Att märka av mörkret nu.

 
 

AT2B0295

 
 
 

AT2B0293

 
 
 

AT2B0292

 
 
 

AT2B0301

 
 
 

Det gick bra igår! Ett möte till om någon vecka, sen vet jag nog mer. Efter en dag med småspringande inne i stan var det skönt att få komma hem och bada Buse och varva ner. Just det där kvällsbadandet är en så himla fin rutin som vi försöker hålla så ofta som möjligt.

Och rubriken är lite mer dramatisk än vad jag hade tänkt mig ser jag nu. Vad jag menar är att det märks så väl att dagarna blivit kortare. Inte sant? På morgnarna är det mörkt när vi går upp och börjar inte ljusna förrän långt senare än tidigare. Då vet man. Snart är vi där, när det är mörkt på eftermiddagarna och mörkt på morgnarna och det enda ljuset är det som kommer mitt på dagen.

Fast då får vi å andra sidan en massa andra saker. Alla dessa ljus och julgranar och julstjärnor och öppna spisar och gatubelysningar som blinkar i blåsten. Och om vi ha tur; snö. Som lägger sig och reflekterar så att ljuset uppfattas som lite, lite mer närvarande och gör det enklare att fotografera. Och! Det bästa. Det är bara en dryg månad kvar till Huseby Julmässa. Typ den vackraste julmarknaden som finns.

Så mörkret får väl komma, finns ändå inget vi kan göra åt det. Mer än att fokusera på julmässor, levande ljus och gnistrande gatubelysning.

 
 

slut

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “Att märka av mörkret nu.

 1. Vad kul att det gick bra igår! 🙂 Och japp, likna bra att förbereda sig på mörkermys, för det kommer ju onekligen oavsett… 😉 Ha en härlig torsdag! <3

 2. Ja mörkret märks verkligen av, men kylan mest av allt tycker jag. Den där lite bitande höstkylan som finns där trots att solen skiner och värmer samtidigt.. Men det betyder mer att man kan ta fram de tjocka koftorna och mysiga filtarna så det är helt okej kan jag tycka 🙂

  kram /iris

 3. Å åååh det är så mysigt, med mörkret 🙂
  Älskar alla årstider och skulle aldrig vilja byta ut det mot konstant sol 🙂
  Kram på er!

 4. Nu när mörkret faller och kylan kryper på då blir jag mer och mer en osocial råtta, jag vill vara hemma och rå mig själv och de mina. Göra huset fyllt av doften av hembakt och värmen från spis och tända stearinljus ska sprida sig ända in i en nerkyld benmärg.
  Ja jag kan inte annat än säga att jag ser framemot det här, jag gillar årstiderna för varje årstid bär något gott med sig. Nja kanske inte januari och februari de är allt två tråkiga månader.

  Kram

 5. Jag fullkomligt älskar mörkret som kommer för då får jag ( med gott samvete) stänga in mig med tända brasor o en jäkla massa stearinljus 🙂 Love It. Fast jag älskar ju sommaren och ljuset också 🙂 Men snön kan jag vara utan, bortsett från julhelgen då ha ha 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *