Att ha hösten här, trots allt.

 
 

AT2B0836

 
 
 

Trots att hösten varit så otroligt mild i år, flera dagar med runt 17-18 grader så sent som in i oktober, så har den trots allt kommit. Det såg jag i Drömmen i helgen.

Överallt var vägarna strösslade av gula björklöv, trappan var som mosaik och dimman låg mjuk mellan trädstammarna. Är det inte nästan som vackrast nu? Visst är sommaren bedövande vackert, och för att inte tala om vintern när snön ligger, men en riktigt fin höstdag bland brinnande färger tar nog bannemig priset.

 
 
 

AT2B0838

 
 

AT2B0846

 
 

AT2B0842

 
 
 

Vi plockade svamp, såklart, alltid denna svampplockning. Mest för att det är så skönt att vara ute och njuta av tystnaden, men också för att både Buse och flickorna tycker att det är spännande. Och så har vi suttit inne mycket och ätit middagar och pratat och haft besök och fikat och pratat om julen och hur den absolut borde firas där i Drömmen.

(På bilden har jag en gammal Spira-blus, en kofta jag hittat här, jeans från Saint Tropez, gummistövlar från Hunter och så årets härligaste halsduk som förra året fanns i senapsgult och till min stora glädje kom igen fast nu i grönt).

 
 
 

AT2B0635

 
 

AT2B0638

 
 
 

Så visst har hösten kommit.

Här hemma i Skåne är det inte lika uttalat men den är även här, och morgnarna har blivit lite svalare och mörkret besöker oss tidigare på dagarna och stanna längre på morgonen. Och idag är det måndag, jag har två möten i stan och Buse den stackars kraken har fått feber inatt och blir hemma med pappa under tiden – och det ska bli skönt att få komma hem om bara någon timme och krypa ner bredvid honom i sängen och hålla dom sällskap. Älskade lilla skrutt.

Men först som sagt; möten. Så dags att ta en dusch, komma till liv och klä på sig.

 
 

slut

11 kommentarer till “Att ha hösten här, trots allt.

  1. Visst är det höst 🙂 Helgen har bjudit på ljuvligt höstväder, men idag är hösten inte fin, mulet, grått och disigt. Men nu tar vi måndag. Ha det fint 🙂

  2. Japp, nu börjar mysa-inne-perioden!! Jag betraktar helst dom vackra färgerna genom fönstret när det börjar bli alltför kallt… 😉 Kramar!! <3

  3. Åh hösten är helt ljuvlig! Här i Skåne smyger den sig som sagt så långsamt på, men visst är doften annorlunda, temperaturen sjunker så sakta och mörkret kommer allt tidigare. Ha en fin vecka 🙂

  4. Jag tror ni kommer få en magisk jul i det där huset, det är liksom som gjort för just jul. Med massor av snö utanför fönstret, en hemmahuggen gran, massor av levande ljus, plädar, pälsar och glada små barn. Can’t wait to see the pictures!

    Ha en fin måndag!

  5. Var kommer din mammas söta Jack Russels från? Vi miste vår JR i sommar och han var så lik din mammas sötnosar.

  6. Din blogg är en fröjd för hjärta & sinne! Javisst är det mysigt med höst, vackra färger och prasslande löv. Din kofta ser så mysig ut, är den i ull eller akryl? Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg