Att ha firat jul, del två.

 
 

AT2B1303

 
 
 

Efter att ha ätit jullunch tog vi oss alla ut för en promenad.

Det är ju så himla skönt att gå på mossa i skogen och andas frisk luft och se hundarna yra av lycka och bara njuta av hur vackert det är precis överallt. Hemma har vi ju åkrar vilket såklart är fint det med, men mitt hjärta kommer alltid att klappa fortare för skogen och sjön och framförallt för bristen på den där Malmöblåsten vi tampas med dagligen nere i Skåne.

 
 
 

AT2B1316

 
 

AT2B1338

 
 
 

Hur kan hjärtat inte klappa för det här?

Spegelblank sjö, sneda bryggor och insjödoft.

Åh.

 
 
 

AT2B1322

 
 
 

Spöket skulle testa bryggan…

 
 
 

AT2B1331

 
 
 

… och snart alla andra också, såklart.

 
 
 

AT2B1351

 
 

AT2B1371

 
 

AT2B1414

 
 
 

Det var bara snön som fattades. Tänk; ett tjockt lager vit snö på grenar och mark. Men nu har det lovats snö både imorgon och på lördag så vi håller tummarna för det. Då åker vi direkt till den lokala järnhandeln och köper Buse en pulka och sen kan vintern börja på riktigt.

(Termobyxorna är från Stellaris, tröjan från ChillNorway och halsduken från Malene Birger).

 
 
 

AT2B1389

 
 

AT2B1394

 
 
 

Mommo och SockervaddsGöran spanade in den stuga dom ska hyra i sommar, halvvägs mellan oss och sjön. Det blir kanon att ha lite hjälp när lillebror kommit. Och hundarna sprang, Buse sprang och trots bristen på snö var julaftonsstämningen överallt.

 
 
 

AT2B1422

 
 
 

Och sen gick vi hem och drack varm choklad med vispgrädde och konstaterade att det där var ett alldeles utmärkt sätt att spendera en julaftonsdag på;

med skogspromenader och frisk luft och mängder av varm choklad efteråt.

 
 

flingan

3 kommentarer till “Att ha firat jul, del två.

  1. Ser jättemysigt ut och kan ju informera om att det snöat en hel del under dan härnere,iallafall i Trelleborg..

  2. Jo men det är fantastiskt med den här skogen och inte tala om de vackra stenmurarna, jag bara njuter varje dag av att jag får vara en del av allt det här fina. Att bo mitt i det, det är lycka det. Jag fick upp mannen på vår nya häst i dag, inte illa, va?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg