Att fortsätta med våren.

 
 
AT2B6979

 
 

 

Jag fortsätter att ta in våren här hemma.

Varför inte?

Det finns så mycket enkelt och vackert att ta till den här årstiden för att det ska kännas närmare med ljus och en gnutta värme och fågelkvitter. Trots att vi bara är på väg in i februari. Och trots att himlen idag är snögrå och låg och verkar skvallra om att ett lager vinter kan tänkas läggas över åkrarna.

 
 

 

AT2B6980
 
 
AT2B6982

 
 
 

Lite blommande körsbärsgrenar fick sig en plats i Buses ena fönster i en gammal urna; jag klippte nya snittytor med sekatören och fyller på med varmt vatten med jämna mellanrum och så har dom hållit sig fina länge. Och det bästa är att de blommar i omgångar; några grenar är fullt utslagna medan andra ännu bara är knoppar och har det bästa kvar.

Så jag tar in mer av våren här hemma, har fredag och undrar om det här är dagen då snön bestämmer sig för att komma till Malmö.

 
 

flingan2

8 kommentarer till “Att fortsätta med våren.

 1. Åh, så vackert! Jag är helt gaaaalen i kvistar! Har redan hunnit med en rejäl bunt forsythiakvistar och lärk! Bättre än buketter till och med! Min mormor var visst en stor beundrare av kvistar så jag har väl det i generna… 😉
  Hoppas att ni får en fin fredag och en härlig helg! Heja våren!! 🙂
  Kram Jenny
  http://www.lillagummanglomsk.blogspot.se

 2. Hej,

  Har du varit på möte än ang snitt/vaginal förlossning? Jag väntar också barn nr två (är i vecka 24). Jag har en muskelskadad rygg och ville ha snitt med första barnet och fick det. Men inte pga ryggskadan utan psykobladibla. De tyckte att jag borde ha testat först för att se om ryggen pallade och sen göra ett akut snitt om det hade behövt. Men som sagt så blev det planerat och det var helt fantastiskt. Nu ska jag inte sitta här och säga att snitt är världsbäst (fast helt ärligt så mådde jag SÅ himla bra efteråt och är tacksam att jag fick mitt ”förstahands val”) men undrar mest om du fått beviljat snitt pga din stackars rygg. Nu förstår jag såklart att du kanske inte vill prata om det om det känns lite för privat. Bara jag som är nyfiken. Plus att jag vet inte hur jag ska göra med förlossning nr 2. Försöka mig på ”det vanliga” eller göra ett nytt snitt. Undrar du något om snitt och ryggskada (vi har ju inte samma skada men ändå) så är det bara att fråga 🙂

  1. Nej jag har inte tid förrän i slutet av februari. Men jag överväger ju inte snitt enbart pga medicinska orsaker – även om jag får grönt ljus för ryggens skull så har jag fortfarande den själsliga aspekten kvar. Så det är en lång process som jag inte kommer dela med mig så ingående av, men när jag vet om det blir snitt eller inte så kommer ni också veta det 🙂

 3. Åååååh, du inspirerar! Vabar idag, får lust att våra jag också. Men det liksom smolkas i bägaren när det ligger ca 20 kg hundhår överallt hur mycket vi än dammsuger. Men tusan, jag tror jag tar och vårpyntar så mycket så skiten inte syns!!! Härlig helg önskar jag dig!

 4. Du verkar ha bättre tur med dina körsbärskvistar. Mina började blomma men innan de riktigt kom igång så skrupnade de liksom ihop 🙁 Kanske blev de vettskrämda av att vi fått mellan 50 och 80 cm nysnö på ett dygn.. det verkar vara långt till vår i den här delen av Sverige.

 5. Vad fint! Kaninen längst in i hans fönster, vart har du köpt den? Den skulle passa perfekt i min dotters rum 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg