Att ha firat jul, del tre.

 
 

AT2B1529

 
 
 

Och så blev det eftermiddag!

Och vi satt allihop och tittade på Kalle Anka och pratade om när det egentligen var dags för Tomten att komma förbi. Vi missade ju honom allihop när han var här på natten.

 
 
 

jul6

 
 
 

Sen var mannen tvungen att gå och hämta lite grötris hos grannen…

Jag och Buse satt kvar tillsammans med Mommo och SockervaddsGöran och spanade efter Tomten genom fönsterna och undrade om vi ens skulle kunna se honom komma nu när det var så mörkt.

 
 
 

AT2B1541

 
 
 

Och plötsligt knackade det!

 
 
 

AT2B1555

 
 
 

Och där var han minsann – Tomten!

Attans att mannen missade honom i år också. Han har en sån himla otur med det där.

 
 
 

AT2B1562

 
 
 

Buse var hysteriskt rolig.

Finns här några snälla barn? frågade Tomten.

Det kanske det gjör, svarade Buse med armarna i kors.

Det är så de ska tas, tomtarna.

 
 
 

AT2B1572

 
 

jul7

 
 
 

Det delades ut paket!

Det ena bättre än det andra kändes det som, och Buse var i himlen av all uppmärksamhet. Till och med paket från lillebror fanns det med i säcken! Det var fler Smurf-saker, ett Jake-och-piraterna-skepp, walkie talkies, fiskspelet och en kassa-apparat. Mannen fick skäggolja, innetossor, pannlampor, fotvårdsgrejer och annat som är väldigt bra att ha. SockervaddsGöran fick en bok till, av en annan favoritförfattare (Jonathan Troppers Fördelarna med en kollaps).

Alla var mycket nöjda.

 
 
 

AT2B1581

 
 

AT2B1583

 
 

AT2B1607

 
 
 

Mommo fick en kokbok – Det goda enkla. Passar de där två bra, både hon och SockervaddsGöran är väldigt inne på ”ren” mat och har en himla massa konspirationsteorier om sköljmedel och sånt.

 
 
 

AT2B1631

 
 
 

Och en renfäll! Den var nog höjdpunkten.

 
 
 

AT2B1638

 
 

AT2B1647

 
 
 

Själv fick jag precis vad jag hade önskat – Keplers Stalker (läst alla Kepler nu utom den) och ett par vrålsnygga raggsockor från Canada Snow. Mannen trodde jag inte att jag skulle få någonting av eftersom halva Spöket var en tidig julklapp, men joho!

Där under granen låg minsann ett paket vars omslagspapper skvallrade om att det här var något jag skulle tycka om.

 
 
 

AT2B1632

 
 
 

Oooooooo.

 
 
 

AT2B1641

 
 
 

Ännu mer oooooooo.

 
 
 

AT2B1644

 
 
 

Hjärtat! I rosé. Mediumversionen. Typ det vackraste halsband som finns. Och en så himla fin symbolik – ett hjärta för det hjärta jag bär och som den här gången slår starkt där inne.

 
 
 

AT2B1679

 
 
 

Ja.

Och sen spelade vi fiskspelet, åt choklad och slötittade på alla julprogram tills vi var så trötta att det fick vara nog med julafton och dags för sängen istället. Buse var vimmelkantig av intryck såklart, och jag vimmelkantig av den vanliga efter-21-tröttheten, så han slocknade först och jag inte så långt efter.

Och så var vår jul i Drömmen – den allra första här, men sannerligen inte den sista.

Tänk vilken tur vi hade som fann detta ställe.

 
 

flingan

12 kommentarer till “Att ha firat jul, del tre.

 1. Åh vad härligt det ser ut!
  Jag är på jakt efter något till min kille som kan hålla ordning på hans skägg. Vad var det för skäggolja mannen fick? God fortsättning!

 2. Det goda enkla ska min mamma få idag på sin födelsedag, jag kommer nog kika i den också 😉 och hjärtat är så fint, har ett litet som för mej också har sin egna symbolik 🙂

 3. Hej fina du! Bloggar inte längre men läser din blogg för att din lycka och livsglädje skänker mig lycka. Vi lever helt olika liv men mår så himla bra när jag ”hälsar” på dig! Blev själv blixtförälskad i Småland – nässjötrakten – när jag var där i somras med min kärlek och vi cyklade mil efter mil på det mest sagolika platser – insjöar där man kunde bada naken och allt vackert som du beskrivit i din blogg. Har alltid sett mig som en havsmänniska vilket jag också är, men jag blev helt tagen av Smålands skönhet… Vi bodde dessutom hos mannens fars bror med fru, precis vid sjön – magiskt! Både de, omgivningen och att se min kärlek i sin barndomsmiljö…. Helt magisk! Som sagt 🙂 Och jag återupplever det när jag läser här och ser dina underbara bilder. Blev en lång utläggning det här men ville bara säga det 🙂 Tack! Kramar och lyckönskningar från en Smålandstok i Göteborg 🙂

 4. Åh vad ni lägger mycket fokus på er Buse, som ändå bara är tre år. Är han enda barnbarnet också? Jag är fascinerad. Men det får ni dela med nästa bror när han kommer. Har själv fyra barn och då får man tänka stort och bredda. Ha det bra. Och god fortsättning

  1. Hej Lisa! Självklart lägger vi mycket fokus på Buse – han är ju vårt enda barn 🙂 Och jag lovar – när lillebror kommer ska han slippa sitta i garderoben på julafton 😉 Då finns det plats till honom också. Det är ju det som är det fina med en växande familj; fokuset och kärleken bara växer. Det vet ju säkert du, som har fyra. Jag känner inte att vi måste hålla igen i de åren Buse är själv, för att ”spara” fokus till eventuella syskon. Bättre att han få 100% nu när han är 100% så får dom 200% när de är två. Lite å tänker vi 🙂

 5. Å fina Emma med familj! Spännande att sakta scrolla ner på plattan och följa er julafton.
  När du fick hjärtat hörde jag mig själv snyfta till högt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg