Att börja bli kompis.

 
 

AT2B2314-2

 
 
 

Vi börjar bli vänner; den nya datorn och jag.

Jag har så himla svårt för den där perioden i början av vad det än må vara; blir alltid frustrerad över att det tar sån tid och att inget är på plats. Oavsett om jag skaffar en ny mobil, en ny almanacka eller något annat; det tar någon dag innan jag är inkörd och börjar bli nöjd.

Men nu är jag alltså på väg. Den nya datorn (en MacBook Pro 15″ med en massa bra saker i) är snabb som tusan, batteritiden är märkbart bättre och skärmen är större och bättre för bildbehandling. Fortfarande är den smidig att ta med sig, tunnare än den förra och fungerar perfekt till det jag faktiskt behöver den till. Den gamla Mac:en ska mannen skruva lite i igen så att den iallafall går att starta, det är alltid bra med en back up – men den hade inte varit hållbar som arbetsverktyg länge till. Och nu börjar det alltså kännas som en bra idé.

Men det där med teknik, alltså, det kan driva mig till vansinne. Särskilt när jag är beroende av att det ska funka, och det lägger av. Herregud; det var ju på min tid vi hade blandband och personsökare och inte gick att få tag i när vi lämnade huset! Och inte känner jag mig gammal. Eller? Och så har utvecklingen bara rusat, från den första gången jag loggade in på internet (jag minns det så väl; det var i skolans bibliotek) till det vi har idag.

Svindlande, på sätt och vis.

 
 

flingan

10 kommentarer till “Att börja bli kompis.

  1. Hej! Vad kul med ett nytt datorköp! Jag tänkte bara fråga, är det möjligtvis så att du inte hunnit färgkalibrera skärmen ännu? Jag tycker nämligen att dina fina foton från de senaste dagarna har haft lite konstiga färgstick (mer åt det blå-lila hållet än tidigare). En sådan sak är ju svår att märka om man alltid sitter vid samma dator, men det kanske kan vara bra att kolla upp och jämföra. Hoppas verkligen inte att du tar illa upp, jag tycker att dina foton är jättefina (både kompositions- och redigeringsmässigt), men ville bara uppmärksamma dig på detta. Tack för en fin blogg!

    1. Hej!

      Den är kalibrerad 🙂 Det är bara jag som är inne mer på den tonen nu i redigeringen, det går i vågor det där 🙂

  2. Här sitter en till med alldeles ny dator, dock inte en macbook. Jag har behövt en ny väldigt länge men gruvat mig så för att bli kompis med den. Jag vill ha det som det alltid varit hi hi, men så är det verkligen inte. Nu är vi aningens bättre överens än igår. lite överföringar kvar men det får sonen göra. Jag ska även ha en extern hårddisk till alla foton. har massor men säkerligen inte på långa vägar som dej. Hur säkrar du alla dina foton? Här finns ju OneDrive och diverse annat men kan för lite om det. Ha en ljuvlig trettondagsafton! Kramar

  3. Ja det är inte lätt med nya saker, bara en ny mobil blir man helt förvirrad av men sen efter en halv vecka är man så inkörd på den att man inte skulle kunna tänka sig att byta igen. Lustigt det där.

    Men mac är det bästa ändå tycker jag 🙂

  4. Ja jösses vilken teknisk utveckling ”vår generation” varit med om! Minns oxå att man fick låna datorn på skolans bibliotek för att söka, då var det Alta Vista som gällde 😉 .. I början satt jag mest o fundera över… Vad ska man söka på?? Nu kan jag ju knappt leva utan Google… Hi hi
    Å personsökarna… Fick en i present av dåvarande pojkvännen… Va inne det var… Enda den meddelade var ju eg at ngn sökt mig o vill att jag ringde upp de..
    Riktigt härliga bilder fr Köpenhamn! När jag varit där har jag alltid köpt med jättebuketter med rosor de säljer på torget, det är ju så mkt billigare och bättre hållbarhet på deras rosor har jag märkt.. Och har de ändå åkt g i 4 tim hem 😉

  5. Känner igen mig! Jag gillar inte perioden när man måste flytta över allt från gamla datorn till den nya, sen orkar man inte flytta allt och måste starta den gamla många gånger innan man har allt man behöver (förtusatt att den gamla funkar lite i alla fall 🙂 )

  6. Så enig med dig, den första tiden med ny teknik doning är pyton. Jag är ju så där att bara ett nytt operativsystem på mina gamla prylar kan vara nog att jag blir tokig i början.

    Å du, visst är 15″ prima till bildbehandling. Jag älskar min skärm även om mac´en drar på 4,5 år nu & gärna kunde vart mera slimmad så är skärmen verkligen stil going. Masen envisas med minst möjligt & har 13″ Air -Det må du bare ha nästa gång!! säger han
    & jag bara dör var gång jag måste låna hans…. så ytte pyttigt, hihi

    Kramar i massvis till dig & kulan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg