Att kunna ta bio mitt i veckan.

 

 

AT2B2557
 
 
 

Något med det absolut bästa av att vara ledig måste ju vara möjligheten att spontan-hittapå en massa saker mitt i veckorna. Om man har myror i benen eller bara vill se folk eller av annan anledning längtar efter att komma ur huset.

Så har den här veckan varit.

Igår var vi på badhuset och i måndags var vi på bio med Buse. Och just det där med att ta bio en måndag mitt på dan är ju så lyxigt att det inte är klokt.

(halsduk malene birger, mjuk stickad tröja här, preggojeans här, kappa weekday och skor gamla primeboots).

 
 
 

AT2B2586

 
 

AT2B2592

 
 

AT2B2560 copy

 
 
 

Buse var pepp, såklart!

Han har tjatat om bio ganska länge. Det är ju en stor upplevelse att knata in i en biosalong och sätta sig på de röda stolarna och vänta på att filmen ska börja. Hela upplevelsen i sig, inte bara bion. Som att först äta lunch och sen handla popcorn och sen vänta i kö för att få komma in.

Han älskar det.

 
 
 

AT2B2602

 
 
 

Så vi började med lunch. En bakad potatis på Waynes, med skagenröra (han slukar ju allt med räkor den lilla lyxliraren).

 
 
 

AT2B2600

 
 

AT2B2598

 
 
 

En stunds spontanmys har man alltid tid med.

 
 
 

AT2B2604

 
 
 

Och sen var det äntligen dags!

Vi handlade popcorn och varma chips och något att dricka. Den här delen var jag själv mest pepp på.

 
 
 

AT2B2622

 
 

AT2B2612

 
 

AT2B2623 copy

 
 
 

Och så slog vi oss ner!

Vi såg Flyg! sa Alfons Åberg eftersom det är Buses absoluta favoritbok (efter den med illmonstret, den är fasligt bra). Tre stycken små Alfonsberättelser om totalt 40 minuter. Perfekt tid, även om Buse nog tyckte att det kunde vara längre. En till? frågade han förväntansfullt när den sista hade spelats. Men nej, tre stycken fick vara nog och det var en mycket nöjd Buse som lommade därifrån, vilt pratande om allting han hade sett på bion och när det egentligen var dags att gå på bio igen.

 
 
 

AT2B2626

 
 
 

Avslutningsvis fick jag en chai med mig, var så sugen att jag höll på att dö. Det finns ju inte så mycket av den varan ute i skogen.

Och så var alltså vår måndag! Och idag är det redan onsdag vilket innebär vardag – mannen ska jobba och jag ska starta upp lite mer och man ska komma in i alla rutiner igen, de som var så självklara innan man gick på ledigt. Imorgon ska jag till Göteborg för att fota åt By Heritage igen, det ska bli galet kul! Och nästa vecka är det Formex vilket innebär att bilderna jag tog åt Pipols kommer att släppas och jag är lika spänd varje gång.

Så ja, ledigheten är slut.

Men det ligger så mycket roligt och väntar att det känns helt okej ändå.

 
 

flingan

14 kommentarer till “Att kunna ta bio mitt i veckan.

  1. Vilken härlig dag! Kul att han uppskattade hela upplevelsen, barn har ju en skön förmåga att uppskatta enbart popcornen, eller kanske bussen på vägen dit. Bion i sig är inte det viktigaste 😉 ja vardagen känns som en omställning men det är bara att sätta igång så kommer man in i det fortare än man anar 🙂

  2. Hej och tack för en toppen blogg som jag följer med gläje.
    Något jag skulle önska att du skrev lite om är ditt företagande,hur du gjort då du startat och hur det går till.

    Mvh Karolina

    1. Hej! Jag har skrivit något inlägg om det på bloggen. Först startade jag en enskild firma och arbetade med vid sidan om min vanliga anställning på 80%. När jag hade drivit upp företaget nog för att kunna leva på det, och jag kunde plocka ut en likvärdig lön som den jag hade som anställd i sex månader fram så slutade jag på mitt vanliga jobb. Det var ett år sen ungefär. Jag ligger alltid sex månader ”fram” ekonomiskt och rör inte bolagets pengar då, utan bara när jag gör uttag för lön 2 ggr per år. Det funkar väldigt bra för mig som är kontrollfreak. Nu vid årsskiftet omvandlade jag till AB eftersom omsättningen gått upp så mycket det här året, så framöver kör jag det som ett AB.

  3. Låter som en härlig måndag! Jag hade tänkt gå på bio med grabbarna under ledigheten men det lockade inte alls att åka in till Malmö när jag är ledig så det får bli en annan dag. Kommer ju jobba 80% from nu så jag ska nog hinna med det i vår.
    Kram

  4. Härligt, film är ju verkligen bäst på bio tycker jag. Kanske även Alfons 🙂
    Här finns mycket att läsa ifatt för mig som varit en vecka i Italien och faktiskt ätit pasta som du, en carbonara och en lokal jättegod pizzoccheri. Jag äter inte pasta sedan 3 år men denna var värt det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg