Att ha varit en sväng på Drömmen också, såklart.

 
 
AT2B3410
 
 
 

Igår åkte vi ju inte direkt till Mommo och Sockervadds-Göran, utan hade ett ärende till Drömmen först. Och hur kan vi vara i Småland utan att besöka Drömmen, liksom? Omöjligt.

Så vi startade med den lilla Gårdsboden.

 
 
 

AT2B3412

 
 
 

Där fanns det pumpor!

 
 
 

AT2B3414

 
 
 

Och julkransar! Åh.

 
 
 

AT2B3430

 
 
 

Men det var ju äpplen jag ville ha. Syrliga, underbart goda äpplen att ta med som ”här-kommer-vi”-present till Mommo. Vem vill inte ha syrliga, nära Drömmen-odlade äpplen? Exakt.

 
 
 

AT2B3417

 
 
 

Jo. Det var ju det här vi behövde ordna.

Det fantastiskt fina Huuz Denmark-bordet som vi köpte på Copperplate för hur längesen som helst men som vi inte kunnat transportera upp eftersom det var en decimeter för långt för att få in i bilen. Vi har funderat på att hyra släp och en himla massa andra lösningar, men det där med takräcke fungerade ju hur bra som helst. Behövs i vinter också, om vi ska transportera julfluff i takbox upp för att kunna stanna länge.

Men det såg ju ganska speciellt ut. Det är smällar man får ta. Och det blev jättefint på plats – ni ska få se sen! Kommer stå bakom soffan, det var så tomt där tyckte vi när fikonträdet skulle övervintra.

 
 
 

AT2B3429

 
 
 

Framme!

Allting var höstvackert och lite dimmigt, och flickorna tyckte det var skönt att få sträcka ut ett tag.

 
 
 

AT2B3428

 
 
 

Dom tog några rundor i höstlöven medan vi bar in bord och sa hej till Drömmen och tittade så att allting var som det skulle. Och allting doftade Clove Pomander från doftsticken som stod kvar sen de fotades för någon vecka sen, välkomnande så det inte är klokt.

Och ja, nu är vi ju hos Mommo och Sockervadds-Göran som ni vet och ska spendera dagen med att äta, gå på minimarknad och ha det lördagsfint. Tooka drog upp mig halv sju för en morgonpromenad så jag är vaken (gud alltså, hon är som en övernattande tweenie – blir alldeles uppspelat av att sova borta) och nu börjar resten av hemmet vakna också.

En Smålandslördag att se fram emot.

 
 

slut

2 kommentarer till “Att ha varit en sväng på Drömmen också, såklart.

  1. Haha, ja det såg lite roligt ut med bordet på biltaket. Men vad gör man inte? Här var det också tidig morgon men på grund av dottern.
    Hoppas ni får en härlig dag på mobilmarknad!
    Kramar

  2. Det är fantastiskt hur olika fokus vi människor har beroende på aktuella omständigheter. När jag såg bilden med kransarna så tänkte jag ”åh, vilka fina vinterkransar”. (Alltså sådana vi lägger på gravarna till de älskade vi mist i allhelgonatid.) Vi ska hålla hårt i dem vi älskar, de är bara ett vackert lån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg