Att vara på plats tillslut.

 
 

AT2B0588

 
 
 

Och så kom vi fram igår kväll; till ett becksvart Småland och ett minst sagt iskallt Drömmen. Någon gång under veckan hade strömmen gått här, så den värmepump vi alltid har surrande på en runt 16 grader hade inte varit igång, och det kändes. Herregud vad kallt det var!

Men vad ska man göra? De var bara att ha jackan på sig, klä på hundarna och konstatera att det är förbaskat bra egentligen att det inte varit de där minusgraderna jag drömt om – för då skulle det varit ännu kallare. Och så är det tur att det är vinter, för kylen var ungefär lika kall som den är påslagen. Typ så. Och skratta. Över att vi inte ser kloka ut där vi lullar runt inomhus i merinounderställ (hela bunten, tack och lov i olika färger) och vinterjacka tillsammans med tre påklädda vinthundar som glor surt på oss från soffan.

 
 
 

AT2B0599

 
 

AT2B0606

 
 
 

Så vi satte igång strömmen, fick igång pumpen och startade brasan och framåt läggdags började det ordna upp sig med värmen igen. Och nu sitter jag här och njuter av mörkret och tystnaden och har tänt brasan för dagen så att det ska hinna värmas upp ännu mer innan resten av familjen vaknar. Och så hoppas jag att grannen är hemma idag så att vi kan gå ut och hitta oss den där granen jag längtar så intensivt efter; den som ska få stå vid fönsterna och vara alldeles stor och vacker.

Så, det var en liten lägesrapport från skogarna – en något kall och granlängtande sådan. Och vi hörs ju ikväll igen, såklart.

DAGENS LUCKA innehåller vad jag vet är en drömvinst för många – eller vad sägs om svallande Rapunzelhår till vinterns fester? Luckan finns HÄR.

 
 

flingan

14 kommentarer till “Att vara på plats tillslut.

  1. God morgon!
    Härliga bilder, skönt när värmen återvänder!
    Livet på landet med djur och barn är bra svårslaget! Vi myser i vår skånelänga med en massa tända ljus och blommor. Jultider är bäst!! (ja när det inte är sommar då…!)
    Kram Anna

  2. Göva mysigt ni har! Lite kyla får man ta ibland, men det är himla skönt när värmen är tillbaka hehe. Det ska bli så roligt att få se när granen är på plats i ert underbara hus. Julgranen är ju bara bäst i allt julpynt (fast det mesta som tillhör julen är ju faktiskt mumma)
    Ha en underbar dag och ta det lugnt med sågen sen<3

  3. Ni får skaffa så ni kan sköta pumpen via mobilen , de har en vän till oss i sommarstugan så han hemifrån kan kontrollera & höja graderna till de ska komma osv ! Väldigt smart 😀

  4. Vad fint ni har det! Har ni rinnande vatten i stugan? Om inte, hur gör ni? Vi har inget vintervatten i vår stuga och det gör att vi sällan är där på vintern, även om man kan hämta vatten i dunkar.

    1. Ja det har vi 🙂 Vi hade bara sommarvatten först, men nu är alla rör isolerade och har fått värmeslinga just för att vi skulle kunna vara här även på vintern.

  5. Gud så skönt! För mig är det enorm skillnad just med och utan vatten – allting blir så mycket enklare med rinnande vatten när man har småbarn.
    Ha det så gott, ni ser ut att ha det såå mysigt!! 🙂

  6. Ert fina soffbord , var har du hittat det. Det är inte ett vanligt bord du sågat av benen på? Jag önskar så att byta ut mitt tradbord, men eftersom Tarzan här hemma klättrar på allt måste det antingen vara fastsurrat i golvet eller oerhört stabilt. Vill bara tala om att dina vackra bilder hjälper mig i min flyttångest till skogarna från småstaden. ( Från Kristianstad där jag är uppvuxen till strax utanför Älmhult) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg