Att vänta ut den sista knäppen.

 
 
AT2B1021
 
 
 

Det väntas en sista natt med kyla. Hos er också?

Elva grader, tolv grader – sånt som gör golven dragiga och får kaminen att jobba. Drömmen står emot bra till ungefär en sex, sju minus sen börjar det bli kallt och kräver åtgärder i form av kanelbullebakande, fårskinnsbäddande och mängder av fisksoppa med saffran. Allt som värmer inifrån är bäst, tycker jag. Och imorgon vänder graderna och klättrar upp, och det lovas snö igen. Heja!

Det är en hög med ledighetströtta familjemedlemmar här hemma ska ni veta. Idag har vi nästan inte gått upp. Bortsett från en härlig morgonpromenad med pulkan i morse i den bitande kylan när vi kom tillbaka så har vi nästan inte lämnat vårt skepp av madrasser, täcken och kuddar mer än för att hämta mat eller baka de där kanelbullarna. Jag har läst ut Kepler, vi har sett på Skönheten & Odjuret, det har lästs mängder av Alfonsböcker och vi har spelat memory (påhittat) med hjälp av en ask hello kitty-plåster. Vi har helt enkelt l e d i g t i ordets rätta bemärkelse och finner oss alldeles utmärkt i det.

Det här är livet, inte sant? Själv har jag svårt att tänka mig något bättre.

 
 

flingan

8 kommentarer till “Att vänta ut den sista knäppen.

 1. Hörs som en otroligt skön ledighet, blir riktigt avundsjuk. Jag har jobbat mycket (då jag har ett sånt jobb då vi är bemannade dygnet runt), brukar ta lite semester kring jul, men då jag blev hemmavid(sjuk) hela hösten tyckte jag att det var helt ok att jobba nu. Men nästa jul blir det semester! Vi har -24 och massa snö, men plusgrader! ska det bli from immorn. Ha en fortsatt skön ledighet och ett gott nytt år! Kramar

 2. Åh ja här en kall natt att vänta 10-15 minus. I förrgår hade vi -21!!! Hu men vi bor ju inte i Drömmen, eller jo vår dröm 😉 så vi hade det varmt och gott ändå. Eldade värsta brasan och så 🙂
  Kramar

 3. Ja, vi har också höjt värmen de sista dagarna. Tur att man kan värma sig genom att borra in fötterna i hundarna. Knö ihop sig helt enkelt, som man man säger på kalmaritiska.

 4. Hej
  Du har ett liv och jag känner igen mig i så mycket som du skriver om , brukar inte ge råd men…. tänk på hur / ni renoverat huset och att som någon skriver att isolera är nog inte helt fel.

 5. Det låter helt fantastiskt att mysa i sängen mest hela dagen! Här har det vänt nu, idag har vi runt nollan. Men det har varit kallt. Natten till söndagen var det som kallast med -21 grader och sen klättrade det upp till som mest -13 grader på dagen. Man gick inte ut mer än nödvändigt. Men har man hund är det bara att pälsa på sig och ta en snabb kisse-runda. Jag hoppas ni kan njuta lite mildare väder nu några dagar.
  Kram Helén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg