Att summera bildåret.

 
 

AT2B2111

 
 

AT2B2113

 
 
 

Åh idag kom min senaste beställning från Framkalla!

(Ni känner ju till Framkalla sen innan, men det är Ninos app där man kan framkalla bilder ur mobilen, som Instagrambilder, på riktigt fotopapper. Den går att ladda ner gratis HÄR).

Jag försöker framkalla en laddning bilder i slutet av varje månad för att liksom säkra de jag har i telefonen och för att sammanställa de bilder jag har, både i telefonen och ur kameran. En del tejpar jag upp på väggen med washitejp (som här) och en del sätter jag in i en fotobok, så att man kan följa månad för månad på året i bildform. Och några av de här tänkte jag även göra ”tack-för-året”-kort av och skicka ut till såna vi älskar. Varför bara göra julkort, liksom?

Det är ju lite läskigt det där, med att nu för tiden är de flesta bilder vi har bara sparade digitalt. Vad ska våra barn bläddra i när de är vuxna? Datorer kraschar eller glöms bort, telefoner byts ut. Därför känns det lite extra bra att framkalla med jämna mellanrum så att alla favoritbilder finns på riktigt också, och inte bara digitalt.

Dessutom är det ju något särskilt med fotografier man kan hålla i handen, tycker jag.

 
 

flingan

Rekommenderade inlägg

16 kommentarer till “Att summera bildåret.

 1. Roligt att det börjar komma tillbaka med att faktiskt framkalla foton igen 🙂 pysslar själv med scrapbooking och då är det ju självklart att framkalla fotona. Senaste året har jag dokmunterat via Project life och det är så kul att bläddra genom året o titta tillbaka på vardagsbilderna (o inte bara de resor tex som det blir annars) kul ide med tacksamhetskort, trevlig nyår!

 2. Håller helt med dig, visst är det något särskilt med framkallade bilder. Försöker även jag att sammanställa och framkalla de bästa bilderna var tredje månad ungefär. Lilltjejen älskar att sitta med sitt fotoalbum och bläddra.

 3. Jag är verkligen urdålig på att framkalla bilder. Och när jag väl ska göra det, då blir det så himla många. Perfekt system att framkalla lite bilder varje månad, det borde jag ta efter 🙂 Gott nytt år Emma!

 4. Så himla sant, det är så härligt med bilder man kan sätta in i ett album och bläddra sig igenom! 😀

 5. Har också bilder från Framkalla. Grymt bra app, klistrar du in dina bilder i ett album eller har du hittat ett som passar för ” instagram” formatet?
  Kram

 6. Jag känner precis som du att det är viktigt att det finns något att bläddra i. Riktiga utskrivna foton.
  Tyvärr gör jag inte beställningar varje månad utan brukar sätta mig en gång om året och försöka lista ut vilka foton jag helst vill beställa. Ett jätteprojekt kan jag tala om, så fortsätt och gör det oftare så som du gör. Tror att jag ska försöka med det jag också. 🙂

  Önskar dig och de dina ett Gott Nytt År.
  Kram Linda

 7. Har börjat använda Framkalla efter tips från dig – tack 🙂 Jag undrar vilken tjänst/sida/företag du använder vid framkallning av icke iphone-bilder? Dvs. bilder tagna med kamera som bara finns på dator (en Mac).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *