Att ha en dag inne i stan.

 
 

AT2B0245

 
 
 

Idag är jag lite smånervös, för jag ska in på några möten i stan – varav ett kan vara ganska avgörande för ett gigantiskt projekt. Och då får man lov att vara lite nervös minsann. På det bra sättet.

Jag har laddat hela natten genom att drömma helskumma drömmar om hur Svåra Lena och jag möts på gym som säljer medlemskap genom inplastade prislistor som berättar hur många bitar rulltårta per dag man kan äta utan problem vid de olika nivåerna. Och så har jag gått genom städer jag känner igen men aldrig varit i. Är det inte märkligt det där?! Det finns ställen som jag bara sett i mina drömmar, aldrig ”på riktigt” – ändå är de så detaljerade, och så verkliga. Jag har två såna; ett köpcentrum och en stad. Jag drömmer inte om dom ofta, kanske en gång per år, men varje gång så tänker jag i drömmen att ”här var jag ju sist också, ja” och vet exakt vilket håll jag ska gå.

 
 
 

AT2B0250

 
 
 

Att hjärnan funkar så; att den kan återskapa platser med ett års mellanrum och inte missa några detaljer. Eller alla dessa människor man sätter ihop i en dröm, såna man inte vet om man faktiskt nån gång mött på riktigt eller bara skapat själv. Båda alternativen är ju svindlande. Att man antingen har fantasi nog att i en dröm skapa så många människor som syns i periferin ur tomma intet, eller att alla man har i en dröm är sådana man kanske bara har sett i en folksamling nån gång men aldrig registrerat att man tagit in. Att alla de man drömmer om kanske finns där ute nånstans. På riktigt. I drömmen bara fångade i den ålder och de kläder de bar när du råkade se dom. Som en slags tidskapsel i varje människas huvud.

 
 
 

AT2B0259

 
 
 

Uj, nu blev det flummigt här på onsdagsmorgonen. Och jag har egentligen inte alls tid att sitta och filosofera över drömmar och människor och tidskapslar, utan bör äta frukost och göra mig redo för en dag inne i stan full med möten. Men ändå. Det är ju lätt att fastna i det där, inte sant?

Så. Jag hoppas att ni har sovit gott och drömt bra och att er onsdag blir precis så som ni vill ha den. (På bilderna har jag världens mysigaste kofta från Jumperfabriken som finns här, de där grenhängarna från Vintage by Fé som verkar slut och så de gamla Primebootsen från förra året).

Jag tänker iallafall försöka starta en riktigt bra onsdag… NU.

 
 

slut

20 kommentarer till “Att ha en dag inne i stan.

 1. Gigantiskt projekt, så spännande!
  Här är barnen lediga från skola och dagis i dag, så det blir en dag tillsammans på lilla gården. Inte dumt alls…
  Lycka till!

 2. Va spännande med viktiga möten! Håller tummarna att det blir så bra som det bara kan bli!
  Och ja, visst är det märkligt det där med drömmar, hur man kan veta att man är hemma och ändå ser det helt annorlunda ut.
  Ha en härlig dag!

 3. Ha ha. Ja drömmar som en slags film över vad som finns där inne i huv’et!! Jag säger bara: Nervösdrömmar, graviddrömmar och feberdrömmar. Kan ju få en att undra 🙂
  Lycka till idag!
  Kram,
  Jenny

 4. Själv har jag startat dagen som misslyckad tandfé (och bloggat om det), det är också ett sätt….

  Den där koftan var ju helt beroendeframkallande. Lycka till på mötet!

 5. Jag vet, jag är likadan – har platser jag återvänder till i drömmar som jag inte vet om dom ens existerar i verkligheten. Jag fascineras SÅ av våra hjärnor!! (och tur är väl det, med tanke på mitt yrkesval, hehe…). LYCKA TILL IDAG!! <3

 6. Jag drömde inatt att jag efter en busenkel graviditet och förlossning fick en pojkbebis som var så söt så söt så söt och som jag kallade Anders. Så ringde jag till dig och berättade om den glada nyheten och du bara ”Eeeh, DU har väl inte varit gravid eller???” Då slog det mig att jag måste blivit psycho och alltså tagit Anders från någon annan. Horrible!

 7. Känner igen det ja att man ser allt i minsta detalj…härligt och lite scary;)
  Kanske varit där i ett annat liv?…så tror jag;)
  Finaste Emma, njuter av alla fantastiska bilder från drömmen!

  Kramar
  Adela

 8. Sådär hade jag det förr, innan barnen, att jag återkom i drömmar både när det gällde personer och platser. Det var rätt häftigt för det blev som ett kärt återbesök. Udda är vi människor, udda med härliga. 🙂
  Hoppas mötet gick bra idag!
  Kram

 9. Jag har drömt flera gånger att jag befinner mig i en by som ligger strax utanför stan. Men det ser inte ut som det gör i verkligheten i den här byn. Det är annorlunda och husen ligger inte på samma ställe, men ändå så är det den byn. Skithemligt är det. Skumt att man återvänder och det ser likadant ut varenda gång. Fel by, fast rätt…på nåt vis.
  Hoppas det går bra för dig idag!

 10. Åh vad härligt att läsa att vi är flera som också kan drömma så… jag har också två ställen och det kan ta låååång tid innan jag återvänder i drömmen, men då vet jag allt exakt, precis som du beskriver. Häftigt är det !!!! Härlig underbar blogg du har och det är underbart att få följa med till er nya hus ”Drömmen”. Tack !

 11. Härligt inlägg! Känner igen mig i att drömma om olika ställen som jag aldrig varit i och även personer jag inte träffat men som återkommer i drömmarna. Så spännande det här ju:)

 12. Jag har en sådan plats, som jag besökt så många gånger i mina drömmar En antikaffär. Jag vet precis hur det ser ut och det är alltid samma äldre kvinna i kassan. Vi brukar prata om alt möjligt. Varenda gång jag kommit dit hälsar hon med ”nej men, vad kul att se dig igen!”. Det är sjukt. Innan jag blev medveten om det… jag har drömt om den här butiken säkert tio gånger. Alltid olika antikviteter men samma affär och gamla kvinna. Men senaste gången var hon sjuk och skulle sälja butiken. Hon ville at jag skulle köpa den och resten av drömmen ägnade jag med advokater och bankmän i kamp att få lån. Jag vaknade innan jag fick veta om jag lyckats eller inte. Sedan dess har jag inte besökt butiken. Kanske finns den inte kvar längre…

 13. Hej Emma!

  Jag läste precis om drömmar, och hjärnan kan inte själv
  ”Skapa” människor. Utan alla de människor du ser och träffar
  i drömmarna, är människor du någongång stött på. Du kanske inte alls
  lagt märke till dom, men din hjärna har. Väldigt fascinerande ämne! 🙂

  Kram Linda

  När vi drömmer, bearbetar vi dagens alla intryck, rädslor/erfarenheter mm.

 14. Vad roligt att höra att det finns fler som drömmer på det sättet:) Min man brukar annars skaka lätt på huvudet när jag på morgonen berättar var jag varit under natten:) Lycka till med ditt möte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg