ljus och lykta i timtal men hittar inga alls, har bara bilden av dina inpräntade på hornhinnan 🙂 Skulle va hemskt tacksam för svar! Kramis / Jenny

    1. Kan det vara de från DAY med tofsar? De är ju inte jättenya, men kolla country-dreams och marketplace till exempel – de har kanske kvar? Kram

  4. Vi såg Grand Budapest i fredags och jag gillade den också mycket. Första fem minuterna var vi lite skeptiska, men sedan var den mysigt underhållande tyckte både jag och maken. Tack för din suveräna föreläsning på bloggeventet! Kram Stina

  5. Frozen ground såg vi igår kväll, riktigt bra och läskig, får ta till mig dina andra tips också eftersom vi verkar ha samma smak så långt 😉

  6. Grand Budapest är sjukt bra, både kul och dramatisk. Den andra vill jag nog se MEN den sista no Way … Den är säkert läskig, alla hans filmer är nervpiller. Har tre av hans filmer och kan verkligen rekommendera Sjätte sinnet och Unbreakable…

  7. Hösten förknippas ofta med filmer och tips efterfrågade jag med på min blog men du skall få några tips från mig också.
    – To catch a killer, den sanna historien bakom John Gacy en mycket känd seriemördare i USA och fllmen är lååång och mer som en dokumentär. Inget ”hemskt” syns och den handlar mer om jobbet bakom att försöka få fast honom. Kanon bra!
    – Citizen X, en hemskare sådan som också är den sanna historien bakom Rysslands mest kända seriemördare. Helt klart sevärd då det handlade lite om politik också och hur en polis jobbar i flera år för att få fast denna hemska man.
    Det var två tips om filmer på seriemördare men vill du se en riktig feel-good film som dock utspelas i en hemsk miljö skall du se den italienska filmen ”La vita é bella”. Tror att du kommer att gilla den molto <3
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg