Att vara gravid i vecka 15.

 
 

AT2B3821

 
 
 

Igår gick jag in i vecka femton, och andra trimestern.

Så himla skönt. Allting har liksom lugnat sig nu; hyn och hormonerna och berg-och-dal-bane-humöret och den värsta hungern. Jag äter fortfarande som en galning, men det kan gå fyra timmar mellan måltiderna om det är kris istället för tre.

Vecka femton, alltså.

 
 
 

AT2B82981

 
 
 

Det innebär att jag var gravid här, på bloggeventet i Enköping. Men det visste jag inte om.

Dagen efter, när jag var hemma och tyckte att det nog hade gått lite lång tid sen sist, letade jag upp ett gammalt graviditetstest och plussade.

 
 
 

AT2B92761

 
 
 

Och jag var gravid här, i Italien.

Typ värsta stället i världen att vara gravid på. Jag var alldeles i början när hyn gått bananas och allting, precis allting, är svullet och jag kunde börja gråta om jag inte hade något att äta. Omgiven av underbara viner, massa kallskuret och ett kamerateam.

Ingen visste om det i början mer än den underbara tjejen på PR-firman som minutiöst hade sett till att det alltid fanns mat till mig var vi än var. Jag fejkskålade på inspelningarna och låtsades dricka och det fungerade utmärkt tills jag skulle förklara smaken på vinet. Då fick jag viskande delge Maria och Michaela att jag ehrm… jag dricker inte.

(Annars var jag fortfarande så inställd på att det inte skulle gå vägen att jag varje dag bad snälla, bara jag inte börjar blöda här nere. Jag ville bara vara hemma när det kom igång, inte i Italien).

 
 
 

AT2B95431

 
 
 

Richard, han som fick jobbet att skapa ett vin, gjorde dock ett kanonjobb. Jag har inte smakat det själv ännu, som ni förstår, men alla andra var överlyckliga. Det vinet går nu att beställa på Systembolaget sen igår! (Nr 70847).

 
 
 

AT2B3765

 
 
 

Och ja.

Nu är vi alltså här. I vecka femton och andra trimestern, och en Buse som frågar får jag se bebisen? och berättar att när den kommer så ska den få sova mot hans mage, under tröjan, så som jag bar Buse i somras efter alla bad i sjön.

De första tolv veckorna var en långsam, seg, stillastående tid men nu går tiden lite lättare igen, är i fas. Och vi ser fram emot varje ny vecka som är ett steg närmare målet.

 

tröja | Lindex

 
 

slut

41 kommentarer till “Att vara gravid i vecka 15.

  1. Så vacker du är:)
    Själv ligger jag här i v30 och känner mig mest som en strandad val… Ingen fin gravidkula, utan bara en enorm mage.

    Behövde lite uppmuntran igår på kvällen, så kollade runt i ditt arkiv på vackra bilder. Dina sommarbilder var precis vad som behövdes när regnet smattrade tungt mot rutan. De, en varm brasa och en stor skål frukt:) tack för att du delar med dig av allt det vackra!

  2. Va häftigt det där är alltså. Att det fungerar. Jag var aldrig fått se ett plus på stickan. Det är en enorm känsla som jag önskar att få uppleva. Men som jag inte tror är menat för mig längre. Jag har inte givit upp men kroppen spelar mig så många spratt varje månad. Denna månad la jag ner väntan då gyn såg ett ägg som ”såg lite ihopsjunket ut” ja ni kan ju gå hem å prova sa hon kallt. Det gjorde att jag la ner helt denna månad. Då vart tant röd 4 dagar sen istället? Hon som alltid är på dagen 😉 är det inte konstigt. Jag blir så glad för alla som blir gravida 🙂 jag blir det verkligen. Ö skar dig lycka till tösen 🙂 kram åsa

    1. Men åh! <3 Be om hjälp! Efter 6 eller 12 månader så ska du ju få hjälp, beroende på hur gammal du är! Bara så att man vet, liksom. Varför det dröjer.
      Kram

      1. Hej fina du,
        vi har gjort 3 st IVF som inte heller ville sig och jag fyller 42 nu i december, så jag har inte riktigt åldern på min sida längre, rent biologiskt 🙂
        Jag hann göra två fulla behandlingar med IVF, den tredje, som man har rätt till via landstinget hann vi inte med innan jag fyllde 40 🙂
        Vi ska fortsätta i januari ur egen ficka men någonstans hoppades jag nog på ett litet mirakel på egen hand..
        Jag har känt så mycket konstigt i kroppen under alla dessa månader, många ggr säkert skengravid. Alla säger att jag ska ta det lugnt försöka koppla bort det, men det går inte så bra vid 41. Varje månad hoppas jag, så till slut rusar bara månaderna förbi och allt handlar om ägglossning och BIM-dag. Nu låter det som att jag inte tänker på annat och så är det inte. Men de där magiska dagarna går absolut inte omärkt förbi.
        Om du el någon har ngt litet guldråd att ge så skulle jag uppskatta det varmt <3 Allt är välkommet 🙂
        Kram på dig!

        1. Det där med att ”försök att inte tänka på det” är ju det värsta. Det är ju omöjligt att inte tänka på det 😮
          Jag önskar så att jag hade nån magisk lösning, då skulle du få den på en gång.
          Kram

          1. Tack fina du <3
            Jag tycker du är rent fantastisk som skriver till dina läsare och svarar oss också om vi har frågor.
            Å du är oerhört vacker både invändigt och utvändigt <3
            Kram Åsa

        2. Om man är beredd att prova en massa mer eller mindre konstiga saker så är ju akupunktur ganska vanligt (och inte så konstigt), träning på Power Plate sägs ha hjälpt några och en del sorts mat bör man undvika för att hjälpa kroppen. En del tror på sådant här och en del tror inte, men jag önskar dig supermycket lycka till!! Några vänner till mig fick gå igenom 5 IVF innan det tog sig, men det är inte lätt att veta om och när man istället ska ge upp sin kamp.

  3. Så roligt att höra att allt går bra! Hoppas du får känna mer lugn i graviditeten nu. Och njuta lite av att det finns en liten människa därinne 🙂
    Kram,
    Jenny

  4. Vill verkligen önska dig lycka till:) Har väntat på att få se den magen, misstänkte tidigt att det var något, det är något i ansiktet och hållningen som blir annorlunda:). Många lyckönskningar:)

  5. Åh så skönt att det känns bättre nu, de där första veckorna är en hemsk väntan och oro, även om den fortsätter hela graviditeten så lugnar det som sagt sig… hoppas att du kan slappna av och njuta nu!

    Buse kommer att bli en underbar storebror tror jag, Colin har verkligen tagit sig till Elise och syskonkärleken är det finaste jag har sett i mitt liv. Jag blir nästan lite avundsjuk att du ska få se det första mötet av syskonen, det händer ju bara en gång. <3

    stor kram

  6. Ååå det är så roligt!
    Är så glad för din skull.
    Vet inte om den här kommentaren går fram… de brukar inte göra det.
    Men jag testar att inte skriva min bloggadress…då går det kanske..;)
    Jag har också upplevt samma sak…med missfall och ny graviditet då man är SÄKER på att det blir missfall igen. Nu blir min ”bebis” snart 19..;)
    Stor kram Katarina
    (sallys hus och som var på bloggeventet då du inte hade en aning..;)

  7. Du stråååålar! Preggo-folk är det vackraste som finns =)
    Åh vad jag vill igen, vill vill vill! Har ett liiitet hinder bara, IVF heter det.. Nu har ju vi lyckats få två ljuvliga små, men fasen, jag vill ha fleeer! Synd att man inte bara kan ”gosa lite” som de flesta andra.
    Jag hatar verkligen hela sjukhusgrejen och det tar så oerhört mycket på psyket att slussas runt bland olika läkare, ta prover och skriva på papper. Möta alla de där andra som går igenom samma sak, de som kanske inte lyckas.. Ja det är en tuff miljö, även för dem som lyckas, oerhörd stress. Men jag är oerhört lycklig över att det har funkat för oss, oerhört tacksam såklart. Jag kanske ska nöja mig.. men en dröm är en dröm..

    Kram på dig och hoppas du får må riktigt bra resten av denna vackra tid 🙂
    Catta

  8. Det är så fint att se magen växa fram. Måste ju ha varit asjobbigt att vara i Italien med den rädslan och alla viner och orörbar mat dessutom. Jag tillbringade också en vecka i Toscana under graviditeten då min syster fyllde 40 och det var helt världelös timing. Heja vecka 15!

  9. Det är så underbart, det här att du är gravid igen! Jag är en av alla dina läsare som följer dig dagligen och gläds verkligen innerligt om allt spännande som nu pågår i era liv och framförallt för det som komma skall! Och så är jag glad för min egen skull, som får vara en del av detta genom din fina blogg! 🙂 Kram!

  10. Jag såg den där glöden och lystern på dig där i Enköping och jag var så sjukt imponerad av din ¨energi¨ trots att du var tokförkyld.
    Gläds med dig och din familj så mycket!
    Kram
    Ingela

  11. Så roligt för er att ni ska ha barn igen. Jag och sambon vi försöker men det går segt kanske har åldern emot mig.
    Du är så fin
    Kram Linda

  12. Du är så enastående vacker! Både som nygravid i Italien & nu 15 veckor in! Spännande att få följa med på ett hörn under dessa hormon & längtansfulla veckor!

  13. Stora varma grattiskramar till Dig! Jag är så glad för er skull! Härligt att man kan känna så varmt för en människa man inte känner och aldrig träffat. Och du vet inte ens att jag finns 🙂
    Ikväll ska jag hem och krypa upp i soffan och läsa mer om dig i Allers julmagasin som jag blev så glad över att hitta dig i!
    Kram!

  14. Åh, vad du är fin! Och åh, vad jag längtar till vecka 15! Jag ligger några veckor ”efter” dig och är fortfarande kvar i bergochdalbanan med humör, illamående och galet fejs. ”Plussade” samma dag som du skrev om din graviditet på bloggen 🙂 Kram!

  15. Underbart vacker liten mage! Tycker du att graviditeterna skiljer sig åt hittills? Med första barnet gick jag från smalis till knubbis med en förvisso härlig RnB-rumpa men fick inte på mig några av mina byxor från typ vecka 18 🙂 Hur blir det med nästa bebis tänker jag, är det stretchiga kjolar och klänningar som åker fram igen? 😉

    1. Jag har skrivit lite om hur det skiljer sig; jag är inte liiiika hungrig den här gången och inte riktigt lika GRAVID liksom 🙂 Inte så påverkad. Men jag är beredd på att gå upp, jag gick ju upp 35 kilo med Buse och redan lagt på mig en 7-8 kilo. Det är jag van vid 🙂

  16. Jag älskar verkligen den här bloggen. Älskar. Du skriver så fint och du tar så fantastiska bilder. Men så älskar jag också att de allra flesta andra som läser din blogg älskar den som jag. Det är så härlig stämning här inne, även bland kommentarerna. Inte ett uns av missunnsamhet här! Jag blev såå glad när du berättade att du var gravid igen. Lika glad som om du varit en nära vän. Iallafall, ville bara låta dig få veta hur bra jag mår av att läsa din blogg varje dag.

  17. Grattis till er! Jag är i samma vecka 🙂 Kul att få dela kommande veckor med dig! Känner igen alla symtomen; hyn, berg-o-dal-banehumör och hunger 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg