Att vakna till oväder.

 
 

AT2B5245

 
 
 

Idag vaknar jag upp och saknar Drömmen lite extra, för här är det full storm och vinden har slagits med rutorna hela natten. Det blåser ju aldrig uppe i skogen! Här, här blåser det varje dag och hela tiden. Det är bara styrkan som varierar.

Tant och Tooka gör mig sällskap under täcket, de är lika ovilliga att stiga upp som jag är idag – hela familjen har sovit länge och tungt, med undantag för de gånger vinden väckt oss. Det är en riktig söndag idag, en sån som jag vill fylla med filmer och nybakade bullar och sprakandet från en kamin.

Jag tror att Lutande Husets får premiäreldas för den här hösten.

 
 
 

AT2B5324

 
 
 

Och just det!

I Drömmen flyttade vi ju ner sovrummet för vintern. Det har jag inte visat ännu. Där borta kan ni skymta det, på plats där kontoret var förut. Det blev riktigt bra, även om ovanvåningen värms upp väldigt bra efter en dags eldande och absolut går att bo i så är det ändå skönt att hålla sig där nere, där allt ljus och allt liv finns på något vis (och där jag slipper försöka ta mig ner för trappan i mörkret på natten när jag vaknar och är akut preggokissnödig). Mer bilder på sovrummet kommer sen.

Nu ska jag försöka vakna till liv här, se om vi får liv i även den här kaminen och sen inventera köksskåpen för att se vad som kan tänkas bakas en söndag som den här.

 
 

slut

18 kommentarer till “Att vakna till oväder.

  1. Åh….alltså , jag smäller av , vilket sovrum , vilka hus , vilken dröm 🙂 Förstår att du inte vill åka därifrån 😉 Och jag har helt plötsligt blivit såå sugen på att börja julpynta , undrar just varför ….;) Och renfällar , tror jag behöver en massa renfällar 🙂 är man viking så är man…..Kram på dig ♥ Monica i Rom

  2. Älskar er Dröm verkligen! själv har jag ett ”Torpet Lyckan” <3 Undrar hur stort er Dröm är? har också en ovan våning i mitt torp och har gjort som ni, bäddat sovrum där nere då värmen inte ens efter en dags eldande når upp dit tyvärr. Fint som attan har ni det! är väldigt nyfiken på trädgården som hör till 🙂

    1. Hej! Runt 110 kvm nere och sen har vi ju ovanvåningen (som inte mäts). Trädgården är en ”vanlig” mark med lite äppelträd och stenröse.

    1. Jo? 🙂 Det är därför jag skriver ”Idag vaknar jag upp och saknar Drömmen lite extra” ha ha 🙂 Bilderna är från i helgen, inte från idag.

    1. Vatten finns, men inte avlopp. Från början var det bara sommarvatten men vi har isolerat rören så nu har vi vatten året om. Avlopp grävs förhoppningsvis i vår.

  3. Du är är verkligen otroligt inspirerande, som jag tycker om att titta in på din blogg.
    Hoppas du får en härlig Söndag!
    Kram

  4. Vilken fantastiskt fin bild på er son och hund. Man ser hur de söker sig till varandra samtidigt som man börjar fundera över vad de tittar så intensivt på. Så mycket känsla i bilden. Den borde du nästan förstora och rama in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg