Att tackla kylan.

 
 
AT2B1720
 
 
 

Igår var det kallt. Hujeda mig!

Tolv minus visade termometern på och Drömmen fick arbeta hårt för att hålla värmen medan frosten la sig tjock på fönsterrutorna i vackra mönster. Det är ju lite spartanskt isolerat här så det är bara att göra det bästa av situationen som i alla andra stugor; elda oförtrutet i kaminen och klä sig i merinoullsunderställ och flera lager av tunna, stickade plagg.

 
 
 

AT2B1757

 
 
 

Och arrangera om lite.

Flytta in madrasserna i vardagsrummet framför spisen och bädda med fårfällar bland duntäckena och sen bosätta sig där, hela familjen, och läsa Kepler och se på Frost och dricka varm choklad.

Det är ju mysigt det också.

 
 
 

AT2B1748

 
 

AT2B1751

 
 

AT2B1752

 
 
 

En slags hög av kärlek.

Och ute? Joooo – äntligen!

 
 
 

AT2B1759

 
 
 

Vi vaknade upp till det här!

Snö som singlade ner och la sig på grenar och gräs.

 
 
 

AT2B1761

 
 
 

Och jag tror att den får ligga kvar den här gången.

 
 
 

AT2B1777

 
 
 

Men vi ska vara inne ett litet tag till;

äta frukost och morna oss och ligga kvar i värmen en stund till innan vi går upp, klär på oss och ger oss ut i en skog pudrad med snö för att låta hundarna springa och Buse rulla en snögubbe.

Det blir en bra dag, det här.

 
 

flingan

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “Att tackla kylan.

 1. Det ser verkligen mysigt ut! Vill ofta bara ”krypa in” i den känsla som du nästan daglligen förmedlar via bloggen. Själv är jag just nu kvar på jobbet ett par timmar till innan jag ska köra hem och sedan försöka få man och son med ut på en vintrig promenad ner till havet.
  Kram och god fortsättning!

 2. Måste bara säga att jag gillar din blogg så mycket. Vackra bilder och kloka ord men framförallt fötterna på jorden. Det uppskattar jag verkligen. Följer en del bloggare inga namn nämnda men där det bara är överflöd och showoff som gäller vilket är synd. Åter igen stort tack för allt du delar. Kram Pernilla

 3. det låter som ni,trots kylan, har det avslappnande och härligt. Jag själv njuter helt galet mycket av långledigheten. Min lilla tös i magen gör sig dagligen påmind och det är så mysigt när hon sparkar där inne och vill få uppmärksamhet! <3 det ska bli mysigt att få följa din inredningsdel när det kommer till er nya bebis! <3

 4. Äntligen snö! Det snöar här också och jag vill så gärna fånga det på bild – dina snöbilder är jätte fina och jag undrar vad du brukar ha för inställning för att fånga snöflingorna så väl.
  Trevlig lördag!

 5. Jag njuter också av vinter och snö! Har landat hemma ett par dygn och läser ikapp din blogg (prioriterade min egen lilla, när det var ont om wifi) fast jag borde både packa, städa och handla mat.
  God fortsättning

 6. Hihihi…så söt Spöket är på bilden när han är ute i snön. Härliga bilder allihop. Hoppas ni får en mysig lördag också. Kram Annika

 7. Hej Emma! Vilken fin blogg du har! Jag går alltid in hit för att hämta inspiration och få den rätta myskänslan. Dina bilder är fantastiskt vackra! Kram från Maria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *